Ponedeljak, 13.09.2010.

00:34

Kiša odložila finale za ponedeljak

Finalni meč US Opena između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala pomeren je za ponedeljak u 22 časa po srednjeevropskom vremenu zbog kiše u Njujorku.

Izvor: B92

Kiša odložila finale za ponedeljak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Zike

pre 13 godina

@
Suprug ne da daljinski kaze imala sam sansu sinoc ali racunam da ce, posto se lepo naruckao, zaspati pre kraja prvog seta a onda mu lagano otimam daljinski iz ruke i gledam kako Djokovic pobedjuje. Inace suprug slabo prati sport, nije ni kosarku ni vaterpolo hteo da gleda, ni fudbal, ni formulu 1, ni Tour de France...
(miki, 13. septembar 2010 22:27)

rješenje je sestro mijenjaj muža ha ha ha

objasnjenje

pre 13 godina

Nije na ATP sajtu objavljeno ni da je Nadal pobedio ni da je Nole pobedio.
Jednostavno su objavili novu rang listu, jer nisu hteli da cekaju zavrsetak ovog finala.
Liste se objavljuju svakog ponedeljka.
I Nadalu i Djokovicu je upisano da su pobedili u polufinalima i da imaju po 1200 bodova koliko i vredi ulazak u finale.
Pobednik u finalu ce dobiti jos 800 bodova na sledecoj rang listi u sledeci ponedeljak.
To je sva mudrost.

iskreno

pre 13 godina

@viki55
Posto ne znas da pokusam da ti objasnim.
Ucesce u finalu bilo kog gren slema je jednako srebrnoj medalji na svetskom prvenstvu u bilo kom sportu.
Nisam bas siguran koliko uopste medalja osvajamo u poslednje vreme u ostalim sportovima, ali svakako da ih nema mnogo.
U svim sportovima postoje i rang liste koje pokazuju koliko realno vredi svaki sportista ili reprezentacija.
Te liste se formiraju na osnovu napravljenih rezultata na svim vecim i znacajnijim takmicenjima.
Srbija ni u jednom sportu nije ni medju prvih 5 na svetu u tim listama.
Jedino se Djokovic vec evo vise od 3 godine konstantno nalazi na trecem ili drugom mestu na svetu u svom sportu.
Za te 3 godine osvojio je 17 titula, od cega su bar 7-8 titula podjednako vredne kao i zlatna medalja na nekom evropskom takmicenju u nekom drugom sportu.

Dakle Djokovic je u poslednje 3 godine ubedljivo najbolji i najuspesniji srpski sportista i ni jedan drugi nas sportista niti reprezentacija u bilo kom drugom sportu mu nije ni blizu.
Zato Djokovic zasluzuje veliku paznju i licno mislim da mu se uopste ne pridaje ni trecina paznje kakvu stvarno zasluzuje.
Da li mozda vecu paznju zasluzuju kosarkasi koji ne mogu da pobede ni tamo neku Tursku ili vaterpolistiti koji ne mogu da pobede Hrvatku, fudbaleri koji gube zamisli od Gane?
Ne bih rekao.
Djokovicu se toliko malo paznje pridaje u ovoj zemlji i toliko malu podrsku ima da bi mu najpametnija odluka bila da promeni drzavljanstvo.
Njega jednostavno ova drzava ne zasluzuje.

miki

pre 13 godina

Suprug ne da daljinski kaze imala sam sansu sinoc ali racunam da ce, posto se lepo naruckao, zaspati pre kraja prvog seta a onda mu lagano otimam daljinski iz ruke i gledam kako Djokovic pobedjuje. Inace suprug slabo prati sport, nije ni kosarku ni vaterpolo hteo da gleda, ni fudbal, ni formulu 1, ni Tour de France...

viki55

pre 13 godina

Ne zeznam zasto se Djokovicu vise poklanja paznja i vise pise u medijama nego o svim sportistima zajedno, cak i od onih koji osvajaju bronzane,srebrna pa cak i zlatne medalja sa evropskih i svetskih takmicenja ? Sta to sto je on to zasluzio a drugi nisu , ili je tenis toliko popularan kad nas ,da je vazniji od svih drugih sportova ?

Da se družimo...

pre 13 godina

Miki-Pusti supruga da gleda šta hoće a ti dođi kod mene da zajedno gledamo tenis.Vratiću te sutra ujutru kod njega za jutarnji program.Dotle neka drži daljinski.

sima

pre 13 godina

@ ozbiljan sam- sad sam proverio, i nema brate danas a ni sutra kise; tek se za sredu predvida! I.. ne baksuziraj! Budi pozravljen;

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Nek bude sa srecom nasem Novaku. Mozda je ovo prolongiranje dobro doslo da se Novak jos malo odmori. Videcemo veceras. Napred majstore!!!

http://www.worldofbasketball.org

Ozbiljan sam

pre 13 godina

Mrka kapa da ce i danas (ponedeljak) biti odigran taj duel. Ovde kisu najavljuju sve do cetvrtka, a ja se napalio kao nikad do sada, pogotovu sto Federer ne moze jos uvek da se povrati.
PS
Pros'o ga Nole na ATP listi u DIREKTNOM susretu. Sta cemo sad "realni" i "sveznalci"?

Jah

pre 13 godina

@One night in May
Pa sta je tu cudno sto covek ne gleda tenis? Pa veruj mi da nije nasih u tenisu retko bi ko gledao, taj sport je i ovako malo popularan u svetu (Afrika, Azija, J.Amerika - tamo retko ko gleda tenis, Evropa i Ameriku tu i tamo, ali je i dalje iz Fudbala, Americkog Fudbala i Kosarke).
Tenis je za mene (kad sam bio mladji) predstavljao sport za decu koja nisu za fudbal ili kosarku, jednostavno to je bila realnost tada. Sad se to malo promenilo, ali nije ni blizu ostalih sportova, a na televiziji mi je jedan od dosadnijih sportova.

Goki56

pre 13 godina

Objektivni navijac - molim te promeni ime.
Objektivna osoba bi pogledala Nadal-ov profil pre pisanja bilo kakvog komentara. Zamisli tamo pise da je i Nadal vec izgubio final US Open-a za ovu godinu!? Da li opet treba da se pitas "namera ili slucajnost"?
F Novak Djokovic (SRB) 3 L Stats
F Rafael Nadal (ESP) 1 L Stats
Zasto mi uvek mislimo da je ceo svet protiv nas???

One night in May

pre 13 godina

A taman sam se sinoc nekako sa suprugom izborila za daljinski da gledam Noleta, kad ono mec odlozen. Nista, valjda je barem Nole stigao malo de dane dusom a meni veceras ponovo predstoji naporna borba za daljinac.
(miki, 13. septembar 2010 11:06

Tvoj suprug ne gleda Noletovo finale???

dakle slucajnost

pre 13 godina

Pogledajte Novakov profil na [link]. Tamo pise da je Novak vec izgubio finale US Open-a za ovu godinu, odnosno da je Nadal pobedio (doduse, nisu napisali rezultat). Namera ili slucajnost???
(objektivni navijac, 13. septembar 2010 11:13)

A na Nadalovom da je izgubio od Novaka.

Miki

pre 13 godina

Nadam se da je Nole trenutno u nekoj hiperbaričnoj komori, i da čeka meč uz Oxygen. Dobar je Rafa, odličan je, samo je malo dosadan, dobiće ga Nole jer ova kiša nije padala za džabe... A za žensku tinedjž populaciju koja navija za Rafu, paljba bre deco, da l' ste normalne...

andjelko

pre 13 godina

Mec odlucuje taktika sa kojom Nole izlazi na teren.
Nadal ima samo jednu taktiku i u tom smislu se on ne pita. Njegova taktika je "udri me sto jace".
Voleo bih da Nole protiv Rafe ne igra izkljucivo spinovane forhende vec da ih promesa sa onim ravnim forhendima kojima je nekada cistio prasinu sa terena. I da odigra pametno drop sotove sto nize preko mreze a ne da sa njima skida zvezde sa njujorskog neba. Njegove drop sot balone stizu i sporiji igraci od Rafe Munje. Nole treba da se cuva Rafinog forhenda iz trka sa kojim vraca loptice i iz publike. Tada Nole ne treba da stoji na sred mreze nepokretan kao kip Slobode, jer Rafa iz takvih pozicija uglavnom igra kratke dijagonale a ponekad i bekhend dijagonale. Dakle Nole mora na mrezi bolje/brze da reaguje a ne da bude zablezeknut.
Nole mora da igra smeceve tako da loptica odskoci na Luj Armstrong stadion a ne direktno na Rafinn reket.
I ako ga Rafa slucajno brejkne, Nole taj brejk mora odmah da vrati a zatim da on napravi novi. Tek da stavi Rafi na znanje da nema zezanja. I ni po koju cenu ne sme Nole da pogleda u nebo, da se udari reketom u glavu i sl. Hocu da vidim FOKUS u njegovim ocima, hocu da govor njegovog tela kaze Rafi i celom stadionu "dosao sam ovde da uzmem krunu i niko me u tome nece spreciti". Rafi svaka cast, ali ako na teren danas istrci onaj Nole onda nema nista od Rafinog sna da uzme veliki Slem.
I koliko bi mi bilo drago da Nole uzme US Open zbog njega samog i nas svih, toliko bi mi bilo draze zbog onog svedskog smrada sa eurosporta, zbog onog srpskog tv mogula koji misli da je izmislio televiziju a svojim programom siri seljaniju i miris belog luka nad ovom napaacenom zemljom.
Ajde Nole do pobede. A ako slucajno izgubis sto se ni u teoriji ne moze desiti, ti si i dalje nas kralj.
Vaterpolisti, kosarkasi, teniseri, plivaci, odbojkasi.. to je i to treba da bude slika nove Srbije a ne baba koje se reprizno po stoti put ceslja.

Pegone

pre 13 godina

@Stvarno obozavam nase televizije ! RTS je stavio grafiku sa kisom i natpisom "US Open" i posle nekog vremena je skinuo. Na Sport klubovima engleske utakmice , na SOS riljaju nasu kosarku ... Cekao sam , kao i stotine mucenika , do 3 ujutru i digao ruke od tenisa ... Jutros ustao da vidim rezultat : mec je odlozen za veceras ! To se zove pravovremena i potpuna informacija ! Od 16 komentara niko nije zapazio detalj da je mec odlozen !
(Obozavalac medija, 13. septembar 2010 11:25)

A zasto nisi otisao na sito US open-a tamo je vec oko 23,30 pisalo da je mec odlozen za ponedeljak

Obozavalac medija

pre 13 godina

Stvarno obozavam nase televizije ! RTS je stavio grafiku sa kisom i natpisom "US Open" i posle nekog vremena je skinuo. Na Sport klubovima engleske utakmice , na SOS riljaju nasu kosarku ... Cekao sam , kao i stotine mucenika , do 3 ujutru i digao ruke od tenisa ... Jutros ustao da vidim rezultat : mec je odlozen za veceras ! To se zove pravovremena i potpuna informacija ! Od 16 komentara niko nije zapazio detalj da je mec odlozen !

Nije mi jasno

pre 13 godina

Kako mislite da Novak bude njbolji, ako se plašite vlage u vazduhu, igranja u podne po suncu, ili jačeg vetra? On je šest godina mlađi od Federera, a govori se o njegovoj fizičkoj rovitosti. Kako će izdržati do tridesete?

objektivni navijac

pre 13 godina

Pogledajte Novakov profil na www.atpworldtour.com. Tamo pise da je Novak vec izgubio finale US Open-a za ovu godinu, odnosno da je Nadal pobedio (doduse, nisu napisali rezultat). Namera ili slucajnost???

miki

pre 13 godina

A taman sam se sinoc nekako sa suprugom izborila za daljinski da gledam Noleta, kad ono mec odlozen. Nista, valjda je barem Nole stigao malo de dane dusom a meni veceras ponovo predstoji naporna borba za daljinac.

Maja M

pre 13 godina

"Sreca prati hrabre" a bio si hrabar Nole i Bog te pogledao pa poslao kishu u New York :))) da se bolje odmorish za veliko finale. A za Davis Cup ne bih brinula, pa na USO je u pratnji Obradovica, smislice oni vec neshto :D

Marija

pre 13 godina

E, ova kisa je dar sa neba....nadam se da ce Noletu ovaj odmor mnogo pomoci i da doci do titule...:)
Jedva cekam vecerasnji mec....SVI UZ NOLETAAAAA

Marko-DC

pre 13 godina

od starta se znalo da ce mec No Joke vs. ExFed biti mnogo duzi i zanimljiviji. Ne znam po kojoj logici stavri taj mec nije bio prvi na programu posebno ako se uzme u obzir cinjenica d aje trebalo da bude odigran i dan ranije. Sada se hvatate kako je kisa spasila Noleta da ima dan odmora vise. Ako nepostoji moral kod ljudi onda bar priroda i zakon o kosmickoj pravdi da nesto jednom regulise. Zaboravljamo da je Nole zbog kise 2007 god. na wimbledonu igrao tri meca u dva dana po vise od 4 casa i mislim da bi on i juce odigrao dobar mec. Tada je ispao jer ga kisa upropastila red je sada da se stavri malo okrenu i na njegovu stranu. Mislim d aje favorit u danasnjem mecu jer bez obzira na sve cinjenice dobio je tri poslednja meca na betonu Americkom i sve meceve protiv Nadala je i dobio u USA-u. Ni Nadalu nece biti sve jedno a sem toga Nadal i nije imao neke protivnike. Ako se pogleda zreb kod Djokovica je samo Pecner slabiji , ostalo su sve jaka imena za betonsku podlogu dok kod rafe to po malo izgleda tuzno. Ta strana zreba je od starta bila dosta slabija jer ,,najveci favorit,, Mari uvek na GS nekako brzo ispedne.
Idemo Nole , treca sansa za drugi GS.

3MAJ

pre 13 godina

Verovatno bi Novak i danas bio u potpunosti spreman da igra, ali dobro je da je finale odlozeno jer onda nece biti nikakve sumnje da obojica ulaze ravnopravno u duel. Ocekujem laganih 3:1 za Novaka. Kljuc je u prvom servisu.

Crnagora

pre 13 godina

Nole Care i bog je na tvoju stranu. Kisa padala da bi se ti jos malo odmorio! Jedva cekamo finale! Srecno ti bilo! Zasluzio si trofej! Bratska Crnagora je uz tebe! Volimo teeeeeee

Milan

pre 13 godina

@ doc
Kako je Nole mocan!!!!! Izmislio je kisu i poslao je da pada da bi on imao dan odmora. Ili kazes da je izmislio kisu (koja jeste padala) da bi imao izgovor da ne igra s Rafom. Procitaj vest malo bolje, ipak ce igrati. Ili se on prevario u proracunu, ili tebi neke stvari nisu jasne. Sta sve necu procitati...

Iza ugla

pre 13 godina

Nole kralju samo opušteno sa Nadalom, uradio si šta si obećao,Federer ide na odmor ... ako pobediš Nadala tvoj san da budeš prvi na svetu biće ispunjen uskoro ako izgubiš to će ti biti još jedna lekcija kako da se pobede najbolji igrači. Živ ti meni bio kralju Srbije i sa srećom ;)

Ana

pre 13 godina

E sad se fino naspavaj,odmori,opusti,pojedi nesto,napuni baterije,spremi rekete,opremu,pripremi se..i oduvaj Nadala sutra! Pa i Rafa je covek,mora da izgubi jednom :D

momcilo

pre 13 godina

Ma Nole ne sekiraj se,izdrzi jos taj jedan dan do druge gren slem tituleeeeeeeeeeeeeee!!!
Majstore sve najbolje u finalu,srece samo da bude i sve ce da bude kako treba!!!

Titula

pre 13 godina

na google earth-u satelit pokazuje da su kishni oblaci proshli pre sat-dva. Verovatno je mnogo kishe palo i nije bilo izvodljivo da se cheka sushenje terena.
Ova situacija mozda vishe odgovara Novaku jer ce imati vishe vremena za odmor posle PSIHO-fizichkih napora od juche!
Uz ovo, i Novakovu napadachku igru blizu je...

YOGA

pre 13 godina

Iskoristi ovu sretnu okolnost (samo da nije velika vlaznost vazduha, ali izgleda da nece). Ne boj se. Mi smo svi uz tebe bez obzira na sve. Najvaznije da si ziv i zdrav i da si prebrodio psihicku barijeru sa Rodzerom. Nije Nadal bolji od tebe, a on ni ne manipulise mentalno svoje protivnike kao onaj prethodni. Protiv Nadalove sile imas sve: Sve je u tvojoj glavi, a otac i majka ti dali takvo telo i dusu da mozes da poletis. Ajde juncaino jos malo, pa da urlamo po Beogradu onako prostodusno, ali strastveno! namaste-

Mostarac

pre 13 godina

Sada sam siguran da Nole moze da uzme UO.

I nebo je na njegovoj strani. Budimo realni, da se igralo u nedelju Rafa bi bio u velikoj prednosti. No, sada su stvari bitno drugacije.

Ajmo na masaze, puno vitamina, malo sna i u ponedeljak u 22h odigrati match karijere (dosadasnje) i podici pehar. Pa da proslavimo taj 13. Septembar !

Samo napred NOLE !

Vlada

pre 13 godina

Sta Davis Cup?! Nole igra mec ako ne i zivota, da osvoji jos jedan Grand Slem. Da li bi bilo ko od nas sada i razmisljao o tome da je na njegovom mestu? Naravno da ne. U tome i jeste razlika pojedinacnih sportova. Ne mozemo biti sebicni i sada ramzisljati o tome. Napred Nole sutra po jos jedan grand slam i ne sumnjam da ces dati svoj maximum i za reprezentaciju...

Jela

pre 13 godina

Srećno majstore! :)))

'a Davis Cup Srbija - Ceska????'

? Ne možemo sve svaliti na njegova leđa. Ionako ne bi došao u Beograd pre utorka uveče... Jetlag, pa vremenska razlika, u petak bi bio ko muva bez glave. Jane i Vića na teren u petak, a Nole uleće u nedelju (možda i subotu). Nadajmo se najboljem!

Mostarac

pre 13 godina

Sada sam siguran da Nole moze da uzme UO.

I nebo je na njegovoj strani. Budimo realni, da se igralo u nedelju Rafa bi bio u velikoj prednosti. No, sada su stvari bitno drugacije.

Ajmo na masaze, puno vitamina, malo sna i u ponedeljak u 22h odigrati match karijere (dosadasnje) i podici pehar. Pa da proslavimo taj 13. Septembar !

Samo napred NOLE !

Vlada

pre 13 godina

Sta Davis Cup?! Nole igra mec ako ne i zivota, da osvoji jos jedan Grand Slem. Da li bi bilo ko od nas sada i razmisljao o tome da je na njegovom mestu? Naravno da ne. U tome i jeste razlika pojedinacnih sportova. Ne mozemo biti sebicni i sada ramzisljati o tome. Napred Nole sutra po jos jedan grand slam i ne sumnjam da ces dati svoj maximum i za reprezentaciju...

Ana

pre 13 godina

E sad se fino naspavaj,odmori,opusti,pojedi nesto,napuni baterije,spremi rekete,opremu,pripremi se..i oduvaj Nadala sutra! Pa i Rafa je covek,mora da izgubi jednom :D

Iza ugla

pre 13 godina

Nole kralju samo opušteno sa Nadalom, uradio si šta si obećao,Federer ide na odmor ... ako pobediš Nadala tvoj san da budeš prvi na svetu biće ispunjen uskoro ako izgubiš to će ti biti još jedna lekcija kako da se pobede najbolji igrači. Živ ti meni bio kralju Srbije i sa srećom ;)

Jela

pre 13 godina

Srećno majstore! :)))

'a Davis Cup Srbija - Ceska????'

? Ne možemo sve svaliti na njegova leđa. Ionako ne bi došao u Beograd pre utorka uveče... Jetlag, pa vremenska razlika, u petak bi bio ko muva bez glave. Jane i Vića na teren u petak, a Nole uleće u nedelju (možda i subotu). Nadajmo se najboljem!

YOGA

pre 13 godina

Iskoristi ovu sretnu okolnost (samo da nije velika vlaznost vazduha, ali izgleda da nece). Ne boj se. Mi smo svi uz tebe bez obzira na sve. Najvaznije da si ziv i zdrav i da si prebrodio psihicku barijeru sa Rodzerom. Nije Nadal bolji od tebe, a on ni ne manipulise mentalno svoje protivnike kao onaj prethodni. Protiv Nadalove sile imas sve: Sve je u tvojoj glavi, a otac i majka ti dali takvo telo i dusu da mozes da poletis. Ajde juncaino jos malo, pa da urlamo po Beogradu onako prostodusno, ali strastveno! namaste-

Titula

pre 13 godina

na google earth-u satelit pokazuje da su kishni oblaci proshli pre sat-dva. Verovatno je mnogo kishe palo i nije bilo izvodljivo da se cheka sushenje terena.
Ova situacija mozda vishe odgovara Novaku jer ce imati vishe vremena za odmor posle PSIHO-fizichkih napora od juche!
Uz ovo, i Novakovu napadachku igru blizu je...

Marko-DC

pre 13 godina

od starta se znalo da ce mec No Joke vs. ExFed biti mnogo duzi i zanimljiviji. Ne znam po kojoj logici stavri taj mec nije bio prvi na programu posebno ako se uzme u obzir cinjenica d aje trebalo da bude odigran i dan ranije. Sada se hvatate kako je kisa spasila Noleta da ima dan odmora vise. Ako nepostoji moral kod ljudi onda bar priroda i zakon o kosmickoj pravdi da nesto jednom regulise. Zaboravljamo da je Nole zbog kise 2007 god. na wimbledonu igrao tri meca u dva dana po vise od 4 casa i mislim da bi on i juce odigrao dobar mec. Tada je ispao jer ga kisa upropastila red je sada da se stavri malo okrenu i na njegovu stranu. Mislim d aje favorit u danasnjem mecu jer bez obzira na sve cinjenice dobio je tri poslednja meca na betonu Americkom i sve meceve protiv Nadala je i dobio u USA-u. Ni Nadalu nece biti sve jedno a sem toga Nadal i nije imao neke protivnike. Ako se pogleda zreb kod Djokovica je samo Pecner slabiji , ostalo su sve jaka imena za betonsku podlogu dok kod rafe to po malo izgleda tuzno. Ta strana zreba je od starta bila dosta slabija jer ,,najveci favorit,, Mari uvek na GS nekako brzo ispedne.
Idemo Nole , treca sansa za drugi GS.

momcilo

pre 13 godina

Ma Nole ne sekiraj se,izdrzi jos taj jedan dan do druge gren slem tituleeeeeeeeeeeeeee!!!
Majstore sve najbolje u finalu,srece samo da bude i sve ce da bude kako treba!!!

miki

pre 13 godina

A taman sam se sinoc nekako sa suprugom izborila za daljinski da gledam Noleta, kad ono mec odlozen. Nista, valjda je barem Nole stigao malo de dane dusom a meni veceras ponovo predstoji naporna borba za daljinac.

One night in May

pre 13 godina

A taman sam se sinoc nekako sa suprugom izborila za daljinski da gledam Noleta, kad ono mec odlozen. Nista, valjda je barem Nole stigao malo de dane dusom a meni veceras ponovo predstoji naporna borba za daljinac.
(miki, 13. septembar 2010 11:06

Tvoj suprug ne gleda Noletovo finale???

Maja M

pre 13 godina

"Sreca prati hrabre" a bio si hrabar Nole i Bog te pogledao pa poslao kishu u New York :))) da se bolje odmorish za veliko finale. A za Davis Cup ne bih brinula, pa na USO je u pratnji Obradovica, smislice oni vec neshto :D

Miki

pre 13 godina

Nadam se da je Nole trenutno u nekoj hiperbaričnoj komori, i da čeka meč uz Oxygen. Dobar je Rafa, odličan je, samo je malo dosadan, dobiće ga Nole jer ova kiša nije padala za džabe... A za žensku tinedjž populaciju koja navija za Rafu, paljba bre deco, da l' ste normalne...

Marija

pre 13 godina

E, ova kisa je dar sa neba....nadam se da ce Noletu ovaj odmor mnogo pomoci i da doci do titule...:)
Jedva cekam vecerasnji mec....SVI UZ NOLETAAAAA

Crnagora

pre 13 godina

Nole Care i bog je na tvoju stranu. Kisa padala da bi se ti jos malo odmorio! Jedva cekamo finale! Srecno ti bilo! Zasluzio si trofej! Bratska Crnagora je uz tebe! Volimo teeeeeee

3MAJ

pre 13 godina

Verovatno bi Novak i danas bio u potpunosti spreman da igra, ali dobro je da je finale odlozeno jer onda nece biti nikakve sumnje da obojica ulaze ravnopravno u duel. Ocekujem laganih 3:1 za Novaka. Kljuc je u prvom servisu.

andjelko

pre 13 godina

Mec odlucuje taktika sa kojom Nole izlazi na teren.
Nadal ima samo jednu taktiku i u tom smislu se on ne pita. Njegova taktika je "udri me sto jace".
Voleo bih da Nole protiv Rafe ne igra izkljucivo spinovane forhende vec da ih promesa sa onim ravnim forhendima kojima je nekada cistio prasinu sa terena. I da odigra pametno drop sotove sto nize preko mreze a ne da sa njima skida zvezde sa njujorskog neba. Njegove drop sot balone stizu i sporiji igraci od Rafe Munje. Nole treba da se cuva Rafinog forhenda iz trka sa kojim vraca loptice i iz publike. Tada Nole ne treba da stoji na sred mreze nepokretan kao kip Slobode, jer Rafa iz takvih pozicija uglavnom igra kratke dijagonale a ponekad i bekhend dijagonale. Dakle Nole mora na mrezi bolje/brze da reaguje a ne da bude zablezeknut.
Nole mora da igra smeceve tako da loptica odskoci na Luj Armstrong stadion a ne direktno na Rafinn reket.
I ako ga Rafa slucajno brejkne, Nole taj brejk mora odmah da vrati a zatim da on napravi novi. Tek da stavi Rafi na znanje da nema zezanja. I ni po koju cenu ne sme Nole da pogleda u nebo, da se udari reketom u glavu i sl. Hocu da vidim FOKUS u njegovim ocima, hocu da govor njegovog tela kaze Rafi i celom stadionu "dosao sam ovde da uzmem krunu i niko me u tome nece spreciti". Rafi svaka cast, ali ako na teren danas istrci onaj Nole onda nema nista od Rafinog sna da uzme veliki Slem.
I koliko bi mi bilo drago da Nole uzme US Open zbog njega samog i nas svih, toliko bi mi bilo draze zbog onog svedskog smrada sa eurosporta, zbog onog srpskog tv mogula koji misli da je izmislio televiziju a svojim programom siri seljaniju i miris belog luka nad ovom napaacenom zemljom.
Ajde Nole do pobede. A ako slucajno izgubis sto se ni u teoriji ne moze desiti, ti si i dalje nas kralj.
Vaterpolisti, kosarkasi, teniseri, plivaci, odbojkasi.. to je i to treba da bude slika nove Srbije a ne baba koje se reprizno po stoti put ceslja.

Milan

pre 13 godina

@ doc
Kako je Nole mocan!!!!! Izmislio je kisu i poslao je da pada da bi on imao dan odmora. Ili kazes da je izmislio kisu (koja jeste padala) da bi imao izgovor da ne igra s Rafom. Procitaj vest malo bolje, ipak ce igrati. Ili se on prevario u proracunu, ili tebi neke stvari nisu jasne. Sta sve necu procitati...

dakle slucajnost

pre 13 godina

Pogledajte Novakov profil na [link]. Tamo pise da je Novak vec izgubio finale US Open-a za ovu godinu, odnosno da je Nadal pobedio (doduse, nisu napisali rezultat). Namera ili slucajnost???
(objektivni navijac, 13. septembar 2010 11:13)

A na Nadalovom da je izgubio od Novaka.

Pegone

pre 13 godina

@Stvarno obozavam nase televizije ! RTS je stavio grafiku sa kisom i natpisom "US Open" i posle nekog vremena je skinuo. Na Sport klubovima engleske utakmice , na SOS riljaju nasu kosarku ... Cekao sam , kao i stotine mucenika , do 3 ujutru i digao ruke od tenisa ... Jutros ustao da vidim rezultat : mec je odlozen za veceras ! To se zove pravovremena i potpuna informacija ! Od 16 komentara niko nije zapazio detalj da je mec odlozen !
(Obozavalac medija, 13. septembar 2010 11:25)

A zasto nisi otisao na sito US open-a tamo je vec oko 23,30 pisalo da je mec odlozen za ponedeljak

Ozbiljan sam

pre 13 godina

Mrka kapa da ce i danas (ponedeljak) biti odigran taj duel. Ovde kisu najavljuju sve do cetvrtka, a ja se napalio kao nikad do sada, pogotovu sto Federer ne moze jos uvek da se povrati.
PS
Pros'o ga Nole na ATP listi u DIREKTNOM susretu. Sta cemo sad "realni" i "sveznalci"?

Nije mi jasno

pre 13 godina

Kako mislite da Novak bude njbolji, ako se plašite vlage u vazduhu, igranja u podne po suncu, ili jačeg vetra? On je šest godina mlađi od Federera, a govori se o njegovoj fizičkoj rovitosti. Kako će izdržati do tridesete?

Jah

pre 13 godina

@One night in May
Pa sta je tu cudno sto covek ne gleda tenis? Pa veruj mi da nije nasih u tenisu retko bi ko gledao, taj sport je i ovako malo popularan u svetu (Afrika, Azija, J.Amerika - tamo retko ko gleda tenis, Evropa i Ameriku tu i tamo, ali je i dalje iz Fudbala, Americkog Fudbala i Kosarke).
Tenis je za mene (kad sam bio mladji) predstavljao sport za decu koja nisu za fudbal ili kosarku, jednostavno to je bila realnost tada. Sad se to malo promenilo, ali nije ni blizu ostalih sportova, a na televiziji mi je jedan od dosadnijih sportova.

Obozavalac medija

pre 13 godina

Stvarno obozavam nase televizije ! RTS je stavio grafiku sa kisom i natpisom "US Open" i posle nekog vremena je skinuo. Na Sport klubovima engleske utakmice , na SOS riljaju nasu kosarku ... Cekao sam , kao i stotine mucenika , do 3 ujutru i digao ruke od tenisa ... Jutros ustao da vidim rezultat : mec je odlozen za veceras ! To se zove pravovremena i potpuna informacija ! Od 16 komentara niko nije zapazio detalj da je mec odlozen !

Goki56

pre 13 godina

Objektivni navijac - molim te promeni ime.
Objektivna osoba bi pogledala Nadal-ov profil pre pisanja bilo kakvog komentara. Zamisli tamo pise da je i Nadal vec izgubio final US Open-a za ovu godinu!? Da li opet treba da se pitas "namera ili slucajnost"?
F Novak Djokovic (SRB) 3 L Stats
F Rafael Nadal (ESP) 1 L Stats
Zasto mi uvek mislimo da je ceo svet protiv nas???

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Nek bude sa srecom nasem Novaku. Mozda je ovo prolongiranje dobro doslo da se Novak jos malo odmori. Videcemo veceras. Napred majstore!!!

http://www.worldofbasketball.org

objektivni navijac

pre 13 godina

Pogledajte Novakov profil na www.atpworldtour.com. Tamo pise da je Novak vec izgubio finale US Open-a za ovu godinu, odnosno da je Nadal pobedio (doduse, nisu napisali rezultat). Namera ili slucajnost???

Da se družimo...

pre 13 godina

Miki-Pusti supruga da gleda šta hoće a ti dođi kod mene da zajedno gledamo tenis.Vratiću te sutra ujutru kod njega za jutarnji program.Dotle neka drži daljinski.

sima

pre 13 godina

@ ozbiljan sam- sad sam proverio, i nema brate danas a ni sutra kise; tek se za sredu predvida! I.. ne baksuziraj! Budi pozravljen;

viki55

pre 13 godina

Ne zeznam zasto se Djokovicu vise poklanja paznja i vise pise u medijama nego o svim sportistima zajedno, cak i od onih koji osvajaju bronzane,srebrna pa cak i zlatne medalja sa evropskih i svetskih takmicenja ? Sta to sto je on to zasluzio a drugi nisu , ili je tenis toliko popularan kad nas ,da je vazniji od svih drugih sportova ?

iskreno

pre 13 godina

@viki55
Posto ne znas da pokusam da ti objasnim.
Ucesce u finalu bilo kog gren slema je jednako srebrnoj medalji na svetskom prvenstvu u bilo kom sportu.
Nisam bas siguran koliko uopste medalja osvajamo u poslednje vreme u ostalim sportovima, ali svakako da ih nema mnogo.
U svim sportovima postoje i rang liste koje pokazuju koliko realno vredi svaki sportista ili reprezentacija.
Te liste se formiraju na osnovu napravljenih rezultata na svim vecim i znacajnijim takmicenjima.
Srbija ni u jednom sportu nije ni medju prvih 5 na svetu u tim listama.
Jedino se Djokovic vec evo vise od 3 godine konstantno nalazi na trecem ili drugom mestu na svetu u svom sportu.
Za te 3 godine osvojio je 17 titula, od cega su bar 7-8 titula podjednako vredne kao i zlatna medalja na nekom evropskom takmicenju u nekom drugom sportu.

Dakle Djokovic je u poslednje 3 godine ubedljivo najbolji i najuspesniji srpski sportista i ni jedan drugi nas sportista niti reprezentacija u bilo kom drugom sportu mu nije ni blizu.
Zato Djokovic zasluzuje veliku paznju i licno mislim da mu se uopste ne pridaje ni trecina paznje kakvu stvarno zasluzuje.
Da li mozda vecu paznju zasluzuju kosarkasi koji ne mogu da pobede ni tamo neku Tursku ili vaterpolistiti koji ne mogu da pobede Hrvatku, fudbaleri koji gube zamisli od Gane?
Ne bih rekao.
Djokovicu se toliko malo paznje pridaje u ovoj zemlji i toliko malu podrsku ima da bi mu najpametnija odluka bila da promeni drzavljanstvo.
Njega jednostavno ova drzava ne zasluzuje.

miki

pre 13 godina

Suprug ne da daljinski kaze imala sam sansu sinoc ali racunam da ce, posto se lepo naruckao, zaspati pre kraja prvog seta a onda mu lagano otimam daljinski iz ruke i gledam kako Djokovic pobedjuje. Inace suprug slabo prati sport, nije ni kosarku ni vaterpolo hteo da gleda, ni fudbal, ni formulu 1, ni Tour de France...

objasnjenje

pre 13 godina

Nije na ATP sajtu objavljeno ni da je Nadal pobedio ni da je Nole pobedio.
Jednostavno su objavili novu rang listu, jer nisu hteli da cekaju zavrsetak ovog finala.
Liste se objavljuju svakog ponedeljka.
I Nadalu i Djokovicu je upisano da su pobedili u polufinalima i da imaju po 1200 bodova koliko i vredi ulazak u finale.
Pobednik u finalu ce dobiti jos 800 bodova na sledecoj rang listi u sledeci ponedeljak.
To je sva mudrost.

Zike

pre 13 godina

@
Suprug ne da daljinski kaze imala sam sansu sinoc ali racunam da ce, posto se lepo naruckao, zaspati pre kraja prvog seta a onda mu lagano otimam daljinski iz ruke i gledam kako Djokovic pobedjuje. Inace suprug slabo prati sport, nije ni kosarku ni vaterpolo hteo da gleda, ni fudbal, ni formulu 1, ni Tour de France...
(miki, 13. septembar 2010 22:27)

rješenje je sestro mijenjaj muža ha ha ha

Nije mi jasno

pre 13 godina

Kako mislite da Novak bude njbolji, ako se plašite vlage u vazduhu, igranja u podne po suncu, ili jačeg vetra? On je šest godina mlađi od Federera, a govori se o njegovoj fizičkoj rovitosti. Kako će izdržati do tridesete?

Jah

pre 13 godina

@One night in May
Pa sta je tu cudno sto covek ne gleda tenis? Pa veruj mi da nije nasih u tenisu retko bi ko gledao, taj sport je i ovako malo popularan u svetu (Afrika, Azija, J.Amerika - tamo retko ko gleda tenis, Evropa i Ameriku tu i tamo, ali je i dalje iz Fudbala, Americkog Fudbala i Kosarke).
Tenis je za mene (kad sam bio mladji) predstavljao sport za decu koja nisu za fudbal ili kosarku, jednostavno to je bila realnost tada. Sad se to malo promenilo, ali nije ni blizu ostalih sportova, a na televiziji mi je jedan od dosadnijih sportova.

objektivni navijac

pre 13 godina

Pogledajte Novakov profil na www.atpworldtour.com. Tamo pise da je Novak vec izgubio finale US Open-a za ovu godinu, odnosno da je Nadal pobedio (doduse, nisu napisali rezultat). Namera ili slucajnost???

Obozavalac medija

pre 13 godina

Stvarno obozavam nase televizije ! RTS je stavio grafiku sa kisom i natpisom "US Open" i posle nekog vremena je skinuo. Na Sport klubovima engleske utakmice , na SOS riljaju nasu kosarku ... Cekao sam , kao i stotine mucenika , do 3 ujutru i digao ruke od tenisa ... Jutros ustao da vidim rezultat : mec je odlozen za veceras ! To se zove pravovremena i potpuna informacija ! Od 16 komentara niko nije zapazio detalj da je mec odlozen !

Iza ugla

pre 13 godina

Nole kralju samo opušteno sa Nadalom, uradio si šta si obećao,Federer ide na odmor ... ako pobediš Nadala tvoj san da budeš prvi na svetu biće ispunjen uskoro ako izgubiš to će ti biti još jedna lekcija kako da se pobede najbolji igrači. Živ ti meni bio kralju Srbije i sa srećom ;)

YOGA

pre 13 godina

Iskoristi ovu sretnu okolnost (samo da nije velika vlaznost vazduha, ali izgleda da nece). Ne boj se. Mi smo svi uz tebe bez obzira na sve. Najvaznije da si ziv i zdrav i da si prebrodio psihicku barijeru sa Rodzerom. Nije Nadal bolji od tebe, a on ni ne manipulise mentalno svoje protivnike kao onaj prethodni. Protiv Nadalove sile imas sve: Sve je u tvojoj glavi, a otac i majka ti dali takvo telo i dusu da mozes da poletis. Ajde juncaino jos malo, pa da urlamo po Beogradu onako prostodusno, ali strastveno! namaste-

andjelko

pre 13 godina

Mec odlucuje taktika sa kojom Nole izlazi na teren.
Nadal ima samo jednu taktiku i u tom smislu se on ne pita. Njegova taktika je "udri me sto jace".
Voleo bih da Nole protiv Rafe ne igra izkljucivo spinovane forhende vec da ih promesa sa onim ravnim forhendima kojima je nekada cistio prasinu sa terena. I da odigra pametno drop sotove sto nize preko mreze a ne da sa njima skida zvezde sa njujorskog neba. Njegove drop sot balone stizu i sporiji igraci od Rafe Munje. Nole treba da se cuva Rafinog forhenda iz trka sa kojim vraca loptice i iz publike. Tada Nole ne treba da stoji na sred mreze nepokretan kao kip Slobode, jer Rafa iz takvih pozicija uglavnom igra kratke dijagonale a ponekad i bekhend dijagonale. Dakle Nole mora na mrezi bolje/brze da reaguje a ne da bude zablezeknut.
Nole mora da igra smeceve tako da loptica odskoci na Luj Armstrong stadion a ne direktno na Rafinn reket.
I ako ga Rafa slucajno brejkne, Nole taj brejk mora odmah da vrati a zatim da on napravi novi. Tek da stavi Rafi na znanje da nema zezanja. I ni po koju cenu ne sme Nole da pogleda u nebo, da se udari reketom u glavu i sl. Hocu da vidim FOKUS u njegovim ocima, hocu da govor njegovog tela kaze Rafi i celom stadionu "dosao sam ovde da uzmem krunu i niko me u tome nece spreciti". Rafi svaka cast, ali ako na teren danas istrci onaj Nole onda nema nista od Rafinog sna da uzme veliki Slem.
I koliko bi mi bilo drago da Nole uzme US Open zbog njega samog i nas svih, toliko bi mi bilo draze zbog onog svedskog smrada sa eurosporta, zbog onog srpskog tv mogula koji misli da je izmislio televiziju a svojim programom siri seljaniju i miris belog luka nad ovom napaacenom zemljom.
Ajde Nole do pobede. A ako slucajno izgubis sto se ni u teoriji ne moze desiti, ti si i dalje nas kralj.
Vaterpolisti, kosarkasi, teniseri, plivaci, odbojkasi.. to je i to treba da bude slika nove Srbije a ne baba koje se reprizno po stoti put ceslja.

