Kim Klajsters - van terena

Povukla se u maju 2007. godine, udala, rodila kćerku i posle dve godine vratila tenisu. Teniska javnost je sa oduševljenjem dočekala vest da će na terenu ponovo gledati nekada najbolju igračicu sveta. Kim Klajsters im je uzvratila titulom, ni manje ni više nego na Otvorenom prvenstvu SAD, jednom od četiri najveća turnira.

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 18.08.2010.

18:30

Default images

Kim je rođena u 8. juna 1983. godine u Limburgu, u Flamaniji, u sportskoj porodici. Otac joj je bivši, veoma uspešan, fudbaler Lei Klajsters, a majka bivša državna šampionka u gimnastici. Kim često kaže da je nasledila fudbalerske noge od oca i gimnastičku pokretljivost od majke.

Mediji su počeli da se interesuju za njen privatni život još dok je bila u vezi sa australijskim teniserom Lejtonom Hjuitom. Par se u decembru 2003. verio, ali je već naredne godine u oktobru objavljeno da više nisu zajedno. Iako je zvanično rečeno da su zajedno doneli takvu odluku, neki izvori kažu da je teniserka želela raskid. Australijski igrač je ubro oženio sunarodnicu, glumicu Bek Kartrajt u julu 2005, sa kojom je dobio kćerku Miu.

Dve godine posle raskida sa Hjuitom, Klajstersova je objavila da se verila sa američkim košarkašem Brajanom Linčom, a venčali su se 13. jula 2007. godine. Sedam meseci kasnije, Kim je rodila kćerku Žadu El.

Klajstersova je od 2005. član humanitarne organizacije koja pomaže deci ulice i siročićima u južnoistočnoj Indiji. Belgijanka je finansijski pomogla izgradnju sirotišta, takođe vodi računa o obrazovanju te dece, kao i o medicinskoj nezi.



Omiljeni koncert: Beyonce i Pink u Atverpenu. Dve zaista sjajne žene!
Omiljeni bendovi: Alter Bridge, Kings of Leon, Staind... Moj suprug Brajan i Kevin Rid napisali su pesmu zajedno i zaista mi se sviđa. Kevin je veoma talentovan reper, a pesmu možete čuti na mom sajtu.
Omiljeni pevači: Sarah Bettens, Anouk, Pink, Beyonce, Tracy Chapman.
Omiljeni gradovi za kupovinu: London, Njujork, Haselt, Antverpen...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: