Federer rutinski, uz čaroliju

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo. Drugi nosilac i petostruki pobednik u Njujorku bio je bolji od Argentinca Brajana Dabula, 6:1, 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Utorak, 31.08.2010.

08:51

Default images

Do šesnaeste uzastopne pobede na Flešing Medousu (nikada nije izgubio) pod svetlošću reflektora Federer je stigao posle 93 minuta igre, 18 as udaraca ali i čak 33 neiznuđene greške.

Dabul, 94. teniser na listi i debitant na Otovrenom prvenstvu SAD u tenisu nije bio previše inspirativan protivnik čoveku koji je ostvario 204. pobedu na Gren Slem turnirima.

Ipak, meč će se pamtiti po još jednom 'nemogućem' poenu Švajcarca, sličnom onom sa prošlogodišnjeg turnira u Njujorku kada je sa druge strane mreže bio Novak Đoković.



"Nisam očekivao da ću ponovo to da odigram. onaj je bio važniji jer se igralo polufinale, ovaj je, čini mi se, tehnički zahtevniji," rekao je posle meča Federer.

Švajcarac će u drugom kolu igrati sa Andreasom Bekom iz Nemačke koji je eliminisao sunarodnika mihaela Berera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: