Nedelja, 12.09.2010.

02:28

Đoković: "Ne mogu da verujem"

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle plasmana u finale US Opena da će zauvek pamtiti pobedu protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Izvor: LB

Ðokoviæ: "Ne mogu da verujem" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Chana

pre 13 godina

•Poslije 20 godina sam prvi puta navijao za nekog srpskog sportasa - cisto zato jer Djokovic to zasluzuje. Kapa dolje za prikazanu igru.
(Tonchee, 12. septembar 2010 09:17)
Svaka Ti čast na ovoj izjavi...
Ja, sa druge strane, uvek navijam za hrvatske, slovenačke, bosanske, makedonske i naravno crnogorske sportiste - pod uslovom da ne igraju protiv Srbije !!!
Ne navijam doduše NIKAD za one sa Kriptona, iz Sunčeve Maglice, kao ni za reprezentaciju izmišljene države Kosovo...
Vojvodinaš

borg

pre 13 godina

odlican mec,cini mi se da federer nema vise one vatre u sebi kao ranije,mozda je sit,a i godine cine svoje.djokovic je igrao dobro,i on je uz feda i nurreya najbolji na betonu,ali fed pravi puno greski,kod mec lopti igra totalno pasivno.a i malo ima komplekse protiv nadala,sigurno je vec razmisljao o njemu.a inace je zadovoljena pravda novak je izgubio dava seta 2007 jako nesrecno,tako da je rezultat sasvim o.k.federer treba da pita samog sebe da li ima pristup koji je potreban da bi se pobijedio nadal,del potro,djokovic i ostali,jer nekako od finala us opena 2009 gubi i dobijene meceve,pa nemoze iskorititi sanse,pa gubi od berdycha,söderlinga,bagdathisa i drugih koji realno nemaju sta da traze protiv njega.poz.

gnu

pre 13 godina

@Poslije 20 godina sam prvi puta navijao za nekog srpskog sportasa - cisto zato jer Djokovic to zasluzuje. Kapa dolje za prikazanu igru.
(Tonchee, 12. septembar 2010 09:17)

E moj Tonchee, koliko ti je trebalo? Ali dobro, nikad nije kasno. Ja sam jos odavno poceo navijati za vase a prelomni trenutak je bilo Ivanisevicevo finale na Wimbledon-u. Na pocetku sam navijao za protivnika ali nakon ociglednog sudijskog navlacenja u korist istog rjesih da navijam za Gorana i tako je ostalo i do dana danasnjeg!

Ena

pre 13 godina

@zzz
Hvala tebi i ostalima sto delite linkove sa svima nama. Nole .....KING OF ENTERTAIMNENT
P.S. Uzbudjena sam, mozda neko slovo ne valja

zzz

pre 13 godina

Konferencija za stampu posle meca:

http://www.youtube.com/watch?v=sOFHZFm-r2I&feature=player_embedded#!

Obavezno pogledajte poslednji minut :))))

pozarevljanin

pre 13 godina

(Dylan Dog, 12. septembar 2010 02:33)

covece uzivaj malo... svi smo gledali. znamo sta se desilo... dobro da nam nisi svaki poen opisao!!! ajd u novinarstvo...

Milan

pre 13 godina

@ Marenbg

Federer je bio sarkastican! povodom Marejevih sansi za osvajanje Vimbldona. U prevodu, Marej nema sansi da osvoji turnir pored Soderlinga, Nadala i Djokovica. Nije to bilo upereno protiv Novaka.

Ne znam zasto nasi ljudi imaju toliku potrebu da ga brane, Novak je globalna zvezda i nema podrsku samo u "nasem selu". Mozda je Federer sa jucerasnjom izjavom hteo samo da da dodatni motiv Novaku, znajuci koliki je Federer egoista, logicnije mi je da zeli da turnir osvoji neko ko je prethodno njega pobedio i ko ima manje sanse da ga sustigne po broju osvojenih gren slem titula.

Blanusha

pre 13 godina

Ooooo, gospode Boze, kako pisete ove vesti. Pa, stavite kad igra, hoce li biti ikakvog prenosa...Juce sam pratio utakmicu do kraja na flashscore.com...strasno!
Molim bilo koga ovde da mi kaze....
Hvala...
Svaka cast Nole!!! Do pobede....

Djoksa

pre 13 godina

Ovaj mec je Nole morao dobiti u 3 seta.Ali..,on se nije borio samo sa Fedom nego i sa samim sobom i verom u pobedu nad njim.Pobedio je Feda ali je prvo morao da pobedi samog sebe.BRAVO NOLE I SRECNO U FINALU!

bane

pre 13 godina

evo jedna zanimljivost....2009 godine,AO osvojio nadal,....zatim kad se mislilo da ide i na RG i Wimb ono Federer uzeo oba plus dosao u finale US opena i tu je zaustavljen...ove 2010 godine Federer uzeo AO,i kao sto se za nadala mislilo da ide prosle godine na RG i Wimb tako se mislilo i za Federera,ali nadal je zato uzeo oba i dosao u finale US opena...da li je Djokovic ''del potro'' u celoj toj situaciji,ostaje nam da vidimo...a setite se i da je Del potro izbacio tada broja 2 nadala,pa zatim dobio federera(1) u finalu.Evo djokovic je izbacio federera(2),ostaje nadal(1).

tenis

pre 13 godina

Svaka cast Novaku na igru i pobedi , zasluzio je , ali mislim da je presudilo to sto je Federer znao da ga u finalu ceka Nadal i najverojatno je hteo da se spasi od poraza u finalu i u jedinog preostalog Gren Slema od njega, sto bi bilo stvarno ponizavajuce za njega i dovelo bi u pitanju njegav status najveceg tenisaca ikad.

Djoksa

pre 13 godina

"Neispravan kod,vas komentar nije upisan..,Neispravan kod,vas komentar nije upisan".Svima se izvinjavam koji i po 3 puta citaju moje komentare,ali nije do mene.Ja ne mogu da znam da je moj komentar upisan kada dobijem ovo saopstenje.

marina

pre 13 godina

Sreća prati hrabre,a Novak je dokazao ne samo da je hrabar već i da zna igrati velike mečeve. Od samog početka je osječao i znao da može dobiti velikog Federera to se vidjelo sinoć jer samo veliki igrači izdrže do kraja .Hvala mu što je začepio usta svim nevjernim Tomama

majkl

pre 13 godina

ma bre carska majstorija!!
zbog ovakvih stvari se sport toliko voli.
nece samo novak pamtiti ovaj mec!!!
eeeee nole djole!!!!!!

samo mi je zao sto ce biti umoran za nadala koji je i ovako prava zver.. to je vrlo, vrlo nezasluzeni baksuz.

ali ni nema veze sustina je boriti se ko smeker, pa sta bude!

Suk

pre 13 godina

Bravo Nole. Bas mi je drago da si razbio maler protiv Federera na US open-u. Svaka cast, i samo napred u finale pa sta bude.

A drago mi je da je Federer izgbio jer sve vise pada u mojim ocima - nekad je bio teniser dzentlmen, ali otkako je poceo da gubi sve vise se pokazuje njegova tamnija strana. Nesto se ne desava cesto da se cuje neka pohvala na protivnikov racun od njega.

ofk

pre 13 godina

Mala zemlja puna sapiona ...vrhunski tenis smo gledali ty nole
(nema potrebe, 12. septembar 2010 02:34)

Al ste vise dosadni sa tim kompleksiranim parolama ''mala zemlja'' ''srpski inat'''nebski ovaj -onaj''

gledajte sport i uzivajte u zivotu...covek je igrao tenis, pobedio coveka koji je legenda tog sporta i dobroo.zivot ide dalje...sta uplicete u to neke frke,ratove,osvete,mrznje....

A ti si neki strucnjak?

pre 13 godina

Jos jednom dobronamerno: izgovara se FlAsing Medouz, dakle sa a.
(xy, 12. septembar 2010 10:17)
To nije sasvim tacno, ali nije ni mesto ni vreme da se o tome govori.

Zika

pre 13 godina

Puno sreće u finalu. Bilo bi dobro da padne kiša, da se Nole malo odmori.Biće mi žao ako ne bude igrao u finalu kao u polufinalu.

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

Dermendziev

pre 13 godina

E moras vise i cesce da verujes sebi,nego li drugima.Respektovati protivnika je lepo,ali prevelik respekt vodi najcesce,po pravilo, u poraz.

Glavu gore,zaboravi sto je juce bilo i sve iz pocetka.
Nadal je u vrhunskoj formi,ali ti puni akumulatore (mentalne i fizicke) i mnogo ne rasmisljaj o Nadalu,dok ne izadjes na teren.Pregrmi prvi set,sve ce dalje biti drugacije!

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

sima

pre 13 godina

I, nemoram da posaljem komentar, jer sam doziveo..gotovo 300 komentere ovde! To, je to, .. sinocni mec ulzi u ISTORIJU, zato, dragi DD, koliko god da postujem Vase misljenje..nedosta je tu upravo toga sto je sinoc bilo Emocija i to ona nesvagdasnja-
Hoce li Novak danas ponoviti-grozna rec- sinocno NE znam, ali ono od sinoc necu dugo zaboraviti!
Novace-SRECNO danas!

Doki

pre 13 godina

BRAVO NOLE SRCE !! :)) Konacno SVE kako treba, svaka cast ! FENOMENALNO !:)) Rodila majka !:)

I Fed se borio kao lav !
Srecno danas, kako god bude odlicno je !
Rale srce je bas u formi a i odmorniji. Za njega ne navijam samo kad igra sa Noletom !

Ostalo:
1.Mats Vilander -zao mi ga bas , morao da hvali Noleta posle meca !!!:))))
2.RTS- Tijanic pustio 1000. put babu da se ceslja..pa se prebacio na Eurosport ! Koja sramota !!! :( A tek koja serija :(((

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

Predo

pre 13 godina

Mene zanima jedna stvar, a to je bilans mrtvih i povredjenih nakon jucerasnjeg dana u Hickokovskoj reziji. Nema se puno sta dodati komentarima, sve je receno, osim da je mozda ovo prvi put da je NOvak pobjedio Federera, kada je Federer igrao dobro. Svaki raniji put od pet pobjeda je Federer pruzao malo slabiju partiju. Osim toga je u direktnoj borbi osvojio drugu poziciju na ATP listi, sto mu je do sada pretstavljalo veliku mentalnu prepreku. A danas...nema umora kad se igra finale.

Lemi

pre 13 godina

'"Nisam mnogo razmišljao – ako uđe, uđe. Sa druge strane, ako loptica završi u autu to će biti samo još jedan poraz od Federera na US Openu.'
prilicno glupa izjava ... kao da si ga slucajno pobedio!?

Dylan Dog

pre 13 godina

Eh, da. Zaboravio sam jutros da dodam još jedan razbijen maler. Ovo je Novaku prvi dobijeni meč čiji je ishod direktno odlučivao o 2. mestu na ATP listi. Nekoliko puta je gubio u takvim međusobnim duelima sa Rafom, a nekoliko puta protiv drugih tenisera i ostajao na 3. mestu. Kada je došao prvi put na drugo mesto, bilo je to nakon sopstvenog poraza, a zbog gubitka prošlogodišnjih bodova Endi Mareja.
Inače, i sam nisam mogao da verujem da je Nole pobedio i, slično njemu, jedva da sam uspeo da se radujem. Prosto sam očekivao da će nakon iscrpljujućeg 7. gema (već je vidno bio iscrpljen i sve teže je disao) izgubiti jedan od naredna 2 servis gema i da će se Rodžer izvući, kao nekoliko puta pre toga. Pogotovo mi je u oči upao čelindž na suđen aut, pri kome je Rodžerova loptica jedva liznula liniju, kao pre nekoliko godina u finalu USO. Pa kada uzmemo da jedno zlo nikad ne ide samo (nesrećan poraz naših košarkaša) sve su indicije bile da će i ovde kola na samom kraju otići nizbrdo.
Međutim, Novak se izdigao iznad situacije, prevazišao i sebe i svoje dosadašnje aveti i opšta ubeđenja javnosti i, nakon fantastične igre - poslao Rodžera kući.

A sada, kad sam se već raspisao, hoću da iznesem jedno svoje (nadam se - zanimljivo) zapažanje.
Neko je skoro pomenuo opasku Bolitijerija da je Novak sjajan allcort igrač, koji praktično nema mane, ali mu nedostaje i neko prepoznatljivo oružje da bi bio najbolji na svetu (kao npr. Federerov forhend i servis i sl.).
U poslednja 3 meča Novak je igrao protiv 3 odlična servera, redom Fiša, Monfisa i Federera. Pogledajte statistiku sa USO. Rodžer je ubedljivo prvi sa 86 asova, a sa 2, odn. 1 mečom manje su Fiš na 6 sa 56 as servisa, a Monfis na 5 sa 62. I nijedan od njih se od njih nije proslavio iz početnog udarca. I to nije zato jer su loše servirali, već zato jer je Novak odlično vraćao servise. Dakle, po mom skromnom mišljenju, Novakovo najjače oružje je njegov RITERN!

Ako uzmemo u obzir da se Rafa u poslednje vreme raspucao iz servisa, i da je Južni imao mnogo problema i kod njegovog 2. servisa, veoma je važno da mu Novak ne dozvoli lake poene posle servisa. Što se taktike za finale tiče, mislim da Novak mora da vrši konstantan pritisak na Nadala, ali bez nepotrebnog rizika. Da bi se Nadal dobio, nije potrebno igrati jako pokušavati nemoguće udarce, već strpljivo raditi na izgrađivanju poena, bez bojazni da će vas u dugim razmenama ovaj nadjačati. U tom meču je strpljenje najvažnije. Ako se Novak bude raspucavao, a Rafa mu većinu udaraca bude vraćao, velike su šanse da ga to odvede u poraz. Dakle, strpljenje, strpljenje, strpljenje i čekanje prave šanse za napad.
I naravno - ono najvažnije, što u većini dosadašnjih duela sa Špancem Novak nije imao: puno sportske sreće!

;)

pre 13 godina

@Dylan Dog
Druze, sutra donesi dve slike, i krstenicu, da te zaposle kao novinara u redakciji.. :)) napisali su ljudi sve sta je bilo i kako :))) u svakom slucaju, svaka cast za trud.
http://www.b92.net/sport/usopen2010/vesti.php?yyyy=2010&mm=09&dd=11&nav_id=458117

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Sta sam govorio. Jedino on moze otici do kraja. Najzad je ucinio i taj korak i pobedio Federera na US openu.Za razliku od kosarkasa i vaterpolista on ima nesto sampionsko u sebi. Ovo je pravi melem na ranu posle onih razocarenja u ekipnim sportovima. Bravo Nole i hrabro na Nadala.

Spale

pre 13 godina

"I won't watch (the final) but I hope Rafa wins" !!! kakav kompleks:))) p.s. ovaj ako ne ostavi Mirku do kraja godine i ne smuva se sa Matsom Vilanderom- pljunite me!

gordan

pre 13 godina

citam ove postene izjave Noleta posle meca, i uporedjujem sa onim sto ljigavi Fed govori, ni jedne reci o dobroj igri protivnika, nego samo o sebi i propustenom finalu protiv Nadala, i o prethodnim uspesima, koji je to jadnik koji nikada nakon poraza ne kaze nista pozitivno o protivniuku, nego je uvek razlog sto je izgubio on sam, i jedino postovanje koje iskazuje prema ikome je prema Nadalu, ostali ga, u njegovoj bolesnoj samozamisljenosti i samozaljubljenosti, mogu pobediti samo slucajno. No, time je Noletova pobeda jos sladja, i to sto ga je potisnuo na trece mesto, nadam se da se vise nikada nece popeti iznad tog mesta nego ce nastaviti da tone.

Citalac

pre 13 godina

Iskidali su mi nerve ovi nasi politicari. Taman kada sam hteo da se opustim resio si i Ti da me dotuces. Sta reci ? Ti si neki drugi Nole. Fizika, psiha, najzad to je ono pravo. Dobices Nadala, mozes ti to ! A moji zivci- neka majstore, samo ih ti cepaj, slatko je !

Melbourne

pre 13 godina

:-) A novinari na Nadalovoj press konferenciji uveliko pricaju o mecu njega i Fedexa . Postavljaju pitanja tipa "Hoce li to biti najveci mec ikada" i sl.
Noleta otpisali takoreci....hmmm znao sam da je to dobar znak
BRAVO NOVACE!!!!!

Pfc Rules

pre 13 godina

Svaka ti cast Nole!Neverovtna pobeda,i moram i da cestitam Keselju na sjajnoj igri tokom celog svetskog prvenstva!
Tako smo mali,a tako jaki-NAPRED SRBIJA!

Marenbg

pre 13 godina

Evo šta je Mr. ''Number One'' (iako to više nije) izjavio posle ovogodišnjeg Vimbldona:
Posle debakla koji je doživeo, Federer je još jednom iznenadio medije sarkastičnim izjavama o svojim najvećim protivnicima. Rodžer je otkrio novinarima da neće nastaviti da prati završne mečeve Vimbldona, a na pitanje da li misli da će Endi Marej trijumfovati ove godine na poznatom turniru, kratko je odbrusio:
- Kako da ne! Vidite, Nadal igra očajno, Soderling i nije neka pretnja, a čini se da Đoković više i ne zna da igra tenis. Molim vas naučite domaći zadatak pre nego što mi postavite pitanje - bio je sarkastičan Federer...
(Izvor Magazin Story 2.7.2010.)
Sad se verovatno pojede živ jer ga je pobedio neko ko ''ne zna'' da igra tenis!!
Novače samo napred!!!

Petar

pre 13 godina

U tome je i problem, sto ne verujes.

Ja verujem, i zato svaki put kada gedam mec trudim se da ne ludim.

Cinjenica je da su kvaliteti tu, ali treba poraditi na psiholoskom planu.

Samo srcem protiv Nadala pa sta bude!
Bez presije!

Red star

pre 13 godina

Svaka ti cast na pobjedi nije to sreca nego trud i naporan trening. Nadam se da imas dovoljno snage i motivacije da sutra dobijes i Nadala.
Sretno i pozdrav iz Hr.

lev

pre 13 godina

Novak solidan (nemojmo se lagati, Novak iz 2008 bi ovog Novaka oderao), Federer slab servis (50%) i slab forehand, te pogotovo slab na drugi servis Novaka.

Da je Nole na svojoj najboljoj razini Federer bi danas bio gotov nakon tri seta i Nole bi sutra protiv Nadala bio odmoren.

Ovako su sve napravili da Nadal ima najlaksi US Open ikad: svi zadnja 4 igraca (Simon, Verdasco, Juzny, Djokovic) su igrala 5 setova pred mec sa Rafom, a Nole eto sad nema ni 20 sati odmora do finala.

Nije fer, ali glavno da Ameri imaju svoju "super subotu".

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO! Kapa dole! Sve čestitke Novaku Đokoviću na pobedi, prikazanoj igri, a pre svega na demonstriranoj mentalnoj snazi.

Ovo je bio sjajan tenis. Oba tenisera su igrala na izuzetno visokom nivou. Novak je mentalno bio pripremljen 100% i sve vreme potpuno fokusiran. Govor tela mu je bio izuzetan do pred sam kraj meča, tj. do kraja 7. gema u 5. setu. Taj gem ga je fizički i mentalno toliko iscrpeo da mu posle njega nisam davao mnogo šansi za konačan trijumf u meču. Međutim, spašena prva meč lopta, nakon spektakularno osvojenog poena, ga je podigla iz mrtvih, a spašena druga, posle izuzetnog forhend vinera, ga je potpuno vaskrsla i pretvorila ga u favorita za pobedu.

Novak danas odigrao bez nekih oscilacija, zapravo u jednom konstantnom, visokom ritmu. Taktički se odlično spremio za meč. Nije preterano rizikovao, osim kada je spašavao meč lopte. Trudio se da rastrčava Rodžera i da često menja ritam u toku poena. Servirao je solidno, ali mu 1. servis nije bio neko pouzdano oružje. Drugi servis mu je bio izuzetan i osvojio je odličnih 63% poena posle njega. Svi udarci su dobro funkcionisali, što je i razumljivo, jer, kao što napisah, meč je odigran na visokom nivou. Ipak, ritern je bio taj segment koji je odneo prevagu u meču. Na kraju je osvojio 7 gemova više, ali samo 15 poena razlike u konačnom zbiru govore o meču u kome su odlučivale nijanse i malo sportske sreće.

Što se Federera tiče, on je igrao jako dobro, pogotovo na mreži. Kako Novak nije pokazivao znake slabosti sa osnovne linije, tražio je šansu u skraćivanju poena riskantnim udarcima i čestim izlascima na mrežu. To mu je i donelo 1. i 3. set. Međutim, kako mora da postoji ravnoteža između pogođenih i promašenih linija, relativno brzo je izgubio 2. i 4. set. Servis mu danas nije bio takvo oružje kakvo zna da bude, pre svega zbog pritiska koji je na njega pravio Novak svojim neverovatnim riternima. Zapravo, Novak ga je sve vreme pritiskao i time što je igrao duboko i pravio jako malo neiznuđenih grešaka - po setovima: 9, 4, 6, 8, 11 - pa je Rodžer morao da radi za svaki poen i često da udara lopticu u trku. Približavanje loptice linijama i igra sa dosta rizika je Rodžeru donela više vinera, ali i nešto više neiznuđenih grešaka. Svi udarci su mu bili dobri i nema mu se mnogo šta zameriti. Prosek od 13.5 neiznuđenih grešaka po setu je odličan kada se igra onako rizično i agresivno. Rodžerove 2 meč lopte govore da je meč lako mogao da ima i drugačiji ishod.
Ipak ostaje generalni utisak da je Novak bio bolji i da je danas nadigrao protivnika u svim aspektima igre.

Ovo je velika pobeda za Novaka. Važna je iz nekoliko razloga: prvo, plasman u finale GS-a, zatim, ovo je prvi put da pobedi Rodžera na USO, i konačno, prva pobeda nad njim u 5 setova. Time je skinuo sa pleća dobar deo balasta u vidu raznih spekulacija pojedinaca u vezi svoje fizičke i mentalne izdržljivosti. Ostaje da skine i balast poraza protiv Nadala u finalima turnira, a sutra je prava šansa za to. Nadam se da će se oporaviti i da će za sutrašnje finale biti potpuno fit.
Još jednom sve čestitke i puno sreće u finalu!

devil loves prada

pre 13 godina

Ne moras sutra ni da pobedis. Danas je bio dan kada si ih sve poslao na kolena. A onda si i sam pogledao u nebo i svi smo se uverili da big postiji. Ako bi sutra kakvim cudom smogao energije da pobedis Nadala, tu pobedu posveti Slovackoj.

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO! Kapa dole! Sve čestitke Novaku Đokoviću na pobedi, prikazanoj igri, a pre svega na demonstriranoj mentalnoj snazi.

Ovo je bio sjajan tenis. Oba tenisera su igrala na izuzetno visokom nivou. Novak je mentalno bio pripremljen 100% i sve vreme potpuno fokusiran. Govor tela mu je bio izuzetan do pred sam kraj meča, tj. do kraja 7. gema u 5. setu. Taj gem ga je fizički i mentalno toliko iscrpeo da mu posle njega nisam davao mnogo šansi za konačan trijumf u meču. Međutim, spašena prva meč lopta, nakon spektakularno osvojenog poena, ga je podigla iz mrtvih, a spašena druga, posle izuzetnog forhend vinera, ga je potpuno vaskrsla i pretvorila ga u favorita za pobedu.

Novak danas odigrao bez nekih oscilacija, zapravo u jednom konstantnom, visokom ritmu. Taktički se odlično spremio za meč. Nije preterano rizikovao, osim kada je spašavao meč lopte. Trudio se da rastrčava Rodžera i da često menja ritam u toku poena. Servirao je solidno, ali mu 1. servis nije bio neko pouzdano oružje. Drugi servis mu je bio izuzetan i osvojio je odličnih 63% poena posle njega. Svi udarci su dobro funkcionisali, što je i razumljivo, jer, kao što napisah, meč je odigran na visokom nivou. Ipak, ritern je bio taj segment koji je odneo prevagu u meču. Na kraju je osvojio 7 gemova više, ali samo 15 poena razlike u konačnom zbiru govore o meču u kome su odlučivale nijanse i malo sportske sreće.

Što se Federera tiče, on je igrao jako dobro, pogotovo na mreži. Kako Novak nije pokazivao znake slabosti sa osnovne linije, tražio je šansu u skraćivanju poena riskantnim udarcima i čestim izlascima na mrežu. To mu je i donelo 1. i 3. set. Međutim, kako mora da postoji ravnoteža između pogođenih i promašenih linija, relativno brzo je izgubio 2. i 4. set. Servis mu danas nije bio takvo oružje kakvo zna da bude, pre svega zbog pritiska koji je na njega pravio Novak svojim neverovatnim riternima. Zapravo, Novak ga je sve vreme pritiskao i time što je igrao duboko i pravio jako malo neiznuđenih grešaka - po setovima: 9, 4, 6, 8, 11 - pa je Rodžer morao da radi za svaki poen i često da udara lopticu u trku. Približavanje loptice linijama i igra sa dosta rizika je Rodžeru donela više vinera, ali i nešto više neiznuđenih grešaka. Svi udarci su mu bili dobri i nema mu se mnogo šta zameriti. Prosek od 13.5 neiznuđenih grešaka po setu je odličan kada se igra onako rizično i agresivno. Rodžerove 2 meč lopte govore da je meč lako mogao da ima i drugačiji ishod.
Ipak ostaje generalni utisak da je Novak bio bolji i da je danas nadigrao protivnika u svim aspektima igre.

Ovo je velika pobeda za Novaka. Važna je iz nekoliko razloga: prvo, plasman u finale GS-a, zatim, ovo je prvi put da pobedi Rodžera na USO, i konačno, prva pobeda nad njim u 5 setova. Time je skinuo sa pleća dobar deo balasta u vidu raznih spekulacija pojedinaca u vezi svoje fizičke i mentalne izdržljivosti. Ostaje da skine i balast poraza protiv Nadala u finalima turnira, a sutra je prava šansa za to. Nadam se da će se oporaviti i da će za sutrašnje finale biti potpuno fit.
Još jednom sve čestitke i puno sreće u finalu!

Red star

pre 13 godina

Svaka ti cast na pobjedi nije to sreca nego trud i naporan trening. Nadam se da imas dovoljno snage i motivacije da sutra dobijes i Nadala.
Sretno i pozdrav iz Hr.

Spale

pre 13 godina

"I won't watch (the final) but I hope Rafa wins" !!! kakav kompleks:))) p.s. ovaj ako ne ostavi Mirku do kraja godine i ne smuva se sa Matsom Vilanderom- pljunite me!

Dylan Dog

pre 13 godina

Eh, da. Zaboravio sam jutros da dodam još jedan razbijen maler. Ovo je Novaku prvi dobijeni meč čiji je ishod direktno odlučivao o 2. mestu na ATP listi. Nekoliko puta je gubio u takvim međusobnim duelima sa Rafom, a nekoliko puta protiv drugih tenisera i ostajao na 3. mestu. Kada je došao prvi put na drugo mesto, bilo je to nakon sopstvenog poraza, a zbog gubitka prošlogodišnjih bodova Endi Mareja.
Inače, i sam nisam mogao da verujem da je Nole pobedio i, slično njemu, jedva da sam uspeo da se radujem. Prosto sam očekivao da će nakon iscrpljujućeg 7. gema (već je vidno bio iscrpljen i sve teže je disao) izgubiti jedan od naredna 2 servis gema i da će se Rodžer izvući, kao nekoliko puta pre toga. Pogotovo mi je u oči upao čelindž na suđen aut, pri kome je Rodžerova loptica jedva liznula liniju, kao pre nekoliko godina u finalu USO. Pa kada uzmemo da jedno zlo nikad ne ide samo (nesrećan poraz naših košarkaša) sve su indicije bile da će i ovde kola na samom kraju otići nizbrdo.
Međutim, Novak se izdigao iznad situacije, prevazišao i sebe i svoje dosadašnje aveti i opšta ubeđenja javnosti i, nakon fantastične igre - poslao Rodžera kući.

A sada, kad sam se već raspisao, hoću da iznesem jedno svoje (nadam se - zanimljivo) zapažanje.
Neko je skoro pomenuo opasku Bolitijerija da je Novak sjajan allcort igrač, koji praktično nema mane, ali mu nedostaje i neko prepoznatljivo oružje da bi bio najbolji na svetu (kao npr. Federerov forhend i servis i sl.).
U poslednja 3 meča Novak je igrao protiv 3 odlična servera, redom Fiša, Monfisa i Federera. Pogledajte statistiku sa USO. Rodžer je ubedljivo prvi sa 86 asova, a sa 2, odn. 1 mečom manje su Fiš na 6 sa 56 as servisa, a Monfis na 5 sa 62. I nijedan od njih se od njih nije proslavio iz početnog udarca. I to nije zato jer su loše servirali, već zato jer je Novak odlično vraćao servise. Dakle, po mom skromnom mišljenju, Novakovo najjače oružje je njegov RITERN!

Ako uzmemo u obzir da se Rafa u poslednje vreme raspucao iz servisa, i da je Južni imao mnogo problema i kod njegovog 2. servisa, veoma je važno da mu Novak ne dozvoli lake poene posle servisa. Što se taktike za finale tiče, mislim da Novak mora da vrši konstantan pritisak na Nadala, ali bez nepotrebnog rizika. Da bi se Nadal dobio, nije potrebno igrati jako pokušavati nemoguće udarce, već strpljivo raditi na izgrađivanju poena, bez bojazni da će vas u dugim razmenama ovaj nadjačati. U tom meču je strpljenje najvažnije. Ako se Novak bude raspucavao, a Rafa mu većinu udaraca bude vraćao, velike su šanse da ga to odvede u poraz. Dakle, strpljenje, strpljenje, strpljenje i čekanje prave šanse za napad.
I naravno - ono najvažnije, što u većini dosadašnjih duela sa Špancem Novak nije imao: puno sportske sreće!

gordan

pre 13 godina

citam ove postene izjave Noleta posle meca, i uporedjujem sa onim sto ljigavi Fed govori, ni jedne reci o dobroj igri protivnika, nego samo o sebi i propustenom finalu protiv Nadala, i o prethodnim uspesima, koji je to jadnik koji nikada nakon poraza ne kaze nista pozitivno o protivniuku, nego je uvek razlog sto je izgubio on sam, i jedino postovanje koje iskazuje prema ikome je prema Nadalu, ostali ga, u njegovoj bolesnoj samozamisljenosti i samozaljubljenosti, mogu pobediti samo slucajno. No, time je Noletova pobeda jos sladja, i to sto ga je potisnuo na trece mesto, nadam se da se vise nikada nece popeti iznad tog mesta nego ce nastaviti da tone.

Doki

pre 13 godina

BRAVO NOLE SRCE !! :)) Konacno SVE kako treba, svaka cast ! FENOMENALNO !:)) Rodila majka !:)

I Fed se borio kao lav !
Srecno danas, kako god bude odlicno je !
Rale srce je bas u formi a i odmorniji. Za njega ne navijam samo kad igra sa Noletom !

Ostalo:
1.Mats Vilander -zao mi ga bas , morao da hvali Noleta posle meca !!!:))))
2.RTS- Tijanic pustio 1000. put babu da se ceslja..pa se prebacio na Eurosport ! Koja sramota !!! :( A tek koja serija :(((

devil loves prada

pre 13 godina

Ne moras sutra ni da pobedis. Danas je bio dan kada si ih sve poslao na kolena. A onda si i sam pogledao u nebo i svi smo se uverili da big postiji. Ako bi sutra kakvim cudom smogao energije da pobedis Nadala, tu pobedu posveti Slovackoj.

Melbourne

pre 13 godina

:-) A novinari na Nadalovoj press konferenciji uveliko pricaju o mecu njega i Fedexa . Postavljaju pitanja tipa "Hoce li to biti najveci mec ikada" i sl.
Noleta otpisali takoreci....hmmm znao sam da je to dobar znak
BRAVO NOVACE!!!!!

ofk

pre 13 godina

Mala zemlja puna sapiona ...vrhunski tenis smo gledali ty nole
(nema potrebe, 12. septembar 2010 02:34)

Al ste vise dosadni sa tim kompleksiranim parolama ''mala zemlja'' ''srpski inat'''nebski ovaj -onaj''

gledajte sport i uzivajte u zivotu...covek je igrao tenis, pobedio coveka koji je legenda tog sporta i dobroo.zivot ide dalje...sta uplicete u to neke frke,ratove,osvete,mrznje....

Citalac

pre 13 godina

Iskidali su mi nerve ovi nasi politicari. Taman kada sam hteo da se opustim resio si i Ti da me dotuces. Sta reci ? Ti si neki drugi Nole. Fizika, psiha, najzad to je ono pravo. Dobices Nadala, mozes ti to ! A moji zivci- neka majstore, samo ih ti cepaj, slatko je !

Marenbg

pre 13 godina

Evo šta je Mr. ''Number One'' (iako to više nije) izjavio posle ovogodišnjeg Vimbldona:
Posle debakla koji je doživeo, Federer je još jednom iznenadio medije sarkastičnim izjavama o svojim najvećim protivnicima. Rodžer je otkrio novinarima da neće nastaviti da prati završne mečeve Vimbldona, a na pitanje da li misli da će Endi Marej trijumfovati ove godine na poznatom turniru, kratko je odbrusio:
- Kako da ne! Vidite, Nadal igra očajno, Soderling i nije neka pretnja, a čini se da Đoković više i ne zna da igra tenis. Molim vas naučite domaći zadatak pre nego što mi postavite pitanje - bio je sarkastičan Federer...
(Izvor Magazin Story 2.7.2010.)
Sad se verovatno pojede živ jer ga je pobedio neko ko ''ne zna'' da igra tenis!!
Novače samo napred!!!

Predo

pre 13 godina

Mene zanima jedna stvar, a to je bilans mrtvih i povredjenih nakon jucerasnjeg dana u Hickokovskoj reziji. Nema se puno sta dodati komentarima, sve je receno, osim da je mozda ovo prvi put da je NOvak pobjedio Federera, kada je Federer igrao dobro. Svaki raniji put od pet pobjeda je Federer pruzao malo slabiju partiju. Osim toga je u direktnoj borbi osvojio drugu poziciju na ATP listi, sto mu je do sada pretstavljalo veliku mentalnu prepreku. A danas...nema umora kad se igra finale.

marina

pre 13 godina

Sreća prati hrabre,a Novak je dokazao ne samo da je hrabar već i da zna igrati velike mečeve. Od samog početka je osječao i znao da može dobiti velikog Federera to se vidjelo sinoć jer samo veliki igrači izdrže do kraja .Hvala mu što je začepio usta svim nevjernim Tomama

;)

pre 13 godina

@Dylan Dog
Druze, sutra donesi dve slike, i krstenicu, da te zaposle kao novinara u redakciji.. :)) napisali su ljudi sve sta je bilo i kako :))) u svakom slucaju, svaka cast za trud.
http://www.b92.net/sport/usopen2010/vesti.php?yyyy=2010&mm=09&dd=11&nav_id=458117

bane

pre 13 godina

evo jedna zanimljivost....2009 godine,AO osvojio nadal,....zatim kad se mislilo da ide i na RG i Wimb ono Federer uzeo oba plus dosao u finale US opena i tu je zaustavljen...ove 2010 godine Federer uzeo AO,i kao sto se za nadala mislilo da ide prosle godine na RG i Wimb tako se mislilo i za Federera,ali nadal je zato uzeo oba i dosao u finale US opena...da li je Djokovic ''del potro'' u celoj toj situaciji,ostaje nam da vidimo...a setite se i da je Del potro izbacio tada broja 2 nadala,pa zatim dobio federera(1) u finalu.Evo djokovic je izbacio federera(2),ostaje nadal(1).

Pfc Rules

pre 13 godina

Svaka ti cast Nole!Neverovtna pobeda,i moram i da cestitam Keselju na sjajnoj igri tokom celog svetskog prvenstva!
Tako smo mali,a tako jaki-NAPRED SRBIJA!

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

Zika

pre 13 godina

Puno sreće u finalu. Bilo bi dobro da padne kiša, da se Nole malo odmori.Biće mi žao ako ne bude igrao u finalu kao u polufinalu.

sima

pre 13 godina

I, nemoram da posaljem komentar, jer sam doziveo..gotovo 300 komentere ovde! To, je to, .. sinocni mec ulzi u ISTORIJU, zato, dragi DD, koliko god da postujem Vase misljenje..nedosta je tu upravo toga sto je sinoc bilo Emocija i to ona nesvagdasnja-
Hoce li Novak danas ponoviti-grozna rec- sinocno NE znam, ali ono od sinoc necu dugo zaboraviti!
Novace-SRECNO danas!

lev

pre 13 godina

Novak solidan (nemojmo se lagati, Novak iz 2008 bi ovog Novaka oderao), Federer slab servis (50%) i slab forehand, te pogotovo slab na drugi servis Novaka.

Da je Nole na svojoj najboljoj razini Federer bi danas bio gotov nakon tri seta i Nole bi sutra protiv Nadala bio odmoren.

Ovako su sve napravili da Nadal ima najlaksi US Open ikad: svi zadnja 4 igraca (Simon, Verdasco, Juzny, Djokovic) su igrala 5 setova pred mec sa Rafom, a Nole eto sad nema ni 20 sati odmora do finala.

Nije fer, ali glavno da Ameri imaju svoju "super subotu".

Petar

pre 13 godina

U tome je i problem, sto ne verujes.

Ja verujem, i zato svaki put kada gedam mec trudim se da ne ludim.

Cinjenica je da su kvaliteti tu, ali treba poraditi na psiholoskom planu.

Samo srcem protiv Nadala pa sta bude!
Bez presije!

majkl

pre 13 godina

ma bre carska majstorija!!
zbog ovakvih stvari se sport toliko voli.
nece samo novak pamtiti ovaj mec!!!
eeeee nole djole!!!!!!

samo mi je zao sto ce biti umoran za nadala koji je i ovako prava zver.. to je vrlo, vrlo nezasluzeni baksuz.

ali ni nema veze sustina je boriti se ko smeker, pa sta bude!

Dermendziev

pre 13 godina

E moras vise i cesce da verujes sebi,nego li drugima.Respektovati protivnika je lepo,ali prevelik respekt vodi najcesce,po pravilo, u poraz.

Glavu gore,zaboravi sto je juce bilo i sve iz pocetka.
Nadal je u vrhunskoj formi,ali ti puni akumulatore (mentalne i fizicke) i mnogo ne rasmisljaj o Nadalu,dok ne izadjes na teren.Pregrmi prvi set,sve ce dalje biti drugacije!

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

Suk

pre 13 godina

Bravo Nole. Bas mi je drago da si razbio maler protiv Federera na US open-u. Svaka cast, i samo napred u finale pa sta bude.

A drago mi je da je Federer izgbio jer sve vise pada u mojim ocima - nekad je bio teniser dzentlmen, ali otkako je poceo da gubi sve vise se pokazuje njegova tamnija strana. Nesto se ne desava cesto da se cuje neka pohvala na protivnikov racun od njega.

Milan

pre 13 godina

@ Marenbg

Federer je bio sarkastican! povodom Marejevih sansi za osvajanje Vimbldona. U prevodu, Marej nema sansi da osvoji turnir pored Soderlinga, Nadala i Djokovica. Nije to bilo upereno protiv Novaka.

Ne znam zasto nasi ljudi imaju toliku potrebu da ga brane, Novak je globalna zvezda i nema podrsku samo u "nasem selu". Mozda je Federer sa jucerasnjom izjavom hteo samo da da dodatni motiv Novaku, znajuci koliki je Federer egoista, logicnije mi je da zeli da turnir osvoji neko ko je prethodno njega pobedio i ko ima manje sanse da ga sustigne po broju osvojenih gren slem titula.

Djoksa

pre 13 godina

Ovaj mec je Nole morao dobiti u 3 seta.Ali..,on se nije borio samo sa Fedom nego i sa samim sobom i verom u pobedu nad njim.Pobedio je Feda ali je prvo morao da pobedi samog sebe.BRAVO NOLE I SRECNO U FINALU!

zzz

pre 13 godina

Konferencija za stampu posle meca:

http://www.youtube.com/watch?v=sOFHZFm-r2I&feature=player_embedded#!

Obavezno pogledajte poslednji minut :))))

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

Lemi

pre 13 godina

'"Nisam mnogo razmišljao – ako uđe, uđe. Sa druge strane, ako loptica završi u autu to će biti samo još jedan poraz od Federera na US Openu.'
prilicno glupa izjava ... kao da si ga slucajno pobedio!?

Djoksa

pre 13 godina

"Neispravan kod,vas komentar nije upisan..,Neispravan kod,vas komentar nije upisan".Svima se izvinjavam koji i po 3 puta citaju moje komentare,ali nije do mene.Ja ne mogu da znam da je moj komentar upisan kada dobijem ovo saopstenje.

pozarevljanin

pre 13 godina

(Dylan Dog, 12. septembar 2010 02:33)

covece uzivaj malo... svi smo gledali. znamo sta se desilo... dobro da nam nisi svaki poen opisao!!! ajd u novinarstvo...

Ena

pre 13 godina

@zzz
Hvala tebi i ostalima sto delite linkove sa svima nama. Nole .....KING OF ENTERTAIMNENT
P.S. Uzbudjena sam, mozda neko slovo ne valja

Blanusha

pre 13 godina

Ooooo, gospode Boze, kako pisete ove vesti. Pa, stavite kad igra, hoce li biti ikakvog prenosa...Juce sam pratio utakmicu do kraja na flashscore.com...strasno!
Molim bilo koga ovde da mi kaze....
Hvala...
Svaka cast Nole!!! Do pobede....

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Sta sam govorio. Jedino on moze otici do kraja. Najzad je ucinio i taj korak i pobedio Federera na US openu.Za razliku od kosarkasa i vaterpolista on ima nesto sampionsko u sebi. Ovo je pravi melem na ranu posle onih razocarenja u ekipnim sportovima. Bravo Nole i hrabro na Nadala.

A ti si neki strucnjak?

pre 13 godina

Jos jednom dobronamerno: izgovara se FlAsing Medouz, dakle sa a.
(xy, 12. septembar 2010 10:17)
To nije sasvim tacno, ali nije ni mesto ni vreme da se o tome govori.

gnu

pre 13 godina

@Poslije 20 godina sam prvi puta navijao za nekog srpskog sportasa - cisto zato jer Djokovic to zasluzuje. Kapa dolje za prikazanu igru.
(Tonchee, 12. septembar 2010 09:17)

E moj Tonchee, koliko ti je trebalo? Ali dobro, nikad nije kasno. Ja sam jos odavno poceo navijati za vase a prelomni trenutak je bilo Ivanisevicevo finale na Wimbledon-u. Na pocetku sam navijao za protivnika ali nakon ociglednog sudijskog navlacenja u korist istog rjesih da navijam za Gorana i tako je ostalo i do dana danasnjeg!

tenis

pre 13 godina

Svaka cast Novaku na igru i pobedi , zasluzio je , ali mislim da je presudilo to sto je Federer znao da ga u finalu ceka Nadal i najverojatno je hteo da se spasi od poraza u finalu i u jedinog preostalog Gren Slema od njega, sto bi bilo stvarno ponizavajuce za njega i dovelo bi u pitanju njegav status najveceg tenisaca ikad.

borg

pre 13 godina

odlican mec,cini mi se da federer nema vise one vatre u sebi kao ranije,mozda je sit,a i godine cine svoje.djokovic je igrao dobro,i on je uz feda i nurreya najbolji na betonu,ali fed pravi puno greski,kod mec lopti igra totalno pasivno.a i malo ima komplekse protiv nadala,sigurno je vec razmisljao o njemu.a inace je zadovoljena pravda novak je izgubio dava seta 2007 jako nesrecno,tako da je rezultat sasvim o.k.federer treba da pita samog sebe da li ima pristup koji je potreban da bi se pobijedio nadal,del potro,djokovic i ostali,jer nekako od finala us opena 2009 gubi i dobijene meceve,pa nemoze iskorititi sanse,pa gubi od berdycha,söderlinga,bagdathisa i drugih koji realno nemaju sta da traze protiv njega.poz.

Chana

pre 13 godina

•Poslije 20 godina sam prvi puta navijao za nekog srpskog sportasa - cisto zato jer Djokovic to zasluzuje. Kapa dolje za prikazanu igru.
(Tonchee, 12. septembar 2010 09:17)
Svaka Ti čast na ovoj izjavi...
Ja, sa druge strane, uvek navijam za hrvatske, slovenačke, bosanske, makedonske i naravno crnogorske sportiste - pod uslovom da ne igraju protiv Srbije !!!
Ne navijam doduše NIKAD za one sa Kriptona, iz Sunčeve Maglice, kao ni za reprezentaciju izmišljene države Kosovo...
Vojvodinaš

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Sta sam govorio. Jedino on moze otici do kraja. Najzad je ucinio i taj korak i pobedio Federera na US openu.Za razliku od kosarkasa i vaterpolista on ima nesto sampionsko u sebi. Ovo je pravi melem na ranu posle onih razocarenja u ekipnim sportovima. Bravo Nole i hrabro na Nadala.

ofk

pre 13 godina

Mala zemlja puna sapiona ...vrhunski tenis smo gledali ty nole
(nema potrebe, 12. septembar 2010 02:34)

Al ste vise dosadni sa tim kompleksiranim parolama ''mala zemlja'' ''srpski inat'''nebski ovaj -onaj''

gledajte sport i uzivajte u zivotu...covek je igrao tenis, pobedio coveka koji je legenda tog sporta i dobroo.zivot ide dalje...sta uplicete u to neke frke,ratove,osvete,mrznje....

Lemi

pre 13 godina

'"Nisam mnogo razmišljao – ako uđe, uđe. Sa druge strane, ako loptica završi u autu to će biti samo još jedan poraz od Federera na US Openu.'
prilicno glupa izjava ... kao da si ga slucajno pobedio!?

devil loves prada

pre 13 godina

Ne moras sutra ni da pobedis. Danas je bio dan kada si ih sve poslao na kolena. A onda si i sam pogledao u nebo i svi smo se uverili da big postiji. Ako bi sutra kakvim cudom smogao energije da pobedis Nadala, tu pobedu posveti Slovackoj.

tenis

pre 13 godina

Svaka cast Novaku na igru i pobedi , zasluzio je , ali mislim da je presudilo to sto je Federer znao da ga u finalu ceka Nadal i najverojatno je hteo da se spasi od poraza u finalu i u jedinog preostalog Gren Slema od njega, sto bi bilo stvarno ponizavajuce za njega i dovelo bi u pitanju njegav status najveceg tenisaca ikad.

Marenbg

pre 13 godina

Evo šta je Mr. ''Number One'' (iako to više nije) izjavio posle ovogodišnjeg Vimbldona:
Posle debakla koji je doživeo, Federer je još jednom iznenadio medije sarkastičnim izjavama o svojim najvećim protivnicima. Rodžer je otkrio novinarima da neće nastaviti da prati završne mečeve Vimbldona, a na pitanje da li misli da će Endi Marej trijumfovati ove godine na poznatom turniru, kratko je odbrusio:
- Kako da ne! Vidite, Nadal igra očajno, Soderling i nije neka pretnja, a čini se da Đoković više i ne zna da igra tenis. Molim vas naučite domaći zadatak pre nego što mi postavite pitanje - bio je sarkastičan Federer...
(Izvor Magazin Story 2.7.2010.)
Sad se verovatno pojede živ jer ga je pobedio neko ko ''ne zna'' da igra tenis!!
Novače samo napred!!!

lev

pre 13 godina

Novak solidan (nemojmo se lagati, Novak iz 2008 bi ovog Novaka oderao), Federer slab servis (50%) i slab forehand, te pogotovo slab na drugi servis Novaka.

Da je Nole na svojoj najboljoj razini Federer bi danas bio gotov nakon tri seta i Nole bi sutra protiv Nadala bio odmoren.

Ovako su sve napravili da Nadal ima najlaksi US Open ikad: svi zadnja 4 igraca (Simon, Verdasco, Juzny, Djokovic) su igrala 5 setova pred mec sa Rafom, a Nole eto sad nema ni 20 sati odmora do finala.

Nije fer, ali glavno da Ameri imaju svoju "super subotu".

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO! Kapa dole! Sve čestitke Novaku Đokoviću na pobedi, prikazanoj igri, a pre svega na demonstriranoj mentalnoj snazi.

Ovo je bio sjajan tenis. Oba tenisera su igrala na izuzetno visokom nivou. Novak je mentalno bio pripremljen 100% i sve vreme potpuno fokusiran. Govor tela mu je bio izuzetan do pred sam kraj meča, tj. do kraja 7. gema u 5. setu. Taj gem ga je fizički i mentalno toliko iscrpeo da mu posle njega nisam davao mnogo šansi za konačan trijumf u meču. Međutim, spašena prva meč lopta, nakon spektakularno osvojenog poena, ga je podigla iz mrtvih, a spašena druga, posle izuzetnog forhend vinera, ga je potpuno vaskrsla i pretvorila ga u favorita za pobedu.

Novak danas odigrao bez nekih oscilacija, zapravo u jednom konstantnom, visokom ritmu. Taktički se odlično spremio za meč. Nije preterano rizikovao, osim kada je spašavao meč lopte. Trudio se da rastrčava Rodžera i da često menja ritam u toku poena. Servirao je solidno, ali mu 1. servis nije bio neko pouzdano oružje. Drugi servis mu je bio izuzetan i osvojio je odličnih 63% poena posle njega. Svi udarci su dobro funkcionisali, što je i razumljivo, jer, kao što napisah, meč je odigran na visokom nivou. Ipak, ritern je bio taj segment koji je odneo prevagu u meču. Na kraju je osvojio 7 gemova više, ali samo 15 poena razlike u konačnom zbiru govore o meču u kome su odlučivale nijanse i malo sportske sreće.

Što se Federera tiče, on je igrao jako dobro, pogotovo na mreži. Kako Novak nije pokazivao znake slabosti sa osnovne linije, tražio je šansu u skraćivanju poena riskantnim udarcima i čestim izlascima na mrežu. To mu je i donelo 1. i 3. set. Međutim, kako mora da postoji ravnoteža između pogođenih i promašenih linija, relativno brzo je izgubio 2. i 4. set. Servis mu danas nije bio takvo oružje kakvo zna da bude, pre svega zbog pritiska koji je na njega pravio Novak svojim neverovatnim riternima. Zapravo, Novak ga je sve vreme pritiskao i time što je igrao duboko i pravio jako malo neiznuđenih grešaka - po setovima: 9, 4, 6, 8, 11 - pa je Rodžer morao da radi za svaki poen i često da udara lopticu u trku. Približavanje loptice linijama i igra sa dosta rizika je Rodžeru donela više vinera, ali i nešto više neiznuđenih grešaka. Svi udarci su mu bili dobri i nema mu se mnogo šta zameriti. Prosek od 13.5 neiznuđenih grešaka po setu je odličan kada se igra onako rizično i agresivno. Rodžerove 2 meč lopte govore da je meč lako mogao da ima i drugačiji ishod.
Ipak ostaje generalni utisak da je Novak bio bolji i da je danas nadigrao protivnika u svim aspektima igre.

