Sreda, 25.08.2010.

15:14

Novak Đoković – Toronto ’zvezda vodilja’

Izvor: Saša Ozmo

Novak Ðokoviæ – Toronto ’zvezda vodilja’ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Ivana

pre 13 godina

'Podizanje skulpture, samom sebi,pisanje knjige o osovjeno GS-u, jasno govori o tome gde se zapravo Novak nalazi. To sve govori u dubokim ,neresenim, problemima koje ovaj mladi covek ima.'

Napisa ovo gore neko ko misli da ima pravo da deli savete, a nije upucen u desavanja oko tenisa!

Nije Novak sam sebi podigao sklupturu, vec su indenticne dobili svih 8 ucesnika zavrsnog mastersa u Sangaju 2007.g.

Federer sa svojom sklupturom:

http://www.index.hr/images2/federer_statua.jpg

ja

pre 13 godina

@ambrozije
Ne znam da li si me pogresno razumeo ili ne, ali ja sam kada sam rekao da je Federer odigrao mec zivota, mislio na taj mec prosle godine u polufinalu US Opena, a ne na ovaj nedavni u Torontu.
Ok mozda sam malo i preterao, ali to je svakako bio jedan od 10 najboljih Federerovih meceva u karijeri.
Nadji snimak tog meca i uporedi ga sa tim istim mecevima i protiv Agasija i Safina i bilo kog treceg.
Videces da je ovaj mec sigurno Federer odigrao kvalitetnije nego te meceve. Uz sav taj kvalitet, jos mu je i polozilo sve za rukom i pogadjao je sve sto se moglo pogoditi, pa cak i ono sto se nije moglo pogoditi (na primer onaj viner kroz noge u predzadnjem poenu).
Federer jeste vrhunski teniser, ali ni on nije u stanju da ceo mec odigra beskprekorno i bez greske. I kod njega su sasvim normalne oscilacije i padovi u igri.
To proslogodisnje polufinale je stvarno odigrao bez greske i jednostavno sa takvom igrom niko ne bi mogao da ga pobedi, pa cak da su sa druge strane bila 2 Djokovica, 2 Nadala i 2 Mareja.
Ni Novaku u tom mecu nema sta da se zameri. Pruzio je svoj maksimum, ali jednostavno je Federer imao svoj dan.

Da se takvi mecevi tesko ponavljaju, videlo se vec u sledecem mecu u finalu protiv Del Potra.
Federer je u tom finalu Del Potru pruzio bar 5-6 lepih sansi. Argentinac je 3-4 vesto iskoristio i na kraju uzeo i titulu.
U mecu protiv Djokovica Federer protivniku nije dao ni jednu jedinu priliku i Djokovic jednostavno nema za cim da zali, sem za tom losom srecom da bas protiv njega Federer odigra besprekorno.
Djokovic nikada nije bio teniser kojeg je pratila sreca i ja sam se odavno pomirio sa tom cinjenicom.
Sve uspehe koje je napravio u svojoj karijeri, napravio je iskljucivo na trud, znoj i kvalitet koji je pokazivao. Mogao bih na prste jedne ruke da nabrojim Djokoviceve meceve u kojima je imao srece, a i ti retki mecevi su uglavnom bili nevazni, na manjim turnirima i u pocetnim kolima.

Tenis je više od sporta!

pre 13 godina

Da li ste mogli da napišete manje optimističnu analizu Novakove igre? Dobro, očigledno je da je u krizi, ali i ona mora jednom da se okonča - možda je ovo baš taj trenutak.
Potpuno je normalno za svakog tenisera da ima uspone i padove, kako tokom karijere, tako i tokom jedne teniske sezone. Kako su svi tako brzo zaboravili Novakovu fantastičnu formu pred kraj prošlogodišnje sezone, kada je čak i Federer rekao da je Novak favorit za osvajanje Masters finala (što Federer vrlo retko radi). Međutim, tu je već došlo do pada forme, a došlo je i do povrede ramena.

Što se meča sa Federerom u Torontu tiče, Novak je malo lošije počeo meč, ali je Federer igrao odlično od samog starta, pa je prvi set bio gotov već za 20-ak minuta.
Ali, ako malo razmislite, kakve su šanse bilo kog tenisera u meču na dva dobijena seta - protiv Federera, pri rezultatu 1-6 0-2?! A da je Novak uspeo da iskoristi jednu od tri brejk lopte u poslednja dva Federerova servis gema, gotovo sigurno bi i dobio taj meč!

Upravo taj meč, i to ne samo druga dva seta, već baš taj preokret koji je uspeo da napravi, je, meni bar, veliki razlog za optimizam pred poslednji Grend Slem u sezoni...

Tužno je koliko je Novak malo cenjen u svojoj zemlji, i kao sportista i kao jedna divna mlada osoba...

Nole legendo!

pre 13 godina

Uh, kako volimo da napadamo i kritikujemo, ali cim nas Nole osvoji turnir, tu smo odmah da se busamo u grudi i kazemo to je NAS Nole, Srbin i sl... Dajte ljudi, svi teniseri prolaze kad tad kroz neke faze krize u svojoj karijeri, Novak je mlad, ima tek napunjenih 23, karijera je tek pred njim.. On je veliki potencijal i talenat, bice br. 1 ja to garantujem, a grend slemovi tek predstoje.... Samo napred Nole!!!!!!!!!!!!!!

Milos Radisavljevic Smederevska Palanka

pre 13 godina

Drago mi je zbog njega. Ne svidja mi se ni on, ni njegova porodica. Prenaduvana je prica oko tenisa u nasoj zemlji.Toliko sjajne igrace/ice imamo, a samo su uzeli 2 gren slema. Toliko o tome.

Negativni

pre 13 godina

Mislim da Novak nije bez sansi.Osim Mareja,koji je trenutno dominantan na betonu,ne vidim igraca koji je mnogo iznad ostalih.Jedina nepoznanica je Nadal,koji je zadnja dva turnira odigrao vise vezbajuci snazne udarce sa osnovne linije a manje trudeci se da stize nemoguce i da proklizava.Mislim da se Nadal namerno cuvao za USO,i da ce tamo dati sve od sebe,a ako udje u finale,onda je turnir 90% njegov.Djokovicev mec protiv Rodika nije merilo jer mi se cini da je USO i njemu glavni cilj,tako da mislim da ce igrati mnogo bolje.Federer je,definitivno,na kraju karijere,ali to ne znaci da nece da razbije svakog ko ga potceni.Protiv njega se mora igrati iz sve snage.Ipak,glavni favorit je,po meni Marej,bar do finala.A u finalu...

zoran

pre 13 godina

(Mvts, 29. avgust 2010 15:53)

Potpuno si u pravu.
KAo bivsi profesionalni sportista , meni je jasno da Novak ne trenira dovoljno.
Svi njgeovi problemi dolaze zbog nedovoljnog posvecivanja radu van terena.
Njegov maksimum je dosegnut. Jedina sansa da se nesto promeni je promena trenra, ali Novak zna da bi to donelo mnogo ozbiljniji rad pa to i ne radi.
Nema u sportu mnogo tajni. Onome ko zna da gleda je sve jasno kada vidi kako telo sportiste govori, van njegovi izjava na konferenciji za stampu. jezik tela se ne mzoe sakriti.

Miroslav

pre 13 godina

koga još zanima Novak !!!!!!

Gomila drugih tenisera igraju i ponašaju se kao normalni ljudi, samo naš superStar se uvek prenemaže ili busa u grudi !!!!!!!!!

Skromnost (normalnost) šta to beše Novače

Dragan Petrovic

pre 13 godina

za komsiju Rvata: Dobio je bas vaseg Cilica u Davis cupu koji je tada bio na granici za top 10 igraca, ali to naravno nije nikakav reper za kvalitet njegove igre, jer budimo realni izmedju Noleta i Cilica je zaista velika razlika u klasi.
Takodje, ne vidim odakle ti ideja da je ovde dominantno misljenje da Nole u ovakovom izdanju moze da osvoji US OPEN? veruj mi , tu smo mi mnogo realniji od vas, stovani susjedi

Miodrag Kukrika

pre 13 godina

Izvanredna analiza Djokoviceve igre.Nadam se da ce Djokovic i njegov trener Marjan Vajda procitati analizu i prihvatiti kritiku.

Dejan

pre 13 godina

@Hrvat,

Pa zar nsu taj tvoj Cilic i tvoj Ljubicic u Top 20. Njih dere kako stigne bez problema, cak i u centru Splita.
Slazem se sa tobom da ove sezone nije pobedio tako reci nikoga jakog/vaznog, da su mu sanse na USO realno male (1/4 finale je puna kapa) ali porediti ga sa Cilicem koji od Australije malte ne nije prosao prvo kolo je zaista smesno...

Misha999

pre 13 godina

Hrvat

E pa ako nije dobio ni jednog igraca iz top 20, ne znam koji je Cilic bio za vreme susreta u Splitu ove godine, ne znam koji je bio Mihael Juzni u Dubaiu... Istina je da nije dobio nijednog igraca iz top 10, a ne 20, tako se sledeci put bolje informici kada nesto pises! I da, mi se i mozemo bar nadati da ce Novak da osvoji GS, jer vec ima jedan, a vas Cilic nema nijedan, tako da ti je glupo poredjenje!

Zanatlija

pre 13 godina

Kad smo već kod Toronta možete da napišete i da Serbian White Eagles (Српски бели орлови) zauzimaju prvo mesto u Kanadskoj prvoj fudbalskoj ligi?

Mvts

pre 13 godina

Ja sam bio na tom mecu tj. gledao sam mec uzivo i nisam nista posebno primetio kod Novaka. Jednu drugu stvar sam primetio kod Gogera. On je u 2 setu potajno gledao Novaka dok su sedeli na stolicama, cekajuci da primeti Novakov pad (umor, disanje,..) i da onda zavrsi. Medjutim to vece je bilo svezije i Novak se drzao koko toliko.
Hteo bi da dodam jos jednu stvar. Isao sam ar dana pre turnira da gledam treninge igraca pa naravno i naseg Novaka. Primetio sam jednu stvar da Novak ima relativno "neozbiljan" pristup treningu. To je onaj nas mentalitet i kritike pema Vajdi koji je vise nego rodjak kako ovde neki pisu nego trener. Pratio sam Novakov trening sa Nadalom i videlose kako Nadalov tim prati svaki njegov udarac i analiziraju to u razgovou izmedju poena. Kod Novakovog tima primetna je konfuzija. Vajda je je u jednom trnutku video sta Nadalov tim radi pa je i on skocio sa stolice i poceo da mu nesto pokazuje. To mi je zapalo za oko iako Novak stalno prica da puno trnira itd..itd. ja mislim da on mozda provodi puno vreme na treningu ali koliko efikasno je veliko pitanje.
Takodje treba uzeti i faktor zdravlja koji ako je prisutan zadace velike probleme Novaku. Ali konfuzija postoji, kao sto sam napomenu gore njegov trening (a cinimi se i drugi trninzi) izgleda nisu na onom profesinalnom nivou kakv treba da postoji kon vrhunskih igraca.

nfs

pre 13 godina

Kada bi imao vise volje da igra i pobedjuje, bila bi drugacija slika. Sve deluje isforsirano, nema zelje u njegovim ocima i tada se razvlaci po terenu i zaista je mucno gledati ga. Mislila sam da bar protiv Rodika ima motiv da igra fantasticno, ali to nije bio slucaj. Lako dopusta protivnicima da grade samopouzdanje (Rodik dobio 4 poslednja duela). Cinjenica je da moze mnogo bolje, ali samo kada ima jasan cilj i zelju da to i ostvari. Nadam se da ce se trgnuti na US Open-u.

laki

pre 13 godina

ma ljudi, on odkada je promenio reket nije vise onaj stari Nole.... Agresivan Tenis? to je bilo nekada pre jedno 3 god.... Decko je pogresio, uzeo je silne pare od "head-a", ali zato nema vise materijal koji je za njegov stil igre,,, forhend cao, servis cao, volley cao (vec od uvek)... ali dobro zato je je skupio para.... tuzna istina!!!

Hrvat

pre 13 godina

Srbi vi ste fenomen od naroda Novak ove godine nije dobio NITI JEDNOG igraca iz top 20 i vidim neki ovdje ga vide sa osvojenim US Openom ROFLMAO LOL pa nas Cilic je dobio ove godine vise puta igraca iz top 10 pa smo realni i kazemo da NEMA sanse osvojiti US Open al dobro treba sanjariti to je ljepo.

Milko

pre 13 godina

Ovo je najbolji tekst napisan o Novaku Djokoviću, ikada.
Navijam za Novaka Djokovića, u sedmoj sam deceniji života, imam samo dve slike-postera pored kompjutera; Novak Djoković i Sv. Velikomučenik Georgije.
Novak Djoković postigao je jako mnogo u muškom tenisu. Ko zna kada će ga neko iz Srbije nadmašiti?
I da li će?
Tu nema mesta za kritiku i nezadovoljstvo.
Mnogo nam je radosti priredio.
Ali ostaje neki žal, trag neke tuge, jer svi mislimo da je mogao više.
Da li je?
Mada mislim da je Novak Djokovič odigrao svoje najbolje partije i postigao svoje najbolje rezultate, ostajem uz njega.
Biće to povremeno još dobrih partija.
Još radosti, za one koji ga vole i umeju da se raduju.

zoran

pre 13 godina

Clanak ne prenosi pravu situaciju.
KAo prvo Novak nije u krizi poslednjih nekoliko meseci vec najmanje dve godine. Njegova karijera je na silaznoj putanji i sa ovakvom igrom pisati o mogucnosti osvajanja GS je smesno.
Novak je napravio nis gresaka, kako organizacinih tako i tehnickih. On jednostavno nema coveka koji ima hraborsti da mu kaze u oci o svim njegovim greskama.NAsao je Vajdu, trenera, koji je vise rodjak no trenr. Emotivnom telu Novaka to odgovara i tako zajedno tonu.
Prevelika zelja da se uzme sto vise novca u sto kracem vrmenu donosi krah u karijeru ovog talentovanog mladica. Podizanje skulpture, samom sebi,pisanje knjige o osovjeno GS-u, jasno govori o tome gde se zapravo Novak nalazi. To sve govori u dubokim ,neresenim, problemima koje ovaj mladi covek ima. Tu pre svega treba da radi jedan veoma dobar psiholog i takodje jedan potpuno novi trener koji ima stav trenera a ne stav druga iz ulice. No, meni se cini da Novak nije spreman na tako nesto, jer taj rast na jednom suptilnijem planu je mnogo tezi od rasta na spoljasnjem teniskom. Na njegovu zalost ,zbog nemogucnosti unutrasnjih promena nece biti ni ovih spoljasnjih. Tako nas Novak sve cesce spominje zdravlje kao glavni razlog svojim neuspesima. No, kako je lepo primetio engleski komentator, gde su bili ti problemi kada je pobedjivao sve redom i kada je u toj istoj vrucoj Australiji osvojio GS.
Voleo bih da se vrati na stare staze, ali ne postoji ni najmanji nagovestaj tako necemu. Ako dogura u 3-4 kolo US turnira bice veliki uspeh, sve preko toga ce biti cudo.

Miko

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa tekstom.Bio sam veliki optimista posle Toronta,prije svega zbog oporavka servisa i jake zelje za preokretom.Pokosio me ovaj mec sa Rodikom jer sam mislio da su ovakvi mecevi, kad se mucimo mi gledajuci a oni igrajuci,proslost.Mislim da je kriza krenula od servisa i da bi sada konacno trebala da bude proslost.
Nole ,molim te budi onaj stari-agresivan i pristojan na terenu.Da smo ponosni na tebe i kada izgubis.Mada bi bilo bolje da povezes par dobrih meceva i da slavimo zajedno.
Mislim da ti vise nego tezak zrijeb ide na ruku.Bices fokusiran samo na sledeceg rivala,bilo ko da je,to ce biti plus.Srecno

ambrozije

pre 13 godina

@ja
Federer odigrao protiv Novaka meč života????? Joj,joj svašta li ljudi pišu! Pa Federer posljednje 2-3 godine igra na 60-70% svojih mogućnosti. To što je on toliko dobar pa je i ovakav sposoban osvajati najveće turnire,to je nešto drugo. Pogledaj fedove mečeve prije 4-5 godina sa Agassijem,Safinom itd, pa ćeš jasno vidjeti koliko je fed bio brži,eksplozivniji,bolji.Njegovi najbolji mečevi su davno iza njega,a to što je on genijalac pa može i ovakav osvajati najveće turnire...to je Federer.Nole je odličan igrač,ali Fed je za njega neka druga dimenzija kojoj Nole nije ni blizu niti će ikada biti. Fed je osvojio 16 grand slamova!!! Ljudi 16!!! Pa Nole ima samo jedan. Možda do kraja karijere osvoji još 2-3,ali ako se i to desi,to je ništa prema Rogerovih 16. I siguran sam da će Roger osvojiti više do kraja svoje karijere nego Nole do kraja svoje. Da je Fed odigrao svoj meč karijere,Nole ni bi osvojio 3 gema. Onaj jedan atraktivan potez kroz noge ne znači automatski da je to i njegov najbolji meč. Jedan je Federer, a ovakvih kao nole je bilo na stotine i još će biti.

ja

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa autorom clanka, da bi taj mec u Torontu protiv Federera, tacnije drugi i treci set tog meca, trebali da budu zvezda vodilja za Novaka na US Openu.
Ako bude uspeo da tako igra na US Openu, ali ne u pojedinim delovima meca, vec konstantno tokom celih meceva, onada je titula sasvim realna.
Gledajuci ostale kako igraju, na takvu Novakovu igru niko nema odgovor.
Medjutim pravo je pitanje da li Djokovic moze da odigra ceo mec na tom nivou i ne samo jedan mec vec nekoliko meceva za redom: cetvrtfinale, polufinale i finale.
Nekada je mogao da odigra mnogo konstantnije mnogo duze i teze meceve. Sada su vidne oscilacije u njegovoj igri u toku samih meceva.
Bez obzira na sve, da biste osvojili neki gren slem, a pri tome se ne zovete Federer, ipak moraju da vam se poklope neke kockice.
Prethodna dva puta na Australia Openu Novak je igrao odlicno, ali oba puta zavrsio ucesce na turniru iskljucivo zbog zdravstvenih problema.
Na US Openu konstantno pruza najbolje partije, ali i tu jednostavno nema srece.
Iz poslednja 3 ucesca ima jedno finale i 2 polufinal i sva 3 puta je gubio od Federera.
Prosle godine je Novak mozda odigrao i najbolji mec u polufinalu, ali je jednostavno Federer odigrao mec svog zivota u tom polufinalu.
Sudbina je takva da ga i ove godine ceka Federer u polufinalu. Valjda je doslo vreme da napokon pobedi i Federera na US Openu.
Mada ni to polufinale uopste nije sigurno, jer je pitanje da li ce Djokovic stici do polufinala, a jos vece pitanje da li ce to uspeti Federeru.
Ta druga GS titula ce biti u Novakovim rukama pre ili kasnije.
Zato je realno ocekivati i nadati se da to mozda bude bas za 15 dana.
Nadajmo se da ce Djokovic biti u dobroj formi, ali i da se nece opet desti da neki teniser bas protiv njega ponovo odigra mec svog zivota, kao Federer prosle godine.

Mr.Error

pre 13 godina

Mislim da je Novak jako blizu da uzme gren slem. Jeste da tu vlada Rodzer, ali mislim da mu se Novak moze revansirati za poslednji poraz. Ali svakako nece biti lak posao da dodje do finala. Tu su Rodik, Marej, Federer... Nadala nisam spomenuo jer ako se njih dvojica sastanu, Novaku dajem vecu sansu za prolazak u sledece kolo. Samo da se ne zivcira, ne baca reket, da ne psuje kako to on ume. samo polako i smireno.
Ako igra kako ume, videcemo ga ponovo u Beogradu sa jos jednim odlicjem:)

Milko

pre 13 godina

Ovo je najbolji tekst napisan o Novaku Djokoviću, ikada.
Navijam za Novaka Djokovića, u sedmoj sam deceniji života, imam samo dve slike-postera pored kompjutera; Novak Djoković i Sv. Velikomučenik Georgije.
Novak Djoković postigao je jako mnogo u muškom tenisu. Ko zna kada će ga neko iz Srbije nadmašiti?
I da li će?
Tu nema mesta za kritiku i nezadovoljstvo.
Mnogo nam je radosti priredio.
Ali ostaje neki žal, trag neke tuge, jer svi mislimo da je mogao više.
Da li je?
Mada mislim da je Novak Djokovič odigrao svoje najbolje partije i postigao svoje najbolje rezultate, ostajem uz njega.
Biće to povremeno još dobrih partija.
Još radosti, za one koji ga vole i umeju da se raduju.

