Nedelja, 12.09.2010.

14:54

Može li Novak do druge Grend slem titule?

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju od 22.30h sa Rafaelom Nadalom igra finale US opena na centralnom stadionu „Artur Eš“ u Njujorku.

Izvor: SO

Može li Novak do druge Grend slem titule? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Predo

pre 13 godina

Dragi Simo i ostali citatelji, NISAM napisao komentar, potpisan pod "Predo", niti bi napisao takvo nesto, niti je to moj stil. Ja sam podrzavao NOvaka i kada mu nije islo i ovo veceras je praznik za mene. Nadala cijenim i kao sportistu i kao licnost, ali Novak je moj, nas. Molim moderatora da obrati paznju na moju e mail adresu i molim gospodina X, Ofk-a ili kako se vec pretstavlja da ne koristi moj nick, tj. nadimak. Ovo nije prvi put, a vjerovatno ni zadnji. POzdrav svim dobrim ljudima i ljubiteljima tenisa.

anica

pre 13 godina

Bice to divan mec, u sta ne sumnjam.
Nole, ako od starta budes nametnuo svoju igru nece biti posebnih problema...
Zelim ti svu srecu ovog sveta, i da podignes taj pehar..jer ga zaista zasluzujes.
Jedva cekam mec...bice to susret dvojice divnih sportista...
pozz svim noletovim fanovima...
Ps. OBOZAVAM TE NOLEEEEEEEE

Optimista

pre 13 godina

Nadam se sledecem:

Novak osvoji US open i pravimo mu docek pred skupstinom!
Slavlje uvelicaju zlatni kosarkasi i vaterpolisti!!!

marina

pre 13 godina

Puno srece Noletu.Puno lafovske borbe je bilo protiv Federera.Pustimo ga da odradi onako kako on to ume...Izgubio ili osvojio titulu,Srbija je uz tebe uvek!!!

Dylan Dog

pre 13 godina

Obzirom na odlaganje meča zbog kiše, pretpostavljam da je Novak imao dovoljno vremena da se odmori i fizički i mentalno - i valjano pripremi za predstojeći meč.

To finale nije za njega ništa novo. Niti mu je prvi put da igra u finalu USO, niti mu je prvi put da igra u finalu nekog velikog turnira protiv Nadala, a svakako mu nije prvi put da igra sa njim na ovoj podlozi. Takođe smatram da mu ovo nije poslednji meč ove vrste sa Nadalom. Važan jeste i to pre svega zbog razbijanja malera iz prošlosti, jer u slučaju poraza postoji opasnost da Rafa postane i Novakov nemezis kao što je odavno Rodžerov. Ipak, mislim da neće biti ni neka tragedija ako se stvari budu razvijale u drugom smeru od onog koji mi priželjkujemo.

Osim ostalih elemenata igre, za Novaka je vrlo važno da mu ritern i servis budu na vrlo visokom nivou.
Ako bude ušao u meč kako treba i odigrao na istom nivou kao u polufinalu protiv Federera, Nadal će morati da odigra sa 110% da bi kompletirao zlatni slem karijere i pridružio bračnom paru Graf-Agasi.

Na kraju, Novače, puno sreće u finalu!

Vlada Calgary

pre 13 godina

Koliko hvale na racun coveka samo zato sto je poceo brze da servira. Niko ne spori da covek igra dobro, no nazvati to za nivo - dva vise je zaista preterivanje. To moze da potvrdi svako ko je gledao Nadala poslednje dve nedelje. Osim Gabasvilija u prvom kolu njegovi protivnici nisu pruzili otpor ni blizu svojih mogucnosti. Da li treba nabrajati da Simon nije ni blizu igraca koji je nekada bio top 10, Lopez stara musterija, da su i Verdasko (Ferer) i Juzni (Vavrinka) igrali nakon napornih i emotivno nabijenih 5 setova i izgledali kao izduvane gume protiv Nadala. Daleko od toga da ne postujem sto covek nije izgubio set do finala, no iskreno, osim Gabasvilija, on nije igrao ni protiv jednog igraca koji "mu ne lezi" svojom igrom i koji je i u jednom trenutku pomislio da moze dobiti set, a kamoli mec. A takve Nadal dobija zatvorenih ociju i sa jednom nogom.

Djokovic je uz Marija i Del Potra (mozda tu mozemo ukljuciti i Soderlinga) jedini igrac koji je u stanju da nadigra Nadala.

Ako ponovi igru kao protiv Federera u subotu, mislim da ce Djokovic osvojiti US Open.

tamara

pre 13 godina

neki su govorili daa ce federer da oduva noleta pa eto sta se dogodila svaki ti cast ako osvoji us open bice mi mnogo drago svejedno dokazao si da vise vredis od federera

neko123

pre 13 godina

Posto je Novak imao vremena za odmor, verujem da ce sad biti neizvesniji mec... Sad mozda ima priliku da pobedi, juce nije imao, realno... Ali vece sanse za pobedu dajem Nadalu, jer je on psihicki najjaci! Novaku moze da se desi da "pukne"...

xy

pre 13 godina

@3fun23
I ti si napravio gresku. Stoga je jedna rec i pise se bez apostrofa.
Malo sam dosadna, ali samo jos malo. Gael se izgovara sa akcentom na prvom slogu, ali to je vise za komentatore nego za nas smrtnike.

3MAJ

pre 13 godina

Svaka cast Novaku, pogotovu sto iako je treci igrac sveta niko ga nije potencirao kao favorita da prodje u finale. Svi su pricali o finalu iz snova izmedju Rafe i Rogera i njihovom legendarnom rivalstvu. Ali to rivalstvo nije nista prema rivalstvu koje se stvara izmedju Rafe i Noleta. Oni ce vec sutra imati vise odigranih medjusobnih meceva nego Rafa i Roger.

Nadam se Novakovoj pobedi i velikoj buducoj borbi za prvo mesto na listi. Kao sto je Nadal rekao pre dve godine za Federera - 'da on nije tako savrsen ja bih bio prvi igrac sveta', danas to moze da kaze Nole za Nadala. Ali kao sto je Nadal sustigao Federera, nadam se i novoj smeni na vrhu ATP-a.

Srecno Nole!

3fun23

pre 13 godina

http://www.livescorehunter.com/Livescores/Livescore-Tennis.html

To je link za gledanje meca. Kliknete tamo gde pise ko igra i otvori vam se oko 10ak novih linkova. Vi samo treba da izaberete. Za neke je potrebna registracija, za neke posebni plejeri, ali sve je lepo napomenuto. Nadam se da ce biti link sa ESPN HD ( njihova rezija prenosa, njihovi strucni konsultanti, njihovi intervjui... ), to treba doziveti. Samo vam je potrebna brza internet veza.

Sto se tice toga da li moze da dobije sutra Rafu kralja, moje misljenje je da moze. Odmorio se, ali jos bitnije on je sad ubedjen da je odmoran i to je dovoljno. Sve njemu zavisi od psihe i od trenutne inspiracije. Mada sinoc je pokazao da se menja na bolje. S'toga, decko, rabij sutra Rafu. Objasni i njemu i svima nama neke stvari. Kao sto volim da kazem TRPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!!!!

Da napomenem, navijam za Viktora i pre svega Janka. Novak mi je malo prepotentan.
P.S. Molim nepismene da malo obrate paznju na svoj pravopis. Ovo i deca citaju.

Ivan M

pre 13 godina

Kisa pada u Nju Jorku. Noletu svaki trenutak koristi da se odmori - mozda se nece ni igrati do ponedeljka. U svakom slucaju, nece igrati po nemogucim uslovima - bice oko 20-23 stepena. ne kazem da ce Nole da dobije, ali reci da nema sanse je blago receno smesno.

Antraxxx

pre 13 godina

Puno sreće Noletu u finalu.... Iskreno želim ga osvoji, jer kao što sam već par puta napisao na ovom portalu Nole je toliko pozitivna i simpatična osoba da je teško ne voljeti ga.... U subotu sam do jedan iz ponoći uživao u razvaljivanju Federera , ako treba do jutra ću biti uz njega.....
Pozdrav od htvatskog navijača.........

miho

pre 13 godina

Ja sam Hrvat ali cu navijat za Novaka zato sto je za mene jednostavno najbolji jucer sam vristo u mom stanu i sto cu dobit koju paru ;) Pozdrav svima

emili

pre 13 godina

Kako god bilo srećno Nole, ja sam uvek uz tebe bez obzira na rezultat. Neka te malo i Bog pogleda večeras i ništa nije nemoguće. Srbija uz tebe.

niko i neko

pre 13 godina

nadal ce pobediti iz prostog razloga jer se on protiv juznog nije ni oznojio dok je djokovic igrao 5 setova da bi pobedio.Voleo bi da gresim i da se nocas radujem novakovoj pobedi ali to ce biti skoro nemoguce :(

Ivan M

pre 13 godina

"Nadal je na putu do finala eliminisao Gabašvilija, Istomina, Simona, Lopesa, Verdaska i Južnog" = boranija. Nijedan ozbiljan igrac, cast Verdasku (skor protiv Nadala 0-11) i Juznom. Nole je malo krupnija riba.

Dragan

pre 13 godina

Bice to praznik lepog tenisa.
Ko god da pobedi, zasluzio je.
Noletu svaka cast, ali bojim se da je ipak umoran od predhodnog meca.
Ali moze se dogoditi cudo. Pa i Devis kup se igra dan za danom.
Napred Nole, Demantuj me. SRBIJA JE UZ TEBE.

dusan

pre 13 godina

naravno da moze...a i ako ne bude titula,nikad mu necu zaboraviti ono sto nam je prredio sinoc,posle one agonije....ulepsao nam je dan :)

тоша

pre 13 godina

Браво Ноле! Јест да ми ниси нешто симпатичан лик али хвала ти што подижеш углед Србије у свијету!

sima

pre 13 godina

neka mi bude oprosteno, jos samo jedan podatak- ne verovatno ali se ovde zaboravlja da je Novak DVA seta dobio sa 6:1 i 6:2 protiv Federera; TOLIKO!

Zlaja

pre 13 godina

Sanse Novaka da pobedi Nadala veceras su iste kao i da nam sutra vrate Kosovo, ili da do kraja godine udjemo u EU!? Znaci RAVNE APSOLUTNOJ NULI!
Zasto to tvrdim ne bih objasnjavao. Gledajte veceras pa ce vam biti jasno!

Nick

pre 13 godina

Svaka čast kralju za ulazak u finale i pobedi protiv Federera. Međutim onakav meč od 5 setova (u trajanju od skoro 4h) odigran do ja mislim 1h ujutru po našem vremenu, će umnogome uticati na današnju igru protiv Rafe koji se prošetao kroz polufinale i mnogo odmorniji čeka ovo finale,a Nole nema ni ceo dan pauze između ova dva meča...

ali,pogledao sam vremensku prognozu za New York...meč po njihovom vremenu neće početi pre 16:30, a oko 17h za New York se najavljuje kiša koja će padati narednih 10 sati :))

Nina

pre 13 godina

•Ne nemože na našu žalost. Ovo protiv Federera, dobio je zahvaljujući slaboj igri protivnika, a ne svom znanju i snazi. Mi se palimo i na ništa, i bojim se da će ga Nadal oderati grdo ppppffffff.
Mi smo takvi, hvalimo se bez ukusa, plačemo bez ukusa, celi živon i sport nam je bez ukusa, mi smo bez ukusa, i trebali bi se malo korigirati!
(Sava, 12. septembar 2010 17:07)

Sava, slobodno se Vi korigIRAJTE(korigujte) i nemojte se "paliti NA NISTA(ni na sta) na "vasem" terenu!

A ja sad osecam duznost da Vas korigUJEM: MOZE I HOCE, na nasu radost i Vasu zalost!!!

sima

pre 13 godina

Pa @ Predo pobogu! Sta je to sa Vama? Vec neko vreme je primetna 'sdkepsa'u Vasim komentarima ali ova poslednja izjava me, nakon sinocnjeg meca zaista cudi!?Ja ne znam da li ste Vi uopste gledali Nadala na ovom turniru? Pa on jeste pobedivao, ali KAKO? Pa i sa Uzbegistancem i sa Rusom su bile porodajne muke! Danas je sve otvoreno- ako se Novak oporavi,raspored je u najblazu ruku idiotski! Tri dana pauze a onda ni 24h odmora! Ali ja verujem u adrenalin- i jos nesto ovaj Obradovic da ostane! Covek napravi CUDO!
Moze li Novak? MOZE!

Sava

pre 13 godina

Ne nemože na našu žalost. Ovo protiv Federera, dobio je zahvaljujući slaboj igri protivnika, a ne svom znanju i snazi. Mi se palimo i na ništa, i bojim se da će ga Nadal oderati grdo ppppffffff.
Mi smo takvi, hvalimo se bez ukusa, plačemo bez ukusa, celi živon i sport nam je bez ukusa, mi smo bez ukusa, i trebali bi se malo korigirati!

andjelko

pre 13 godina

Ono sto me je impresioniralo kod Noleta tokom jucerasnjeg meca je njegovo ponasanje. Miran, fokusiran tokom celog meca, bez panike, ni traga od onog becenja i glumatanja od pre koliko samo dve tri nedelje.
Podozrevao sam da u tom momku ima nesto vise od klovnovske egzibicionisticke vokacije, ali ono sto sam sinoc video me je nateralo da se vratim u vreme meca protiv Rafe u Hamburgu pre dve godine koji je Nole onako nesrecno izgubio i koji ga je onoliko uzdrmao. Sve je pocelo sa olimpijadom a zavrsilo se sa turnirom u Madridu. Nole je tada poceo da menja igru i rezultati su se videli sinoc. Ali meta nije bio Federer. Prava meta je, siguran sam u to, Nadal. I zato ce veceras biti krvi do kolena. Veceras je biti ili ne biti za obojicu, bar sto se tice narednog perioda od godinu dve dana, ali isto tako i za Federera Veceras je istorijski susret a ne projektovano i prizeljkivano finale Federer - Nadal. Veceras se odlucuje ko ce biti neprikosnoveni kralj. Ako pobedi Rafa niko ga vise ne moze smeniti sa trona sledecih onoliko godina ali ce njegovi mecevi sa Fedeksom i dalje prevlaciti paznju. Ako pobedi Nole, onda ce paznja javnosti da se okrene njegovim buducim susretima sa Rafom. Federer ce medijski da izvisi a to njegova sujeta nece moci da podnese. Znaci, penzija, kako bi rekli zemunci.
Kada sam vec pomenuo medije, treba reci i to da su se mediji na zapadu sramotno poneli prema Noletu. Takva ignorancija dugogodisnjeg treceg (i drugog) igraca sveta mislim da nije nikada vidjena. I onda ne moj da se cudite kada Srdjan nosi majcu sa likom svoga sina. Nije to neukus kako su neki na ovom sajtu protumacili. To je prkos i veliki gest koji samo roditelj moze da pruzi svom detetu. Noletovu sliku niste mogli da vidite u najavama velikih turnira ove godine. Ovako, kada su kamere bar na trenutak bile okrenute Noletovoj lozi, Noletov otac je porucivao raznim piter bodovima da postoji neko kome Nole jos uvek nesto znaci.
I na kraju da pomenem zagrljaj Noletovih roditelja na kraju meca: NEPROCENJIVO.

hmhm

pre 13 godina

Tko god misli da moze, nisu mu sve na broju u glavi. Jedno je biti ludi patriota, a nesto drugo biti totalno corav.

Da se igra sa danom odmora, onda svakako. Ovako, Nole ce sutra biti kao deda od 80 godina u maratonu.

Nadal je 2008 izgubio od Juznog 6:0, 6:1. Zasto? Jer je u polufinalu igrao 3 i pol sata protiv Moye. Finale je potom igrao 15 sati kasnije i nije postojao na terenu.

Nole je igrao 4 teska sata (Nadalovi mecevi dugo traju jer on usporava igru - da su igrali Federer Nadal ili Djokovic Nadal ovakav isti mec bi trajao 5 i po sati) jedan krvav mec protiv Feda. Za odmor ima 20 sati.

Tko ima malo zdravog razuma, sve mu je jasno.

Miša

pre 13 godina

Na ovom linku
http://epicmashup.com/weather/hourbyhour/graph/USNY0996#
može se pratiti prognoza vremena za Njujork, čini se da će biti kiše popodne, a sutra će biti lepo vreme. Ako je pravde pašće kiša, pa Rafa sutra neće uzeti ni set. A i Amerikanci zaslužuju da nemaju SuperSunday, jer je ovaj njihov SuperSaturday običaj totalna budalaština (3 dana odmora pre toga i pola dana posle, a sve zbog što veće gledanosti na TV-u). P.S. a bilo bi mi drago i zbog Tijanića, baš kad se konačno odlučio da prenosi, da ni on nema prime time

IVORY

pre 13 godina

Samo se nadam da se oporavio tj odmorio od jucerasnjeg meca sa Federerom, ipak Nadal ulazi u mec znatno odmorniji, sto je do sada mnogo puta znalo da presudi u Djokovicevim mecevima.

Rain, Rain, Rain

pre 13 godina

Naravno da moze ali bi mu mnogo pomoglo:
- Malo srece i da doceka danas kisu da bi odmorio koji sat vise
- Obuce crvenu maju i razjari bika, ali da zavrsi kao toreador pobednik

By the way, zna li neko ko ce biti u Noletovom boxu za finale?

Miloš

pre 13 godina

Nadal je oduvek bio kulturan i fer momak što naša javnost nikada nije priznavala. Nekako smo uvek više voleli mrzovoljnog i nadobudnog Federera, nije mi jasno zašto. Izjava Nadala je izuzetno fer a sećate se da je Rodžer rekao da je Novak među 3-4 igrača na svetu, kao da je to uopšte sporno.

Predo

pre 13 godina

Ja mislim da ne moze. Nadal je unapredio svoju igru na betonu skoro na nivou sljake, tako da ne vidim kako bi Novak mogao da razbije njegovu defanzivu.U svakom slucaju vidan je napredan u igri naseg najboljeg igraca, ali ipak to nije dovoljno da bi se pobedio Nadal

ja

pre 13 godina

@Smehotres
Nije Rafa uopste popravio igru na brzim podlogama.
Pogledaj kako je igrao pre 3-4 godine na betonu i kako igra sada. Uporedi bilo koji njegov mec iz recimo 2007. godine i neki mec sa ovog US Opena. Shvatices da je tada u stvari igrao mnogo bolje.
Jedino sto je Rafa malo prpravio je servis, ali to nece puno smetati odlicnom retern igracu kakav je Novak.
Rafa mozda ove godine samo pravi nesto vise pobeda na betonu nego inace, ali ne zbog toga sto je poceo bolje da igra, vec zato sto ima vise srece sa zrebovima i sto uspeva neke meceve protiv prosecnih igraca da dobije samo na psihickom planu.
Novak je svestan da je protiv Rafe na betonu veliki favorit i tako ce i uci u ovaj mec, pogotovo sto mu je ovo zivotna prilika da osvoji US Open.
Mozda Rafa uspe da uzme jedan set, ali i to ce samo biti zbog Novakovog umora, a ne zbog Rafine dobre igre.
U ovom mecu nista nece zavisi od Nadala, vec iskljucivo sve od Novaka.
Rafa ne moze da pobedi u tom mecu.
Jednostavno samo Novak moze da pobedi ili izgubi.
Ako shvatas sta zelim da kazem.

lavi vs

pre 13 godina

...Nole svaka cast...jedino mi zao sto nije bilo prenosa...malo glupo ali je MENI taj mec puno znacio...odgledacu snimak....a Nadal ...mislim da ce biti jos bolji mec....uz tebe smo .

v

pre 13 godina

Oleeeee,oleeeee,oleeeeee,NOLeeeeeeee!!!!
Kada te na kraju meca budu pitali na onaj mikrofon,ti samo reci:SAD su lep grad,a New York je najvece selo koje sam u zivotu video.

Shljaka

pre 13 godina

Treba samo uporediti Nadalove i Noletove protivnike do finala, i jasno je ko dan ko pobjedjuje. Pa Novak je prakticno u svakom kolu izbacio po jednog velikog protivnika ili specijalistu za brzu podlogu, a pogledajte Nadalove protivnike ( najzvucnije ime Verdasko, kome ovo uopste nije omiljena podloga ). 3:1 za Noleta.

dlagan

pre 13 godina

Uvek sam postovao vise Rodzera nego Nadala ali sada ne. Naadal je 10puta kulturniji, iskreniji i opusteniji decko. Pogledajte izjavu Federera posle sinocnjeg poraza, kranje drzak i bezobrazan.

red devil 011

pre 13 godina

Asevi: Nadal 37, Djokovic 22...ko bi rekao da je to moguce do pre nekih godinu dana. Djokovic dakle mora dobiti Nadala njegovim oruzjem (defanzivnom igrom) - ako to uspe treba mu podici spomenik. To ne bi mogao ni Bjorn Borg.

Marko Nikitović

pre 13 godina

Mislim da može. Uz pristup igri kakav je imao protiv Federera - napadački, bez straha od izlaska na mrežu, bez čekanja da protivnik pogreši, a i bez negativnih emocija sa puno vere u sebe.

Kao što sam Nadal reče, Nole ga je već puno puta tukao na ovoj podlozi.
Nadalu još jednom divljenje na iskazanoj smernosti. Pravi sportsmen i džentlmen.
Čini mi se da i Nole ide u tom smeru. Njegovo ponašanje na meču sa RF i posle istog pokazuje da Nole sazreva.
Zreo je i kao igrač i kao ličnost za novu GS titulu, a sledeće godine napad na prvo mesto.
Biće teško skinuti Nadala sa mesta broj 1, ali ako neko ima realne šanse, to je Nole!

Srećno!

Pittsburgh

pre 13 godina

Voleo bih da nas Nole osvoji titulu, ali i ako se ne desi, nije strashno, kad je juce pobedio Federera, kao da je osvoji titulu. Bravno Nole

Smehotres

pre 13 godina

Naravno da može,jer ako je dobio Feda onda može dobiti bilo koga.Jasno je da je Rafa popravio igru na brzim podlogama ali mi se čini da je ovo šansa za Novaka koju nesme da ispusti.

v

pre 13 godina

Oleeeee,oleeeee,oleeeeee,NOLeeeeeeee!!!!
Kada te na kraju meca budu pitali na onaj mikrofon,ti samo reci:SAD su lep grad,a New York je najvece selo koje sam u zivotu video.

dlagan

pre 13 godina

Uvek sam postovao vise Rodzera nego Nadala ali sada ne. Naadal je 10puta kulturniji, iskreniji i opusteniji decko. Pogledajte izjavu Federera posle sinocnjeg poraza, kranje drzak i bezobrazan.

andjelko

pre 13 godina

Ono sto me je impresioniralo kod Noleta tokom jucerasnjeg meca je njegovo ponasanje. Miran, fokusiran tokom celog meca, bez panike, ni traga od onog becenja i glumatanja od pre koliko samo dve tri nedelje.
Podozrevao sam da u tom momku ima nesto vise od klovnovske egzibicionisticke vokacije, ali ono sto sam sinoc video me je nateralo da se vratim u vreme meca protiv Rafe u Hamburgu pre dve godine koji je Nole onako nesrecno izgubio i koji ga je onoliko uzdrmao. Sve je pocelo sa olimpijadom a zavrsilo se sa turnirom u Madridu. Nole je tada poceo da menja igru i rezultati su se videli sinoc. Ali meta nije bio Federer. Prava meta je, siguran sam u to, Nadal. I zato ce veceras biti krvi do kolena. Veceras je biti ili ne biti za obojicu, bar sto se tice narednog perioda od godinu dve dana, ali isto tako i za Federera Veceras je istorijski susret a ne projektovano i prizeljkivano finale Federer - Nadal. Veceras se odlucuje ko ce biti neprikosnoveni kralj. Ako pobedi Rafa niko ga vise ne moze smeniti sa trona sledecih onoliko godina ali ce njegovi mecevi sa Fedeksom i dalje prevlaciti paznju. Ako pobedi Nole, onda ce paznja javnosti da se okrene njegovim buducim susretima sa Rafom. Federer ce medijski da izvisi a to njegova sujeta nece moci da podnese. Znaci, penzija, kako bi rekli zemunci.
Kada sam vec pomenuo medije, treba reci i to da su se mediji na zapadu sramotno poneli prema Noletu. Takva ignorancija dugogodisnjeg treceg (i drugog) igraca sveta mislim da nije nikada vidjena. I onda ne moj da se cudite kada Srdjan nosi majcu sa likom svoga sina. Nije to neukus kako su neki na ovom sajtu protumacili. To je prkos i veliki gest koji samo roditelj moze da pruzi svom detetu. Noletovu sliku niste mogli da vidite u najavama velikih turnira ove godine. Ovako, kada su kamere bar na trenutak bile okrenute Noletovoj lozi, Noletov otac je porucivao raznim piter bodovima da postoji neko kome Nole jos uvek nesto znaci.
I na kraju da pomenem zagrljaj Noletovih roditelja na kraju meca: NEPROCENJIVO.

Nina

pre 13 godina

•Ne nemože na našu žalost. Ovo protiv Federera, dobio je zahvaljujući slaboj igri protivnika, a ne svom znanju i snazi. Mi se palimo i na ništa, i bojim se da će ga Nadal oderati grdo ppppffffff.
Mi smo takvi, hvalimo se bez ukusa, plačemo bez ukusa, celi živon i sport nam je bez ukusa, mi smo bez ukusa, i trebali bi se malo korigirati!
(Sava, 12. septembar 2010 17:07)

Sava, slobodno se Vi korigIRAJTE(korigujte) i nemojte se "paliti NA NISTA(ni na sta) na "vasem" terenu!

A ja sad osecam duznost da Vas korigUJEM: MOZE I HOCE, na nasu radost i Vasu zalost!!!

Pittsburgh

pre 13 godina

Voleo bih da nas Nole osvoji titulu, ali i ako se ne desi, nije strashno, kad je juce pobedio Federera, kao da je osvoji titulu. Bravno Nole

Marko Nikitović

pre 13 godina

Mislim da može. Uz pristup igri kakav je imao protiv Federera - napadački, bez straha od izlaska na mrežu, bez čekanja da protivnik pogreši, a i bez negativnih emocija sa puno vere u sebe.

Kao što sam Nadal reče, Nole ga je već puno puta tukao na ovoj podlozi.
Nadalu još jednom divljenje na iskazanoj smernosti. Pravi sportsmen i džentlmen.
Čini mi se da i Nole ide u tom smeru. Njegovo ponašanje na meču sa RF i posle istog pokazuje da Nole sazreva.
Zreo je i kao igrač i kao ličnost za novu GS titulu, a sledeće godine napad na prvo mesto.
Biće teško skinuti Nadala sa mesta broj 1, ali ako neko ima realne šanse, to je Nole!

Srećno!

sima

pre 13 godina

neka mi bude oprosteno, jos samo jedan podatak- ne verovatno ali se ovde zaboravlja da je Novak DVA seta dobio sa 6:1 i 6:2 protiv Federera; TOLIKO!

Shljaka

pre 13 godina

Treba samo uporediti Nadalove i Noletove protivnike do finala, i jasno je ko dan ko pobjedjuje. Pa Novak je prakticno u svakom kolu izbacio po jednog velikog protivnika ili specijalistu za brzu podlogu, a pogledajte Nadalove protivnike ( najzvucnije ime Verdasko, kome ovo uopste nije omiljena podloga ). 3:1 za Noleta.

miho

pre 13 godina

Ja sam Hrvat ali cu navijat za Novaka zato sto je za mene jednostavno najbolji jucer sam vristo u mom stanu i sto cu dobit koju paru ;) Pozdrav svima

Smehotres

pre 13 godina

Naravno da može,jer ako je dobio Feda onda može dobiti bilo koga.Jasno je da je Rafa popravio igru na brzim podlogama ali mi se čini da je ovo šansa za Novaka koju nesme da ispusti.

Antraxxx

pre 13 godina

Puno sreće Noletu u finalu.... Iskreno želim ga osvoji, jer kao što sam već par puta napisao na ovom portalu Nole je toliko pozitivna i simpatična osoba da je teško ne voljeti ga.... U subotu sam do jedan iz ponoći uživao u razvaljivanju Federera , ako treba do jutra ću biti uz njega.....
Pozdrav od htvatskog navijača.........

ja

pre 13 godina

@Smehotres
Nije Rafa uopste popravio igru na brzim podlogama.
Pogledaj kako je igrao pre 3-4 godine na betonu i kako igra sada. Uporedi bilo koji njegov mec iz recimo 2007. godine i neki mec sa ovog US Opena. Shvatices da je tada u stvari igrao mnogo bolje.
Jedino sto je Rafa malo prpravio je servis, ali to nece puno smetati odlicnom retern igracu kakav je Novak.
Rafa mozda ove godine samo pravi nesto vise pobeda na betonu nego inace, ali ne zbog toga sto je poceo bolje da igra, vec zato sto ima vise srece sa zrebovima i sto uspeva neke meceve protiv prosecnih igraca da dobije samo na psihickom planu.
Novak je svestan da je protiv Rafe na betonu veliki favorit i tako ce i uci u ovaj mec, pogotovo sto mu je ovo zivotna prilika da osvoji US Open.
Mozda Rafa uspe da uzme jedan set, ali i to ce samo biti zbog Novakovog umora, a ne zbog Rafine dobre igre.
U ovom mecu nista nece zavisi od Nadala, vec iskljucivo sve od Novaka.
Rafa ne moze da pobedi u tom mecu.
Jednostavno samo Novak moze da pobedi ili izgubi.
Ako shvatas sta zelim da kazem.

Miša

pre 13 godina

Na ovom linku
http://epicmashup.com/weather/hourbyhour/graph/USNY0996#
može se pratiti prognoza vremena za Njujork, čini se da će biti kiše popodne, a sutra će biti lepo vreme. Ako je pravde pašće kiša, pa Rafa sutra neće uzeti ni set. A i Amerikanci zaslužuju da nemaju SuperSunday, jer je ovaj njihov SuperSaturday običaj totalna budalaština (3 dana odmora pre toga i pola dana posle, a sve zbog što veće gledanosti na TV-u). P.S. a bilo bi mi drago i zbog Tijanića, baš kad se konačno odlučio da prenosi, da ni on nema prime time

Miloš

pre 13 godina

Nadal je oduvek bio kulturan i fer momak što naša javnost nikada nije priznavala. Nekako smo uvek više voleli mrzovoljnog i nadobudnog Federera, nije mi jasno zašto. Izjava Nadala je izuzetno fer a sećate se da je Rodžer rekao da je Novak među 3-4 igrača na svetu, kao da je to uopšte sporno.

sima

pre 13 godina

Pa @ Predo pobogu! Sta je to sa Vama? Vec neko vreme je primetna 'sdkepsa'u Vasim komentarima ali ova poslednja izjava me, nakon sinocnjeg meca zaista cudi!?Ja ne znam da li ste Vi uopste gledali Nadala na ovom turniru? Pa on jeste pobedivao, ali KAKO? Pa i sa Uzbegistancem i sa Rusom su bile porodajne muke! Danas je sve otvoreno- ako se Novak oporavi,raspored je u najblazu ruku idiotski! Tri dana pauze a onda ni 24h odmora! Ali ja verujem u adrenalin- i jos nesto ovaj Obradovic da ostane! Covek napravi CUDO!
Moze li Novak? MOZE!

Nick

pre 13 godina

Svaka čast kralju za ulazak u finale i pobedi protiv Federera. Međutim onakav meč od 5 setova (u trajanju od skoro 4h) odigran do ja mislim 1h ujutru po našem vremenu, će umnogome uticati na današnju igru protiv Rafe koji se prošetao kroz polufinale i mnogo odmorniji čeka ovo finale,a Nole nema ni ceo dan pauze između ova dva meča...

ali,pogledao sam vremensku prognozu za New York...meč po njihovom vremenu neće početi pre 16:30, a oko 17h za New York se najavljuje kiša koja će padati narednih 10 sati :))

Ivan M

pre 13 godina

Kisa pada u Nju Jorku. Noletu svaki trenutak koristi da se odmori - mozda se nece ni igrati do ponedeljka. U svakom slucaju, nece igrati po nemogucim uslovima - bice oko 20-23 stepena. ne kazem da ce Nole da dobije, ali reci da nema sanse je blago receno smesno.

Ivan M

pre 13 godina

"Nadal je na putu do finala eliminisao Gabašvilija, Istomina, Simona, Lopesa, Verdaska i Južnog" = boranija. Nijedan ozbiljan igrac, cast Verdasku (skor protiv Nadala 0-11) i Juznom. Nole je malo krupnija riba.

Rain, Rain, Rain

pre 13 godina

Naravno da moze ali bi mu mnogo pomoglo:
- Malo srece i da doceka danas kisu da bi odmorio koji sat vise
- Obuce crvenu maju i razjari bika, ali da zavrsi kao toreador pobednik

By the way, zna li neko ko ce biti u Noletovom boxu za finale?

lavi vs

pre 13 godina

...Nole svaka cast...jedino mi zao sto nije bilo prenosa...malo glupo ali je MENI taj mec puno znacio...odgledacu snimak....a Nadal ...mislim da ce biti jos bolji mec....uz tebe smo .

emili

pre 13 godina

Kako god bilo srećno Nole, ja sam uvek uz tebe bez obzira na rezultat. Neka te malo i Bog pogleda večeras i ništa nije nemoguće. Srbija uz tebe.

Zlaja

pre 13 godina

Sanse Novaka da pobedi Nadala veceras su iste kao i da nam sutra vrate Kosovo, ili da do kraja godine udjemo u EU!? Znaci RAVNE APSOLUTNOJ NULI!
Zasto to tvrdim ne bih objasnjavao. Gledajte veceras pa ce vam biti jasno!

dusan

pre 13 godina

naravno da moze...a i ako ne bude titula,nikad mu necu zaboraviti ono sto nam je prredio sinoc,posle one agonije....ulepsao nam je dan :)

Dragan

pre 13 godina

Bice to praznik lepog tenisa.
Ko god da pobedi, zasluzio je.
Noletu svaka cast, ali bojim se da je ipak umoran od predhodnog meca.
Ali moze se dogoditi cudo. Pa i Devis kup se igra dan za danom.
Napred Nole, Demantuj me. SRBIJA JE UZ TEBE.

IVORY

pre 13 godina

Samo se nadam da se oporavio tj odmorio od jucerasnjeg meca sa Federerom, ipak Nadal ulazi u mec znatno odmorniji, sto je do sada mnogo puta znalo da presudi u Djokovicevim mecevima.

Vlada Calgary

pre 13 godina

Koliko hvale na racun coveka samo zato sto je poceo brze da servira. Niko ne spori da covek igra dobro, no nazvati to za nivo - dva vise je zaista preterivanje. To moze da potvrdi svako ko je gledao Nadala poslednje dve nedelje. Osim Gabasvilija u prvom kolu njegovi protivnici nisu pruzili otpor ni blizu svojih mogucnosti. Da li treba nabrajati da Simon nije ni blizu igraca koji je nekada bio top 10, Lopez stara musterija, da su i Verdasko (Ferer) i Juzni (Vavrinka) igrali nakon napornih i emotivno nabijenih 5 setova i izgledali kao izduvane gume protiv Nadala. Daleko od toga da ne postujem sto covek nije izgubio set do finala, no iskreno, osim Gabasvilija, on nije igrao ni protiv jednog igraca koji "mu ne lezi" svojom igrom i koji je i u jednom trenutku pomislio da moze dobiti set, a kamoli mec. A takve Nadal dobija zatvorenih ociju i sa jednom nogom.

Djokovic je uz Marija i Del Potra (mozda tu mozemo ukljuciti i Soderlinga) jedini igrac koji je u stanju da nadigra Nadala.

Ako ponovi igru kao protiv Federera u subotu, mislim da ce Djokovic osvojiti US Open.

red devil 011

pre 13 godina

Asevi: Nadal 37, Djokovic 22...ko bi rekao da je to moguce do pre nekih godinu dana. Djokovic dakle mora dobiti Nadala njegovim oruzjem (defanzivnom igrom) - ako to uspe treba mu podici spomenik. To ne bi mogao ni Bjorn Borg.

3MAJ

pre 13 godina

Svaka cast Novaku, pogotovu sto iako je treci igrac sveta niko ga nije potencirao kao favorita da prodje u finale. Svi su pricali o finalu iz snova izmedju Rafe i Rogera i njihovom legendarnom rivalstvu. Ali to rivalstvo nije nista prema rivalstvu koje se stvara izmedju Rafe i Noleta. Oni ce vec sutra imati vise odigranih medjusobnih meceva nego Rafa i Roger.

Nadam se Novakovoj pobedi i velikoj buducoj borbi za prvo mesto na listi. Kao sto je Nadal rekao pre dve godine za Federera - 'da on nije tako savrsen ja bih bio prvi igrac sveta', danas to moze da kaze Nole za Nadala. Ali kao sto je Nadal sustigao Federera, nadam se i novoj smeni na vrhu ATP-a.

Srecno Nole!

Predo

pre 13 godina

Ja mislim da ne moze. Nadal je unapredio svoju igru na betonu skoro na nivou sljake, tako da ne vidim kako bi Novak mogao da razbije njegovu defanzivu.U svakom slucaju vidan je napredan u igri naseg najboljeg igraca, ali ipak to nije dovoljno da bi se pobedio Nadal

Predo

pre 13 godina

Dragi Simo i ostali citatelji, NISAM napisao komentar, potpisan pod "Predo", niti bi napisao takvo nesto, niti je to moj stil. Ja sam podrzavao NOvaka i kada mu nije islo i ovo veceras je praznik za mene. Nadala cijenim i kao sportistu i kao licnost, ali Novak je moj, nas. Molim moderatora da obrati paznju na moju e mail adresu i molim gospodina X, Ofk-a ili kako se vec pretstavlja da ne koristi moj nick, tj. nadimak. Ovo nije prvi put, a vjerovatno ni zadnji. POzdrav svim dobrim ljudima i ljubiteljima tenisa.

Dylan Dog

pre 13 godina

Obzirom na odlaganje meča zbog kiše, pretpostavljam da je Novak imao dovoljno vremena da se odmori i fizički i mentalno - i valjano pripremi za predstojeći meč.

To finale nije za njega ništa novo. Niti mu je prvi put da igra u finalu USO, niti mu je prvi put da igra u finalu nekog velikog turnira protiv Nadala, a svakako mu nije prvi put da igra sa njim na ovoj podlozi. Takođe smatram da mu ovo nije poslednji meč ove vrste sa Nadalom. Važan jeste i to pre svega zbog razbijanja malera iz prošlosti, jer u slučaju poraza postoji opasnost da Rafa postane i Novakov nemezis kao što je odavno Rodžerov. Ipak, mislim da neće biti ni neka tragedija ako se stvari budu razvijale u drugom smeru od onog koji mi priželjkujemo.

Osim ostalih elemenata igre, za Novaka je vrlo važno da mu ritern i servis budu na vrlo visokom nivou.
Ako bude ušao u meč kako treba i odigrao na istom nivou kao u polufinalu protiv Federera, Nadal će morati da odigra sa 110% da bi kompletirao zlatni slem karijere i pridružio bračnom paru Graf-Agasi.

Na kraju, Novače, puno sreće u finalu!

hmhm

pre 13 godina

Tko god misli da moze, nisu mu sve na broju u glavi. Jedno je biti ludi patriota, a nesto drugo biti totalno corav.

Da se igra sa danom odmora, onda svakako. Ovako, Nole ce sutra biti kao deda od 80 godina u maratonu.

Nadal je 2008 izgubio od Juznog 6:0, 6:1. Zasto? Jer je u polufinalu igrao 3 i pol sata protiv Moye. Finale je potom igrao 15 sati kasnije i nije postojao na terenu.

Nole je igrao 4 teska sata (Nadalovi mecevi dugo traju jer on usporava igru - da su igrali Federer Nadal ili Djokovic Nadal ovakav isti mec bi trajao 5 i po sati) jedan krvav mec protiv Feda. Za odmor ima 20 sati.

Tko ima malo zdravog razuma, sve mu je jasno.

3fun23

pre 13 godina

http://www.livescorehunter.com/Livescores/Livescore-Tennis.html

To je link za gledanje meca. Kliknete tamo gde pise ko igra i otvori vam se oko 10ak novih linkova. Vi samo treba da izaberete. Za neke je potrebna registracija, za neke posebni plejeri, ali sve je lepo napomenuto. Nadam se da ce biti link sa ESPN HD ( njihova rezija prenosa, njihovi strucni konsultanti, njihovi intervjui... ), to treba doziveti. Samo vam je potrebna brza internet veza.

Sto se tice toga da li moze da dobije sutra Rafu kralja, moje misljenje je da moze. Odmorio se, ali jos bitnije on je sad ubedjen da je odmoran i to je dovoljno. Sve njemu zavisi od psihe i od trenutne inspiracije. Mada sinoc je pokazao da se menja na bolje. S'toga, decko, rabij sutra Rafu. Objasni i njemu i svima nama neke stvari. Kao sto volim da kazem TRPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!!!!

Da napomenem, navijam za Viktora i pre svega Janka. Novak mi je malo prepotentan.
P.S. Molim nepismene da malo obrate paznju na svoj pravopis. Ovo i deca citaju.

tamara

pre 13 godina

neki su govorili daa ce federer da oduva noleta pa eto sta se dogodila svaki ti cast ako osvoji us open bice mi mnogo drago svejedno dokazao si da vise vredis od federera

тоша

pre 13 godina

Браво Ноле! Јест да ми ниси нешто симпатичан лик али хвала ти што подижеш углед Србије у свијету!

Optimista

pre 13 godina

Nadam se sledecem:

Novak osvoji US open i pravimo mu docek pred skupstinom!
Slavlje uvelicaju zlatni kosarkasi i vaterpolisti!!!

Sava

pre 13 godina

Ne nemože na našu žalost. Ovo protiv Federera, dobio je zahvaljujući slaboj igri protivnika, a ne svom znanju i snazi. Mi se palimo i na ništa, i bojim se da će ga Nadal oderati grdo ppppffffff.
Mi smo takvi, hvalimo se bez ukusa, plačemo bez ukusa, celi živon i sport nam je bez ukusa, mi smo bez ukusa, i trebali bi se malo korigirati!

anica

pre 13 godina

Bice to divan mec, u sta ne sumnjam.
Nole, ako od starta budes nametnuo svoju igru nece biti posebnih problema...
Zelim ti svu srecu ovog sveta, i da podignes taj pehar..jer ga zaista zasluzujes.
Jedva cekam mec...bice to susret dvojice divnih sportista...
pozz svim noletovim fanovima...
Ps. OBOZAVAM TE NOLEEEEEEEE

marina

pre 13 godina

Puno srece Noletu.Puno lafovske borbe je bilo protiv Federera.Pustimo ga da odradi onako kako on to ume...Izgubio ili osvojio titulu,Srbija je uz tebe uvek!!!

niko i neko

pre 13 godina

nadal ce pobediti iz prostog razloga jer se on protiv juznog nije ni oznojio dok je djokovic igrao 5 setova da bi pobedio.Voleo bi da gresim i da se nocas radujem novakovoj pobedi ali to ce biti skoro nemoguce :(

neko123

pre 13 godina

Posto je Novak imao vremena za odmor, verujem da ce sad biti neizvesniji mec... Sad mozda ima priliku da pobedi, juce nije imao, realno... Ali vece sanse za pobedu dajem Nadalu, jer je on psihicki najjaci! Novaku moze da se desi da "pukne"...

xy

pre 13 godina

@3fun23
I ti si napravio gresku. Stoga je jedna rec i pise se bez apostrofa.
Malo sam dosadna, ali samo jos malo. Gael se izgovara sa akcentom na prvom slogu, ali to je vise za komentatore nego za nas smrtnike.

Zlaja

pre 13 godina

Sanse Novaka da pobedi Nadala veceras su iste kao i da nam sutra vrate Kosovo, ili da do kraja godine udjemo u EU!? Znaci RAVNE APSOLUTNOJ NULI!
Zasto to tvrdim ne bih objasnjavao. Gledajte veceras pa ce vam biti jasno!

Sava

pre 13 godina

Ne nemože na našu žalost. Ovo protiv Federera, dobio je zahvaljujući slaboj igri protivnika, a ne svom znanju i snazi. Mi se palimo i na ništa, i bojim se da će ga Nadal oderati grdo ppppffffff.
Mi smo takvi, hvalimo se bez ukusa, plačemo bez ukusa, celi živon i sport nam je bez ukusa, mi smo bez ukusa, i trebali bi se malo korigirati!

ja

pre 13 godina

@Smehotres
Nije Rafa uopste popravio igru na brzim podlogama.
Pogledaj kako je igrao pre 3-4 godine na betonu i kako igra sada. Uporedi bilo koji njegov mec iz recimo 2007. godine i neki mec sa ovog US Opena. Shvatices da je tada u stvari igrao mnogo bolje.
Jedino sto je Rafa malo prpravio je servis, ali to nece puno smetati odlicnom retern igracu kakav je Novak.
Rafa mozda ove godine samo pravi nesto vise pobeda na betonu nego inace, ali ne zbog toga sto je poceo bolje da igra, vec zato sto ima vise srece sa zrebovima i sto uspeva neke meceve protiv prosecnih igraca da dobije samo na psihickom planu.
Novak je svestan da je protiv Rafe na betonu veliki favorit i tako ce i uci u ovaj mec, pogotovo sto mu je ovo zivotna prilika da osvoji US Open.
Mozda Rafa uspe da uzme jedan set, ali i to ce samo biti zbog Novakovog umora, a ne zbog Rafine dobre igre.
U ovom mecu nista nece zavisi od Nadala, vec iskljucivo sve od Novaka.
Rafa ne moze da pobedi u tom mecu.
Jednostavno samo Novak moze da pobedi ili izgubi.
Ako shvatas sta zelim da kazem.

Predo

pre 13 godina

Ja mislim da ne moze. Nadal je unapredio svoju igru na betonu skoro na nivou sljake, tako da ne vidim kako bi Novak mogao da razbije njegovu defanzivu.U svakom slucaju vidan je napredan u igri naseg najboljeg igraca, ali ipak to nije dovoljno da bi se pobedio Nadal

hmhm

pre 13 godina

Tko god misli da moze, nisu mu sve na broju u glavi. Jedno je biti ludi patriota, a nesto drugo biti totalno corav.

Da se igra sa danom odmora, onda svakako. Ovako, Nole ce sutra biti kao deda od 80 godina u maratonu.

Nadal je 2008 izgubio od Juznog 6:0, 6:1. Zasto? Jer je u polufinalu igrao 3 i pol sata protiv Moye. Finale je potom igrao 15 sati kasnije i nije postojao na terenu.

Nole je igrao 4 teska sata (Nadalovi mecevi dugo traju jer on usporava igru - da su igrali Federer Nadal ili Djokovic Nadal ovakav isti mec bi trajao 5 i po sati) jedan krvav mec protiv Feda. Za odmor ima 20 sati.

Tko ima malo zdravog razuma, sve mu je jasno.

niko i neko

pre 13 godina

nadal ce pobediti iz prostog razloga jer se on protiv juznog nije ni oznojio dok je djokovic igrao 5 setova da bi pobedio.Voleo bi da gresim i da se nocas radujem novakovoj pobedi ali to ce biti skoro nemoguce :(

v

pre 13 godina

Oleeeee,oleeeee,oleeeeee,NOLeeeeeeee!!!!
Kada te na kraju meca budu pitali na onaj mikrofon,ti samo reci:SAD su lep grad,a New York je najvece selo koje sam u zivotu video.

red devil 011

pre 13 godina

Asevi: Nadal 37, Djokovic 22...ko bi rekao da je to moguce do pre nekih godinu dana. Djokovic dakle mora dobiti Nadala njegovim oruzjem (defanzivnom igrom) - ako to uspe treba mu podici spomenik. To ne bi mogao ni Bjorn Borg.

Nina

pre 13 godina

•Ne nemože na našu žalost. Ovo protiv Federera, dobio je zahvaljujući slaboj igri protivnika, a ne svom znanju i snazi. Mi se palimo i na ništa, i bojim se da će ga Nadal oderati grdo ppppffffff.
Mi smo takvi, hvalimo se bez ukusa, plačemo bez ukusa, celi živon i sport nam je bez ukusa, mi smo bez ukusa, i trebali bi se malo korigirati!
(Sava, 12. septembar 2010 17:07)

Sava, slobodno se Vi korigIRAJTE(korigujte) i nemojte se "paliti NA NISTA(ni na sta) na "vasem" terenu!

A ja sad osecam duznost da Vas korigUJEM: MOZE I HOCE, na nasu radost i Vasu zalost!!!

тоша

pre 13 godina

Браво Ноле! Јест да ми ниси нешто симпатичан лик али хвала ти што подижеш углед Србије у свијету!

Shljaka

pre 13 godina

Treba samo uporediti Nadalove i Noletove protivnike do finala, i jasno je ko dan ko pobjedjuje. Pa Novak je prakticno u svakom kolu izbacio po jednog velikog protivnika ili specijalistu za brzu podlogu, a pogledajte Nadalove protivnike ( najzvucnije ime Verdasko, kome ovo uopste nije omiljena podloga ). 3:1 za Noleta.