Ovo je velika pobeda za Novaka. Važna je iz nekoliko razloga: prvo, plasman u finale GS-a, zatim, ovo je prvi put da pobedi Rodžera na USO, i konačno, prva pobeda nad njim u 5 setova. Time je skinuo sa pleća dobar deo balasta u vidu raznih spekulacija pojedinaca u vezi svoje fizičke i mentalne izdržljivosti. Ostaje da skine i balast poraza protiv Nadala u finalima turnira, a sutra je prava šansa za to. Nadam se da će se oporaviti i da će za sutrašnje finale biti potpuno fit.
Još jednom sve čestitke i puno sreće u finalu!

Red star

pre 13 godina

Svaka ti cast na pobjedi nije to sreca nego trud i naporan trening. Nadam se da imas dovoljno snage i motivacije da sutra dobijes i Nadala.
Sretno i pozdrav iz Hr.

pozarevljanin

pre 13 godina

(Dylan Dog, 12. septembar 2010 02:33)

covece uzivaj malo... svi smo gledali. znamo sta se desilo... dobro da nam nisi svaki poen opisao!!! ajd u novinarstvo...

Spale

pre 13 godina

"I won't watch (the final) but I hope Rafa wins" !!! kakav kompleks:))) p.s. ovaj ako ne ostavi Mirku do kraja godine i ne smuva se sa Matsom Vilanderom- pljunite me!

gordan

pre 13 godina

citam ove postene izjave Noleta posle meca, i uporedjujem sa onim sto ljigavi Fed govori, ni jedne reci o dobroj igri protivnika, nego samo o sebi i propustenom finalu protiv Nadala, i o prethodnim uspesima, koji je to jadnik koji nikada nakon poraza ne kaze nista pozitivno o protivniuku, nego je uvek razlog sto je izgubio on sam, i jedino postovanje koje iskazuje prema ikome je prema Nadalu, ostali ga, u njegovoj bolesnoj samozamisljenosti i samozaljubljenosti, mogu pobediti samo slucajno. No, time je Noletova pobeda jos sladja, i to sto ga je potisnuo na trece mesto, nadam se da se vise nikada nece popeti iznad tog mesta nego ce nastaviti da tone.

Dylan Dog

pre 13 godina

Eh, da. Zaboravio sam jutros da dodam još jedan razbijen maler. Ovo je Novaku prvi dobijeni meč čiji je ishod direktno odlučivao o 2. mestu na ATP listi. Nekoliko puta je gubio u takvim međusobnim duelima sa Rafom, a nekoliko puta protiv drugih tenisera i ostajao na 3. mestu. Kada je došao prvi put na drugo mesto, bilo je to nakon sopstvenog poraza, a zbog gubitka prošlogodišnjih bodova Endi Mareja.
Inače, i sam nisam mogao da verujem da je Nole pobedio i, slično njemu, jedva da sam uspeo da se radujem. Prosto sam očekivao da će nakon iscrpljujućeg 7. gema (već je vidno bio iscrpljen i sve teže je disao) izgubiti jedan od naredna 2 servis gema i da će se Rodžer izvući, kao nekoliko puta pre toga. Pogotovo mi je u oči upao čelindž na suđen aut, pri kome je Rodžerova loptica jedva liznula liniju, kao pre nekoliko godina u finalu USO. Pa kada uzmemo da jedno zlo nikad ne ide samo (nesrećan poraz naših košarkaša) sve su indicije bile da će i ovde kola na samom kraju otići nizbrdo.
Međutim, Novak se izdigao iznad situacije, prevazišao i sebe i svoje dosadašnje aveti i opšta ubeđenja javnosti i, nakon fantastične igre - poslao Rodžera kući.

A sada, kad sam se već raspisao, hoću da iznesem jedno svoje (nadam se - zanimljivo) zapažanje.
Neko je skoro pomenuo opasku Bolitijerija da je Novak sjajan allcort igrač, koji praktično nema mane, ali mu nedostaje i neko prepoznatljivo oružje da bi bio najbolji na svetu (kao npr. Federerov forhend i servis i sl.).
U poslednja 3 meča Novak je igrao protiv 3 odlična servera, redom Fiša, Monfisa i Federera. Pogledajte statistiku sa USO. Rodžer je ubedljivo prvi sa 86 asova, a sa 2, odn. 1 mečom manje su Fiš na 6 sa 56 as servisa, a Monfis na 5 sa 62. I nijedan od njih se od njih nije proslavio iz početnog udarca. I to nije zato jer su loše servirali, već zato jer je Novak odlično vraćao servise. Dakle, po mom skromnom mišljenju, Novakovo najjače oružje je njegov RITERN!

Ako uzmemo u obzir da se Rafa u poslednje vreme raspucao iz servisa, i da je Južni imao mnogo problema i kod njegovog 2. servisa, veoma je važno da mu Novak ne dozvoli lake poene posle servisa. Što se taktike za finale tiče, mislim da Novak mora da vrši konstantan pritisak na Nadala, ali bez nepotrebnog rizika. Da bi se Nadal dobio, nije potrebno igrati jako pokušavati nemoguće udarce, već strpljivo raditi na izgrađivanju poena, bez bojazni da će vas u dugim razmenama ovaj nadjačati. U tom meču je strpljenje najvažnije. Ako se Novak bude raspucavao, a Rafa mu većinu udaraca bude vraćao, velike su šanse da ga to odvede u poraz. Dakle, strpljenje, strpljenje, strpljenje i čekanje prave šanse za napad.
I naravno - ono najvažnije, što u većini dosadašnjih duela sa Špancem Novak nije imao: puno sportske sreće!

Djoksa

pre 13 godina

"Neispravan kod,vas komentar nije upisan..,Neispravan kod,vas komentar nije upisan".Svima se izvinjavam koji i po 3 puta citaju moje komentare,ali nije do mene.Ja ne mogu da znam da je moj komentar upisan kada dobijem ovo saopstenje.

Suk

pre 13 godina

Bravo Nole. Bas mi je drago da si razbio maler protiv Federera na US open-u. Svaka cast, i samo napred u finale pa sta bude.

A drago mi je da je Federer izgbio jer sve vise pada u mojim ocima - nekad je bio teniser dzentlmen, ali otkako je poceo da gubi sve vise se pokazuje njegova tamnija strana. Nesto se ne desava cesto da se cuje neka pohvala na protivnikov racun od njega.

Blanusha

pre 13 godina

Ooooo, gospode Boze, kako pisete ove vesti. Pa, stavite kad igra, hoce li biti ikakvog prenosa...Juce sam pratio utakmicu do kraja na flashscore.com...strasno!
Molim bilo koga ovde da mi kaze....
Hvala...
Svaka cast Nole!!! Do pobede....

Pfc Rules

pre 13 godina

Svaka ti cast Nole!Neverovtna pobeda,i moram i da cestitam Keselju na sjajnoj igri tokom celog svetskog prvenstva!
Tako smo mali,a tako jaki-NAPRED SRBIJA!

Dermendziev

pre 13 godina

E moras vise i cesce da verujes sebi,nego li drugima.Respektovati protivnika je lepo,ali prevelik respekt vodi najcesce,po pravilo, u poraz.

Glavu gore,zaboravi sto je juce bilo i sve iz pocetka.
Nadal je u vrhunskoj formi,ali ti puni akumulatore (mentalne i fizicke) i mnogo ne rasmisljaj o Nadalu,dok ne izadjes na teren.Pregrmi prvi set,sve ce dalje biti drugacije!

A ti si neki strucnjak?

pre 13 godina

Jos jednom dobronamerno: izgovara se FlAsing Medouz, dakle sa a.
(xy, 12. septembar 2010 10:17)
To nije sasvim tacno, ali nije ni mesto ni vreme da se o tome govori.

Djoksa

pre 13 godina

Ovaj mec je Nole morao dobiti u 3 seta.Ali..,on se nije borio samo sa Fedom nego i sa samim sobom i verom u pobedu nad njim.Pobedio je Feda ali je prvo morao da pobedi samog sebe.BRAVO NOLE I SRECNO U FINALU!