ambrozije

pre 13 godina

@ja
Federer odigrao protiv Novaka meč života????? Joj,joj svašta li ljudi pišu! Pa Federer posljednje 2-3 godine igra na 60-70% svojih mogućnosti. To što je on toliko dobar pa je i ovakav sposoban osvajati najveće turnire,to je nešto drugo. Pogledaj fedove mečeve prije 4-5 godina sa Agassijem,Safinom itd, pa ćeš jasno vidjeti koliko je fed bio brži,eksplozivniji,bolji.Njegovi najbolji mečevi su davno iza njega,a to što je on genijalac pa može i ovakav osvajati najveće turnire...to je Federer.Nole je odličan igrač,ali Fed je za njega neka druga dimenzija kojoj Nole nije ni blizu niti će ikada biti. Fed je osvojio 16 grand slamova!!! Ljudi 16!!! Pa Nole ima samo jedan. Možda do kraja karijere osvoji još 2-3,ali ako se i to desi,to je ništa prema Rogerovih 16. I siguran sam da će Roger osvojiti više do kraja svoje karijere nego Nole do kraja svoje. Da je Fed odigrao svoj meč karijere,Nole ni bi osvojio 3 gema. Onaj jedan atraktivan potez kroz noge ne znači automatski da je to i njegov najbolji meč. Jedan je Federer, a ovakvih kao nole je bilo na stotine i još će biti.

Mr.Error

pre 13 godina

Mislim da je Novak jako blizu da uzme gren slem. Jeste da tu vlada Rodzer, ali mislim da mu se Novak moze revansirati za poslednji poraz. Ali svakako nece biti lak posao da dodje do finala. Tu su Rodik, Marej, Federer... Nadala nisam spomenuo jer ako se njih dvojica sastanu, Novaku dajem vecu sansu za prolazak u sledece kolo. Samo da se ne zivcira, ne baca reket, da ne psuje kako to on ume. samo polako i smireno.
Ako igra kako ume, videcemo ga ponovo u Beogradu sa jos jednim odlicjem:)

zoran

pre 13 godina

Clanak ne prenosi pravu situaciju.
KAo prvo Novak nije u krizi poslednjih nekoliko meseci vec najmanje dve godine. Njegova karijera je na silaznoj putanji i sa ovakvom igrom pisati o mogucnosti osvajanja GS je smesno.
Novak je napravio nis gresaka, kako organizacinih tako i tehnickih. On jednostavno nema coveka koji ima hraborsti da mu kaze u oci o svim njegovim greskama.NAsao je Vajdu, trenera, koji je vise rodjak no trenr. Emotivnom telu Novaka to odgovara i tako zajedno tonu.
Prevelika zelja da se uzme sto vise novca u sto kracem vrmenu donosi krah u karijeru ovog talentovanog mladica. Podizanje skulpture, samom sebi,pisanje knjige o osovjeno GS-u, jasno govori o tome gde se zapravo Novak nalazi. To sve govori u dubokim ,neresenim, problemima koje ovaj mladi covek ima. Tu pre svega treba da radi jedan veoma dobar psiholog i takodje jedan potpuno novi trener koji ima stav trenera a ne stav druga iz ulice. No, meni se cini da Novak nije spreman na tako nesto, jer taj rast na jednom suptilnijem planu je mnogo tezi od rasta na spoljasnjem teniskom. Na njegovu zalost ,zbog nemogucnosti unutrasnjih promena nece biti ni ovih spoljasnjih. Tako nas Novak sve cesce spominje zdravlje kao glavni razlog svojim neuspesima. No, kako je lepo primetio engleski komentator, gde su bili ti problemi kada je pobedjivao sve redom i kada je u toj istoj vrucoj Australiji osvojio GS.
Voleo bih da se vrati na stare staze, ali ne postoji ni najmanji nagovestaj tako necemu. Ako dogura u 3-4 kolo US turnira bice veliki uspeh, sve preko toga ce biti cudo.