3fun23

pre 13 godina

http://www.livescorehunter.com/Livescores/Livescore-Tennis.html

To je link za gledanje meca. Kliknete tamo gde pise ko igra i otvori vam se oko 10ak novih linkova. Vi samo treba da izaberete. Za neke je potrebna registracija, za neke posebni plejeri, ali sve je lepo napomenuto. Nadam se da ce biti link sa ESPN HD ( njihova rezija prenosa, njihovi strucni konsultanti, njihovi intervjui... ), to treba doziveti. Samo vam je potrebna brza internet veza.

Sto se tice toga da li moze da dobije sutra Rafu kralja, moje misljenje je da moze. Odmorio se, ali jos bitnije on je sad ubedjen da je odmoran i to je dovoljno. Sve njemu zavisi od psihe i od trenutne inspiracije. Mada sinoc je pokazao da se menja na bolje. S'toga, decko, rabij sutra Rafu. Objasni i njemu i svima nama neke stvari. Kao sto volim da kazem TRPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!!!!

Da napomenem, navijam za Viktora i pre svega Janka. Novak mi je malo prepotentan.
P.S. Molim nepismene da malo obrate paznju na svoj pravopis. Ovo i deca citaju.

dlagan

pre 13 godina

Uvek sam postovao vise Rodzera nego Nadala ali sada ne. Naadal je 10puta kulturniji, iskreniji i opusteniji decko. Pogledajte izjavu Federera posle sinocnjeg poraza, kranje drzak i bezobrazan.

andjelko

pre 13 godina

Ono sto me je impresioniralo kod Noleta tokom jucerasnjeg meca je njegovo ponasanje. Miran, fokusiran tokom celog meca, bez panike, ni traga od onog becenja i glumatanja od pre koliko samo dve tri nedelje.
Podozrevao sam da u tom momku ima nesto vise od klovnovske egzibicionisticke vokacije, ali ono sto sam sinoc video me je nateralo da se vratim u vreme meca protiv Rafe u Hamburgu pre dve godine koji je Nole onako nesrecno izgubio i koji ga je onoliko uzdrmao. Sve je pocelo sa olimpijadom a zavrsilo se sa turnirom u Madridu. Nole je tada poceo da menja igru i rezultati su se videli sinoc. Ali meta nije bio Federer. Prava meta je, siguran sam u to, Nadal. I zato ce veceras biti krvi do kolena. Veceras je biti ili ne biti za obojicu, bar sto se tice narednog perioda od godinu dve dana, ali isto tako i za Federera Veceras je istorijski susret a ne projektovano i prizeljkivano finale Federer - Nadal. Veceras se odlucuje ko ce biti neprikosnoveni kralj. Ako pobedi Rafa niko ga vise ne moze smeniti sa trona sledecih onoliko godina ali ce njegovi mecevi sa Fedeksom i dalje prevlaciti paznju. Ako pobedi Nole, onda ce paznja javnosti da se okrene njegovim buducim susretima sa Rafom. Federer ce medijski da izvisi a to njegova sujeta nece moci da podnese. Znaci, penzija, kako bi rekli zemunci.
Kada sam vec pomenuo medije, treba reci i to da su se mediji na zapadu sramotno poneli prema Noletu. Takva ignorancija dugogodisnjeg treceg (i drugog) igraca sveta mislim da nije nikada vidjena. I onda ne moj da se cudite kada Srdjan nosi majcu sa likom svoga sina. Nije to neukus kako su neki na ovom sajtu protumacili. To je prkos i veliki gest koji samo roditelj moze da pruzi svom detetu. Noletovu sliku niste mogli da vidite u najavama velikih turnira ove godine. Ovako, kada su kamere bar na trenutak bile okrenute Noletovoj lozi, Noletov otac je porucivao raznim piter bodovima da postoji neko kome Nole jos uvek nesto znaci.
I na kraju da pomenem zagrljaj Noletovih roditelja na kraju meca: NEPROCENJIVO.

Smehotres

pre 13 godina

Naravno da može,jer ako je dobio Feda onda može dobiti bilo koga.Jasno je da je Rafa popravio igru na brzim podlogama ali mi se čini da je ovo šansa za Novaka koju nesme da ispusti.

Marko Nikitović

pre 13 godina

Mislim da može. Uz pristup igri kakav je imao protiv Federera - napadački, bez straha od izlaska na mrežu, bez čekanja da protivnik pogreši, a i bez negativnih emocija sa puno vere u sebe.

Kao što sam Nadal reče, Nole ga je već puno puta tukao na ovoj podlozi.
Nadalu još jednom divljenje na iskazanoj smernosti. Pravi sportsmen i džentlmen.
Čini mi se da i Nole ide u tom smeru. Njegovo ponašanje na meču sa RF i posle istog pokazuje da Nole sazreva.
Zreo je i kao igrač i kao ličnost za novu GS titulu, a sledeće godine napad na prvo mesto.
Biće teško skinuti Nadala sa mesta broj 1, ali ako neko ima realne šanse, to je Nole!

Srećno!

neko123

pre 13 godina

Posto je Novak imao vremena za odmor, verujem da ce sad biti neizvesniji mec... Sad mozda ima priliku da pobedi, juce nije imao, realno... Ali vece sanse za pobedu dajem Nadalu, jer je on psihicki najjaci! Novaku moze da se desi da "pukne"...

Pittsburgh

pre 13 godina

Voleo bih da nas Nole osvoji titulu, ali i ako se ne desi, nije strashno, kad je juce pobedio Federera, kao da je osvoji titulu. Bravno Nole

Miša

pre 13 godina

Na ovom linku
http://epicmashup.com/weather/hourbyhour/graph/USNY0996#
može se pratiti prognoza vremena za Njujork, čini se da će biti kiše popodne, a sutra će biti lepo vreme. Ako je pravde pašće kiša, pa Rafa sutra neće uzeti ni set. A i Amerikanci zaslužuju da nemaju SuperSunday, jer je ovaj njihov SuperSaturday običaj totalna budalaština (3 dana odmora pre toga i pola dana posle, a sve zbog što veće gledanosti na TV-u). P.S. a bilo bi mi drago i zbog Tijanića, baš kad se konačno odlučio da prenosi, da ni on nema prime time

xy

pre 13 godina

@3fun23
I ti si napravio gresku. Stoga je jedna rec i pise se bez apostrofa.
Malo sam dosadna, ali samo jos malo. Gael se izgovara sa akcentom na prvom slogu, ali to je vise za komentatore nego za nas smrtnike.

sima

pre 13 godina

Pa @ Predo pobogu! Sta je to sa Vama? Vec neko vreme je primetna 'sdkepsa'u Vasim komentarima ali ova poslednja izjava me, nakon sinocnjeg meca zaista cudi!?Ja ne znam da li ste Vi uopste gledali Nadala na ovom turniru? Pa on jeste pobedivao, ali KAKO? Pa i sa Uzbegistancem i sa Rusom su bile porodajne muke! Danas je sve otvoreno- ako se Novak oporavi,raspored je u najblazu ruku idiotski! Tri dana pauze a onda ni 24h odmora! Ali ja verujem u adrenalin- i jos nesto ovaj Obradovic da ostane! Covek napravi CUDO!
Moze li Novak? MOZE!

Ivan M

pre 13 godina

"Nadal je na putu do finala eliminisao Gabašvilija, Istomina, Simona, Lopesa, Verdaska i Južnog" = boranija. Nijedan ozbiljan igrac, cast Verdasku (skor protiv Nadala 0-11) i Juznom. Nole je malo krupnija riba.

miho

pre 13 godina

Ja sam Hrvat ali cu navijat za Novaka zato sto je za mene jednostavno najbolji jucer sam vristo u mom stanu i sto cu dobit koju paru ;) Pozdrav svima

Vlada Calgary

pre 13 godina

Koliko hvale na racun coveka samo zato sto je poceo brze da servira. Niko ne spori da covek igra dobro, no nazvati to za nivo - dva vise je zaista preterivanje. To moze da potvrdi svako ko je gledao Nadala poslednje dve nedelje. Osim Gabasvilija u prvom kolu njegovi protivnici nisu pruzili otpor ni blizu svojih mogucnosti. Da li treba nabrajati da Simon nije ni blizu igraca koji je nekada bio top 10, Lopez stara musterija, da su i Verdasko (Ferer) i Juzni (Vavrinka) igrali nakon napornih i emotivno nabijenih 5 setova i izgledali kao izduvane gume protiv Nadala. Daleko od toga da ne postujem sto covek nije izgubio set do finala, no iskreno, osim Gabasvilija, on nije igrao ni protiv jednog igraca koji "mu ne lezi" svojom igrom i koji je i u jednom trenutku pomislio da moze dobiti set, a kamoli mec. A takve Nadal dobija zatvorenih ociju i sa jednom nogom.