Goki56

pre 13 godina

Objektivni navijac - molim te promeni ime.
Objektivna osoba bi pogledala Nadal-ov profil pre pisanja bilo kakvog komentara. Zamisli tamo pise da je i Nadal vec izgubio final US Open-a za ovu godinu!? Da li opet treba da se pitas "namera ili slucajnost"?
F Novak Djokovic (SRB) 3 L Stats
F Rafael Nadal (ESP) 1 L Stats
Zasto mi uvek mislimo da je ceo svet protiv nas???

Ana

pre 13 godina

E sad se fino naspavaj,odmori,opusti,pojedi nesto,napuni baterije,spremi rekete,opremu,pripremi se..i oduvaj Nadala sutra! Pa i Rafa je covek,mora da izgubi jednom :D

One night in May

pre 13 godina

A taman sam se sinoc nekako sa suprugom izborila za daljinski da gledam Noleta, kad ono mec odlozen. Nista, valjda je barem Nole stigao malo de dane dusom a meni veceras ponovo predstoji naporna borba za daljinac.
(miki, 13. septembar 2010 11:06

Tvoj suprug ne gleda Noletovo finale???

Miki

pre 13 godina

Nadam se da je Nole trenutno u nekoj hiperbaričnoj komori, i da čeka meč uz Oxygen. Dobar je Rafa, odličan je, samo je malo dosadan, dobiće ga Nole jer ova kiša nije padala za džabe... A za žensku tinedjž populaciju koja navija za Rafu, paljba bre deco, da l' ste normalne...

miki

pre 13 godina

A taman sam se sinoc nekako sa suprugom izborila za daljinski da gledam Noleta, kad ono mec odlozen. Nista, valjda je barem Nole stigao malo de dane dusom a meni veceras ponovo predstoji naporna borba za daljinac.

momcilo

pre 13 godina

Ma Nole ne sekiraj se,izdrzi jos taj jedan dan do druge gren slem tituleeeeeeeeeeeeeee!!!
Majstore sve najbolje u finalu,srece samo da bude i sve ce da bude kako treba!!!

Jela

pre 13 godina

Srećno majstore! :)))

'a Davis Cup Srbija - Ceska????'

? Ne možemo sve svaliti na njegova leđa. Ionako ne bi došao u Beograd pre utorka uveče... Jetlag, pa vremenska razlika, u petak bi bio ko muva bez glave. Jane i Vića na teren u petak, a Nole uleće u nedelju (možda i subotu). Nadajmo se najboljem!

Vlada

pre 13 godina

Sta Davis Cup?! Nole igra mec ako ne i zivota, da osvoji jos jedan Grand Slem. Da li bi bilo ko od nas sada i razmisljao o tome da je na njegovom mestu? Naravno da ne. U tome i jeste razlika pojedinacnih sportova. Ne mozemo biti sebicni i sada ramzisljati o tome. Napred Nole sutra po jos jedan grand slam i ne sumnjam da ces dati svoj maximum i za reprezentaciju...

Mostarac

pre 13 godina

Sada sam siguran da Nole moze da uzme UO.

I nebo je na njegovoj strani. Budimo realni, da se igralo u nedelju Rafa bi bio u velikoj prednosti. No, sada su stvari bitno drugacije.

Ajmo na masaze, puno vitamina, malo sna i u ponedeljak u 22h odigrati match karijere (dosadasnje) i podici pehar. Pa da proslavimo taj 13. Septembar !

Samo napred NOLE !

Titula

pre 13 godina

na google earth-u satelit pokazuje da su kishni oblaci proshli pre sat-dva. Verovatno je mnogo kishe palo i nije bilo izvodljivo da se cheka sushenje terena.
Ova situacija mozda vishe odgovara Novaku jer ce imati vishe vremena za odmor posle PSIHO-fizichkih napora od juche!
Uz ovo, i Novakovu napadachku igru blizu je...

Marko-DC

pre 13 godina

od starta se znalo da ce mec No Joke vs. ExFed biti mnogo duzi i zanimljiviji. Ne znam po kojoj logici stavri taj mec nije bio prvi na programu posebno ako se uzme u obzir cinjenica d aje trebalo da bude odigran i dan ranije. Sada se hvatate kako je kisa spasila Noleta da ima dan odmora vise. Ako nepostoji moral kod ljudi onda bar priroda i zakon o kosmickoj pravdi da nesto jednom regulise. Zaboravljamo da je Nole zbog kise 2007 god. na wimbledonu igrao tri meca u dva dana po vise od 4 casa i mislim da bi on i juce odigrao dobar mec. Tada je ispao jer ga kisa upropastila red je sada da se stavri malo okrenu i na njegovu stranu. Mislim d aje favorit u danasnjem mecu jer bez obzira na sve cinjenice dobio je tri poslednja meca na betonu Americkom i sve meceve protiv Nadala je i dobio u USA-u. Ni Nadalu nece biti sve jedno a sem toga Nadal i nije imao neke protivnike. Ako se pogleda zreb kod Djokovica je samo Pecner slabiji , ostalo su sve jaka imena za betonsku podlogu dok kod rafe to po malo izgleda tuzno. Ta strana zreba je od starta bila dosta slabija jer ,,najveci favorit,, Mari uvek na GS nekako brzo ispedne.
Idemo Nole , treca sansa za drugi GS.

Pegone

pre 13 godina

@Stvarno obozavam nase televizije ! RTS je stavio grafiku sa kisom i natpisom "US Open" i posle nekog vremena je skinuo. Na Sport klubovima engleske utakmice , na SOS riljaju nasu kosarku ... Cekao sam , kao i stotine mucenika , do 3 ujutru i digao ruke od tenisa ... Jutros ustao da vidim rezultat : mec je odlozen za veceras ! To se zove pravovremena i potpuna informacija ! Od 16 komentara niko nije zapazio detalj da je mec odlozen !
(Obozavalac medija, 13. septembar 2010 11:25)

A zasto nisi otisao na sito US open-a tamo je vec oko 23,30 pisalo da je mec odlozen za ponedeljak

Da se družimo...

pre 13 godina

Miki-Pusti supruga da gleda šta hoće a ti dođi kod mene da zajedno gledamo tenis.Vratiću te sutra ujutru kod njega za jutarnji program.Dotle neka drži daljinski.

viki55

pre 13 godina

Ne zeznam zasto se Djokovicu vise poklanja paznja i vise pise u medijama nego o svim sportistima zajedno, cak i od onih koji osvajaju bronzane,srebrna pa cak i zlatne medalja sa evropskih i svetskih takmicenja ? Sta to sto je on to zasluzio a drugi nisu , ili je tenis toliko popularan kad nas ,da je vazniji od svih drugih sportova ?