Melbourne

pre 13 godina

:-) A novinari na Nadalovoj press konferenciji uveliko pricaju o mecu njega i Fedexa . Postavljaju pitanja tipa "Hoce li to biti najveci mec ikada" i sl.
Noleta otpisali takoreci....hmmm znao sam da je to dobar znak
BRAVO NOVACE!!!!!

;)

pre 13 godina

@Dylan Dog
Druze, sutra donesi dve slike, i krstenicu, da te zaposle kao novinara u redakciji.. :)) napisali su ljudi sve sta je bilo i kako :))) u svakom slucaju, svaka cast za trud.
http://www.b92.net/sport/usopen2010/vesti.php?yyyy=2010&mm=09&dd=11&nav_id=458117

Predo

pre 13 godina

Mene zanima jedna stvar, a to je bilans mrtvih i povredjenih nakon jucerasnjeg dana u Hickokovskoj reziji. Nema se puno sta dodati komentarima, sve je receno, osim da je mozda ovo prvi put da je NOvak pobjedio Federera, kada je Federer igrao dobro. Svaki raniji put od pet pobjeda je Federer pruzao malo slabiju partiju. Osim toga je u direktnoj borbi osvojio drugu poziciju na ATP listi, sto mu je do sada pretstavljalo veliku mentalnu prepreku. A danas...nema umora kad se igra finale.

majkl

pre 13 godina

ma bre carska majstorija!!
zbog ovakvih stvari se sport toliko voli.
nece samo novak pamtiti ovaj mec!!!
eeeee nole djole!!!!!!

samo mi je zao sto ce biti umoran za nadala koji je i ovako prava zver.. to je vrlo, vrlo nezasluzeni baksuz.

ali ni nema veze sustina je boriti se ko smeker, pa sta bude!

Milan

pre 13 godina

@ Marenbg

Federer je bio sarkastican! povodom Marejevih sansi za osvajanje Vimbldona. U prevodu, Marej nema sansi da osvoji turnir pored Soderlinga, Nadala i Djokovica. Nije to bilo upereno protiv Novaka.

Ne znam zasto nasi ljudi imaju toliku potrebu da ga brane, Novak je globalna zvezda i nema podrsku samo u "nasem selu". Mozda je Federer sa jucerasnjom izjavom hteo samo da da dodatni motiv Novaku, znajuci koliki je Federer egoista, logicnije mi je da zeli da turnir osvoji neko ko je prethodno njega pobedio i ko ima manje sanse da ga sustigne po broju osvojenih gren slem titula.

Ena

pre 13 godina

@zzz
Hvala tebi i ostalima sto delite linkove sa svima nama. Nole .....KING OF ENTERTAIMNENT
P.S. Uzbudjena sam, mozda neko slovo ne valja

marina

pre 13 godina

Sreća prati hrabre,a Novak je dokazao ne samo da je hrabar već i da zna igrati velike mečeve. Od samog početka je osječao i znao da može dobiti velikog Federera to se vidjelo sinoć jer samo veliki igrači izdrže do kraja .Hvala mu što je začepio usta svim nevjernim Tomama

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

sima

pre 13 godina

I, nemoram da posaljem komentar, jer sam doziveo..gotovo 300 komentere ovde! To, je to, .. sinocni mec ulzi u ISTORIJU, zato, dragi DD, koliko god da postujem Vase misljenje..nedosta je tu upravo toga sto je sinoc bilo Emocija i to ona nesvagdasnja-
Hoce li Novak danas ponoviti-grozna rec- sinocno NE znam, ali ono od sinoc necu dugo zaboraviti!
Novace-SRECNO danas!

Doki

pre 13 godina

BRAVO NOLE SRCE !! :)) Konacno SVE kako treba, svaka cast ! FENOMENALNO !:)) Rodila majka !:)

I Fed se borio kao lav !
Srecno danas, kako god bude odlicno je !
Rale srce je bas u formi a i odmorniji. Za njega ne navijam samo kad igra sa Noletom !

Ostalo:
1.Mats Vilander -zao mi ga bas , morao da hvali Noleta posle meca !!!:))))
2.RTS- Tijanic pustio 1000. put babu da se ceslja..pa se prebacio na Eurosport ! Koja sramota !!! :( A tek koja serija :(((

gnu

pre 13 godina

@Poslije 20 godina sam prvi puta navijao za nekog srpskog sportasa - cisto zato jer Djokovic to zasluzuje. Kapa dolje za prikazanu igru.
(Tonchee, 12. septembar 2010 09:17)

E moj Tonchee, koliko ti je trebalo? Ali dobro, nikad nije kasno. Ja sam jos odavno poceo navijati za vase a prelomni trenutak je bilo Ivanisevicevo finale na Wimbledon-u. Na pocetku sam navijao za protivnika ali nakon ociglednog sudijskog navlacenja u korist istog rjesih da navijam za Gorana i tako je ostalo i do dana danasnjeg!

borg

pre 13 godina

odlican mec,cini mi se da federer nema vise one vatre u sebi kao ranije,mozda je sit,a i godine cine svoje.djokovic je igrao dobro,i on je uz feda i nurreya najbolji na betonu,ali fed pravi puno greski,kod mec lopti igra totalno pasivno.a i malo ima komplekse protiv nadala,sigurno je vec razmisljao o njemu.a inace je zadovoljena pravda novak je izgubio dava seta 2007 jako nesrecno,tako da je rezultat sasvim o.k.federer treba da pita samog sebe da li ima pristup koji je potreban da bi se pobijedio nadal,del potro,djokovic i ostali,jer nekako od finala us opena 2009 gubi i dobijene meceve,pa nemoze iskorititi sanse,pa gubi od berdycha,söderlinga,bagdathisa i drugih koji realno nemaju sta da traze protiv njega.poz.

Petar

pre 13 godina

U tome je i problem, sto ne verujes.

Ja verujem, i zato svaki put kada gedam mec trudim se da ne ludim.

Cinjenica je da su kvaliteti tu, ali treba poraditi na psiholoskom planu.

Samo srcem protiv Nadala pa sta bude!
Bez presije!

Citalac

pre 13 godina

Iskidali su mi nerve ovi nasi politicari. Taman kada sam hteo da se opustim resio si i Ti da me dotuces. Sta reci ? Ti si neki drugi Nole. Fizika, psiha, najzad to je ono pravo. Dobices Nadala, mozes ti to ! A moji zivci- neka majstore, samo ih ti cepaj, slatko je !

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

Djoksa

pre 13 godina

Nole je proveo na terenu samo 1h22min duze od Rafe na USO iako je imao 2 meca u 5setova a Rafa nije izgubio nijedan set.2 puta je Nole propustao sansu da igra sa Nadalom ove godine na GS(1/2RG i fin Wimbldona).Ovo bi trebalo da bude 3-ca sreca,:)!

Zika

pre 13 godina

Puno sreće u finalu. Bilo bi dobro da padne kiša, da se Nole malo odmori.Biće mi žao ako ne bude igrao u finalu kao u polufinalu.

bane

pre 13 godina

evo jedna zanimljivost....2009 godine,AO osvojio nadal,....zatim kad se mislilo da ide i na RG i Wimb ono Federer uzeo oba plus dosao u finale US opena i tu je zaustavljen...ove 2010 godine Federer uzeo AO,i kao sto se za nadala mislilo da ide prosle godine na RG i Wimb tako se mislilo i za Federera,ali nadal je zato uzeo oba i dosao u finale US opena...da li je Djokovic ''del potro'' u celoj toj situaciji,ostaje nam da vidimo...a setite se i da je Del potro izbacio tada broja 2 nadala,pa zatim dobio federera(1) u finalu.Evo djokovic je izbacio federera(2),ostaje nadal(1).

zzz

pre 13 godina

Konferencija za stampu posle meca:

http://www.youtube.com/watch?v=sOFHZFm-r2I&feature=player_embedded#!

Obavezno pogledajte poslednji minut :))))

Chana

pre 13 godina

•Poslije 20 godina sam prvi puta navijao za nekog srpskog sportasa - cisto zato jer Djokovic to zasluzuje. Kapa dolje za prikazanu igru.
(Tonchee, 12. septembar 2010 09:17)
Svaka Ti čast na ovoj izjavi...
Ja, sa druge strane, uvek navijam za hrvatske, slovenačke, bosanske, makedonske i naravno crnogorske sportiste - pod uslovom da ne igraju protiv Srbije !!!
Ne navijam doduše NIKAD za one sa Kriptona, iz Sunčeve Maglice, kao ni za reprezentaciju izmišljene države Kosovo...
Vojvodinaš