Djokovic je uz Marija i Del Potra (mozda tu mozemo ukljuciti i Soderlinga) jedini igrac koji je u stanju da nadigra Nadala.

Ako ponovi igru kao protiv Federera u subotu, mislim da ce Djokovic osvojiti US Open.

sima

pre 13 godina

neka mi bude oprosteno, jos samo jedan podatak- ne verovatno ali se ovde zaboravlja da je Novak DVA seta dobio sa 6:1 i 6:2 protiv Federera; TOLIKO!

Antraxxx

pre 13 godina

Puno sreće Noletu u finalu.... Iskreno želim ga osvoji, jer kao što sam već par puta napisao na ovom portalu Nole je toliko pozitivna i simpatična osoba da je teško ne voljeti ga.... U subotu sam do jedan iz ponoći uživao u razvaljivanju Federera , ako treba do jutra ću biti uz njega.....
Pozdrav od htvatskog navijača.........

Optimista

pre 13 godina

Nadam se sledecem:

Novak osvoji US open i pravimo mu docek pred skupstinom!
Slavlje uvelicaju zlatni kosarkasi i vaterpolisti!!!

Miloš

pre 13 godina

Nadal je oduvek bio kulturan i fer momak što naša javnost nikada nije priznavala. Nekako smo uvek više voleli mrzovoljnog i nadobudnog Federera, nije mi jasno zašto. Izjava Nadala je izuzetno fer a sećate se da je Rodžer rekao da je Novak među 3-4 igrača na svetu, kao da je to uopšte sporno.

Rain, Rain, Rain

pre 13 godina

Naravno da moze ali bi mu mnogo pomoglo:
- Malo srece i da doceka danas kisu da bi odmorio koji sat vise
- Obuce crvenu maju i razjari bika, ali da zavrsi kao toreador pobednik

By the way, zna li neko ko ce biti u Noletovom boxu za finale?

Nick

pre 13 godina

Svaka čast kralju za ulazak u finale i pobedi protiv Federera. Međutim onakav meč od 5 setova (u trajanju od skoro 4h) odigran do ja mislim 1h ujutru po našem vremenu, će umnogome uticati na današnju igru protiv Rafe koji se prošetao kroz polufinale i mnogo odmorniji čeka ovo finale,a Nole nema ni ceo dan pauze između ova dva meča...

ali,pogledao sam vremensku prognozu za New York...meč po njihovom vremenu neće početi pre 16:30, a oko 17h za New York se najavljuje kiša koja će padati narednih 10 sati :))

Dragan

pre 13 godina

Bice to praznik lepog tenisa.
Ko god da pobedi, zasluzio je.
Noletu svaka cast, ali bojim se da je ipak umoran od predhodnog meca.
Ali moze se dogoditi cudo. Pa i Devis kup se igra dan za danom.
Napred Nole, Demantuj me. SRBIJA JE UZ TEBE.

dusan

pre 13 godina

naravno da moze...a i ako ne bude titula,nikad mu necu zaboraviti ono sto nam je prredio sinoc,posle one agonije....ulepsao nam je dan :)

IVORY

pre 13 godina

Samo se nadam da se oporavio tj odmorio od jucerasnjeg meca sa Federerom, ipak Nadal ulazi u mec znatno odmorniji, sto je do sada mnogo puta znalo da presudi u Djokovicevim mecevima.

lavi vs

pre 13 godina

...Nole svaka cast...jedino mi zao sto nije bilo prenosa...malo glupo ali je MENI taj mec puno znacio...odgledacu snimak....a Nadal ...mislim da ce biti jos bolji mec....uz tebe smo .

emili

pre 13 godina

Kako god bilo srećno Nole, ja sam uvek uz tebe bez obzira na rezultat. Neka te malo i Bog pogleda večeras i ništa nije nemoguće. Srbija uz tebe.

Ivan M

pre 13 godina

Kisa pada u Nju Jorku. Noletu svaki trenutak koristi da se odmori - mozda se nece ni igrati do ponedeljka. U svakom slucaju, nece igrati po nemogucim uslovima - bice oko 20-23 stepena. ne kazem da ce Nole da dobije, ali reci da nema sanse je blago receno smesno.

3MAJ

pre 13 godina

Svaka cast Novaku, pogotovu sto iako je treci igrac sveta niko ga nije potencirao kao favorita da prodje u finale. Svi su pricali o finalu iz snova izmedju Rafe i Rogera i njihovom legendarnom rivalstvu. Ali to rivalstvo nije nista prema rivalstvu koje se stvara izmedju Rafe i Noleta. Oni ce vec sutra imati vise odigranih medjusobnih meceva nego Rafa i Roger.

Nadam se Novakovoj pobedi i velikoj buducoj borbi za prvo mesto na listi. Kao sto je Nadal rekao pre dve godine za Federera - 'da on nije tako savrsen ja bih bio prvi igrac sveta', danas to moze da kaze Nole za Nadala. Ali kao sto je Nadal sustigao Federera, nadam se i novoj smeni na vrhu ATP-a.

Srecno Nole!

Dylan Dog

pre 13 godina

Obzirom na odlaganje meča zbog kiše, pretpostavljam da je Novak imao dovoljno vremena da se odmori i fizički i mentalno - i valjano pripremi za predstojeći meč.

To finale nije za njega ništa novo. Niti mu je prvi put da igra u finalu USO, niti mu je prvi put da igra u finalu nekog velikog turnira protiv Nadala, a svakako mu nije prvi put da igra sa njim na ovoj podlozi. Takođe smatram da mu ovo nije poslednji meč ove vrste sa Nadalom. Važan jeste i to pre svega zbog razbijanja malera iz prošlosti, jer u slučaju poraza postoji opasnost da Rafa postane i Novakov nemezis kao što je odavno Rodžerov. Ipak, mislim da neće biti ni neka tragedija ako se stvari budu razvijale u drugom smeru od onog koji mi priželjkujemo.

Osim ostalih elemenata igre, za Novaka je vrlo važno da mu ritern i servis budu na vrlo visokom nivou.
Ako bude ušao u meč kako treba i odigrao na istom nivou kao u polufinalu protiv Federera, Nadal će morati da odigra sa 110% da bi kompletirao zlatni slem karijere i pridružio bračnom paru Graf-Agasi.

Na kraju, Novače, puno sreće u finalu!

tamara

pre 13 godina

neki su govorili daa ce federer da oduva noleta pa eto sta se dogodila svaki ti cast ako osvoji us open bice mi mnogo drago svejedno dokazao si da vise vredis od federera

marina

pre 13 godina

Puno srece Noletu.Puno lafovske borbe je bilo protiv Federera.Pustimo ga da odradi onako kako on to ume...Izgubio ili osvojio titulu,Srbija je uz tebe uvek!!!

anica

pre 13 godina

Bice to divan mec, u sta ne sumnjam.
Nole, ako od starta budes nametnuo svoju igru nece biti posebnih problema...
Zelim ti svu srecu ovog sveta, i da podignes taj pehar..jer ga zaista zasluzujes.
Jedva cekam mec...bice to susret dvojice divnih sportista...
pozz svim noletovim fanovima...
Ps. OBOZAVAM TE NOLEEEEEEEE

Predo

pre 13 godina

Dragi Simo i ostali citatelji, NISAM napisao komentar, potpisan pod "Predo", niti bi napisao takvo nesto, niti je to moj stil. Ja sam podrzavao NOvaka i kada mu nije islo i ovo veceras je praznik za mene. Nadala cijenim i kao sportistu i kao licnost, ali Novak je moj, nas. Molim moderatora da obrati paznju na moju e mail adresu i molim gospodina X, Ofk-a ili kako se vec pretstavlja da ne koristi moj nick, tj. nadimak. Ovo nije prvi put, a vjerovatno ni zadnji. POzdrav svim dobrim ljudima i ljubiteljima tenisa.