Milan

pre 13 godina

@ doc
Kako je Nole mocan!!!!! Izmislio je kisu i poslao je da pada da bi on imao dan odmora. Ili kazes da je izmislio kisu (koja jeste padala) da bi imao izgovor da ne igra s Rafom. Procitaj vest malo bolje, ipak ce igrati. Ili se on prevario u proracunu, ili tebi neke stvari nisu jasne. Sta sve necu procitati...

Crnagora

pre 13 godina

Nole Care i bog je na tvoju stranu. Kisa padala da bi se ti jos malo odmorio! Jedva cekamo finale! Srecno ti bilo! Zasluzio si trofej! Bratska Crnagora je uz tebe! Volimo teeeeeee

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Nek bude sa srecom nasem Novaku. Mozda je ovo prolongiranje dobro doslo da se Novak jos malo odmori. Videcemo veceras. Napred majstore!!!

http://www.worldofbasketball.org

Marija

pre 13 godina

E, ova kisa je dar sa neba....nadam se da ce Noletu ovaj odmor mnogo pomoci i da doci do titule...:)
Jedva cekam vecerasnji mec....SVI UZ NOLETAAAAA

Maja M

pre 13 godina

"Sreca prati hrabre" a bio si hrabar Nole i Bog te pogledao pa poslao kishu u New York :))) da se bolje odmorish za veliko finale. A za Davis Cup ne bih brinula, pa na USO je u pratnji Obradovica, smislice oni vec neshto :D

Ozbiljan sam

pre 13 godina

Mrka kapa da ce i danas (ponedeljak) biti odigran taj duel. Ovde kisu najavljuju sve do cetvrtka, a ja se napalio kao nikad do sada, pogotovu sto Federer ne moze jos uvek da se povrati.
PS
Pros'o ga Nole na ATP listi u DIREKTNOM susretu. Sta cemo sad "realni" i "sveznalci"?

3MAJ

pre 13 godina

Verovatno bi Novak i danas bio u potpunosti spreman da igra, ali dobro je da je finale odlozeno jer onda nece biti nikakve sumnje da obojica ulaze ravnopravno u duel. Ocekujem laganih 3:1 za Novaka. Kljuc je u prvom servisu.

dakle slucajnost

pre 13 godina

Pogledajte Novakov profil na [link]. Tamo pise da je Novak vec izgubio finale US Open-a za ovu godinu, odnosno da je Nadal pobedio (doduse, nisu napisali rezultat). Namera ili slucajnost???
(objektivni navijac, 13. septembar 2010 11:13)

A na Nadalovom da je izgubio od Novaka.

sima

pre 13 godina

@ ozbiljan sam- sad sam proverio, i nema brate danas a ni sutra kise; tek se za sredu predvida! I.. ne baksuziraj! Budi pozravljen;

miki

pre 13 godina

Suprug ne da daljinski kaze imala sam sansu sinoc ali racunam da ce, posto se lepo naruckao, zaspati pre kraja prvog seta a onda mu lagano otimam daljinski iz ruke i gledam kako Djokovic pobedjuje. Inace suprug slabo prati sport, nije ni kosarku ni vaterpolo hteo da gleda, ni fudbal, ni formulu 1, ni Tour de France...

objasnjenje

pre 13 godina

Nije na ATP sajtu objavljeno ni da je Nadal pobedio ni da je Nole pobedio.
Jednostavno su objavili novu rang listu, jer nisu hteli da cekaju zavrsetak ovog finala.
Liste se objavljuju svakog ponedeljka.
I Nadalu i Djokovicu je upisano da su pobedili u polufinalima i da imaju po 1200 bodova koliko i vredi ulazak u finale.
Pobednik u finalu ce dobiti jos 800 bodova na sledecoj rang listi u sledeci ponedeljak.
To je sva mudrost.

iskreno

pre 13 godina

@viki55
Posto ne znas da pokusam da ti objasnim.
Ucesce u finalu bilo kog gren slema je jednako srebrnoj medalji na svetskom prvenstvu u bilo kom sportu.
Nisam bas siguran koliko uopste medalja osvajamo u poslednje vreme u ostalim sportovima, ali svakako da ih nema mnogo.
U svim sportovima postoje i rang liste koje pokazuju koliko realno vredi svaki sportista ili reprezentacija.
Te liste se formiraju na osnovu napravljenih rezultata na svim vecim i znacajnijim takmicenjima.
Srbija ni u jednom sportu nije ni medju prvih 5 na svetu u tim listama.
Jedino se Djokovic vec evo vise od 3 godine konstantno nalazi na trecem ili drugom mestu na svetu u svom sportu.
Za te 3 godine osvojio je 17 titula, od cega su bar 7-8 titula podjednako vredne kao i zlatna medalja na nekom evropskom takmicenju u nekom drugom sportu.

Dakle Djokovic je u poslednje 3 godine ubedljivo najbolji i najuspesniji srpski sportista i ni jedan drugi nas sportista niti reprezentacija u bilo kom drugom sportu mu nije ni blizu.
Zato Djokovic zasluzuje veliku paznju i licno mislim da mu se uopste ne pridaje ni trecina paznje kakvu stvarno zasluzuje.
Da li mozda vecu paznju zasluzuju kosarkasi koji ne mogu da pobede ni tamo neku Tursku ili vaterpolistiti koji ne mogu da pobede Hrvatku, fudbaleri koji gube zamisli od Gane?
Ne bih rekao.
Djokovicu se toliko malo paznje pridaje u ovoj zemlji i toliko malu podrsku ima da bi mu najpametnija odluka bila da promeni drzavljanstvo.
Njega jednostavno ova drzava ne zasluzuje.

Zike

pre 13 godina

@
Suprug ne da daljinski kaze imala sam sansu sinoc ali racunam da ce, posto se lepo naruckao, zaspati pre kraja prvog seta a onda mu lagano otimam daljinski iz ruke i gledam kako Djokovic pobedjuje. Inace suprug slabo prati sport, nije ni kosarku ni vaterpolo hteo da gleda, ni fudbal, ni formulu 1, ni Tour de France...
(miki, 13. septembar 2010 22:27)

rješenje je sestro mijenjaj muža ha ha ha