Miko

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa tekstom.Bio sam veliki optimista posle Toronta,prije svega zbog oporavka servisa i jake zelje za preokretom.Pokosio me ovaj mec sa Rodikom jer sam mislio da su ovakvi mecevi, kad se mucimo mi gledajuci a oni igrajuci,proslost.Mislim da je kriza krenula od servisa i da bi sada konacno trebala da bude proslost.
Nole ,molim te budi onaj stari-agresivan i pristojan na terenu.Da smo ponosni na tebe i kada izgubis.Mada bi bilo bolje da povezes par dobrih meceva i da slavimo zajedno.
Mislim da ti vise nego tezak zrijeb ide na ruku.Bices fokusiran samo na sledeceg rivala,bilo ko da je,to ce biti plus.Srecno

ja

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa autorom clanka, da bi taj mec u Torontu protiv Federera, tacnije drugi i treci set tog meca, trebali da budu zvezda vodilja za Novaka na US Openu.
Ako bude uspeo da tako igra na US Openu, ali ne u pojedinim delovima meca, vec konstantno tokom celih meceva, onada je titula sasvim realna.
Gledajuci ostale kako igraju, na takvu Novakovu igru niko nema odgovor.
Medjutim pravo je pitanje da li Djokovic moze da odigra ceo mec na tom nivou i ne samo jedan mec vec nekoliko meceva za redom: cetvrtfinale, polufinale i finale.
Nekada je mogao da odigra mnogo konstantnije mnogo duze i teze meceve. Sada su vidne oscilacije u njegovoj igri u toku samih meceva.
Bez obzira na sve, da biste osvojili neki gren slem, a pri tome se ne zovete Federer, ipak moraju da vam se poklope neke kockice.
Prethodna dva puta na Australia Openu Novak je igrao odlicno, ali oba puta zavrsio ucesce na turniru iskljucivo zbog zdravstvenih problema.
Na US Openu konstantno pruza najbolje partije, ali i tu jednostavno nema srece.
Iz poslednja 3 ucesca ima jedno finale i 2 polufinal i sva 3 puta je gubio od Federera.
Prosle godine je Novak mozda odigrao i najbolji mec u polufinalu, ali je jednostavno Federer odigrao mec svog zivota u tom polufinalu.
Sudbina je takva da ga i ove godine ceka Federer u polufinalu. Valjda je doslo vreme da napokon pobedi i Federera na US Openu.
Mada ni to polufinale uopste nije sigurno, jer je pitanje da li ce Djokovic stici do polufinala, a jos vece pitanje da li ce to uspeti Federeru.
Ta druga GS titula ce biti u Novakovim rukama pre ili kasnije.
Zato je realno ocekivati i nadati se da to mozda bude bas za 15 dana.
Nadajmo se da ce Djokovic biti u dobroj formi, ali i da se nece opet desti da neki teniser bas protiv njega ponovo odigra mec svog zivota, kao Federer prosle godine.

Mvts

pre 13 godina

Ja sam bio na tom mecu tj. gledao sam mec uzivo i nisam nista posebno primetio kod Novaka. Jednu drugu stvar sam primetio kod Gogera. On je u 2 setu potajno gledao Novaka dok su sedeli na stolicama, cekajuci da primeti Novakov pad (umor, disanje,..) i da onda zavrsi. Medjutim to vece je bilo svezije i Novak se drzao koko toliko.
Hteo bi da dodam jos jednu stvar. Isao sam ar dana pre turnira da gledam treninge igraca pa naravno i naseg Novaka. Primetio sam jednu stvar da Novak ima relativno "neozbiljan" pristup treningu. To je onaj nas mentalitet i kritike pema Vajdi koji je vise nego rodjak kako ovde neki pisu nego trener. Pratio sam Novakov trening sa Nadalom i videlose kako Nadalov tim prati svaki njegov udarac i analiziraju to u razgovou izmedju poena. Kod Novakovog tima primetna je konfuzija. Vajda je je u jednom trnutku video sta Nadalov tim radi pa je i on skocio sa stolice i poceo da mu nesto pokazuje. To mi je zapalo za oko iako Novak stalno prica da puno trnira itd..itd. ja mislim da on mozda provodi puno vreme na treningu ali koliko efikasno je veliko pitanje.
Takodje treba uzeti i faktor zdravlja koji ako je prisutan zadace velike probleme Novaku. Ali konfuzija postoji, kao sto sam napomenu gore njegov trening (a cinimi se i drugi trninzi) izgleda nisu na onom profesinalnom nivou kakv treba da postoji kon vrhunskih igraca.

Tenis je više od sporta!

pre 13 godina

Da li ste mogli da napišete manje optimističnu analizu Novakove igre? Dobro, očigledno je da je u krizi, ali i ona mora jednom da se okonča - možda je ovo baš taj trenutak.
Potpuno je normalno za svakog tenisera da ima uspone i padove, kako tokom karijere, tako i tokom jedne teniske sezone. Kako su svi tako brzo zaboravili Novakovu fantastičnu formu pred kraj prošlogodišnje sezone, kada je čak i Federer rekao da je Novak favorit za osvajanje Masters finala (što Federer vrlo retko radi). Međutim, tu je već došlo do pada forme, a došlo je i do povrede ramena.

Što se meča sa Federerom u Torontu tiče, Novak je malo lošije počeo meč, ali je Federer igrao odlično od samog starta, pa je prvi set bio gotov već za 20-ak minuta.
Ali, ako malo razmislite, kakve su šanse bilo kog tenisera u meču na dva dobijena seta - protiv Federera, pri rezultatu 1-6 0-2?! A da je Novak uspeo da iskoristi jednu od tri brejk lopte u poslednja dva Federerova servis gema, gotovo sigurno bi i dobio taj meč!

Upravo taj meč, i to ne samo druga dva seta, već baš taj preokret koji je uspeo da napravi, je, meni bar, veliki razlog za optimizam pred poslednji Grend Slem u sezoni...

Tužno je koliko je Novak malo cenjen u svojoj zemlji, i kao sportista i kao jedna divna mlada osoba...

Dejan

pre 13 godina

@Hrvat,

Pa zar nsu taj tvoj Cilic i tvoj Ljubicic u Top 20. Njih dere kako stigne bez problema, cak i u centru Splita.
Slazem se sa tobom da ove sezone nije pobedio tako reci nikoga jakog/vaznog, da su mu sanse na USO realno male (1/4 finale je puna kapa) ali porediti ga sa Cilicem koji od Australije malte ne nije prosao prvo kolo je zaista smesno...

Miodrag Kukrika

pre 13 godina

Izvanredna analiza Djokoviceve igre.Nadam se da ce Djokovic i njegov trener Marjan Vajda procitati analizu i prihvatiti kritiku.

Misha999

pre 13 godina

Hrvat

E pa ako nije dobio ni jednog igraca iz top 20, ne znam koji je Cilic bio za vreme susreta u Splitu ove godine, ne znam koji je bio Mihael Juzni u Dubaiu... Istina je da nije dobio nijednog igraca iz top 10, a ne 20, tako se sledeci put bolje informici kada nesto pises! I da, mi se i mozemo bar nadati da ce Novak da osvoji GS, jer vec ima jedan, a vas Cilic nema nijedan, tako da ti je glupo poredjenje!

Miroslav

pre 13 godina

koga još zanima Novak !!!!!!

Gomila drugih tenisera igraju i ponašaju se kao normalni ljudi, samo naš superStar se uvek prenemaže ili busa u grudi !!!!!!!!!

Skromnost (normalnost) šta to beše Novače

nfs

pre 13 godina

Kada bi imao vise volje da igra i pobedjuje, bila bi drugacija slika. Sve deluje isforsirano, nema zelje u njegovim ocima i tada se razvlaci po terenu i zaista je mucno gledati ga. Mislila sam da bar protiv Rodika ima motiv da igra fantasticno, ali to nije bio slucaj. Lako dopusta protivnicima da grade samopouzdanje (Rodik dobio 4 poslednja duela). Cinjenica je da moze mnogo bolje, ali samo kada ima jasan cilj i zelju da to i ostvari. Nadam se da ce se trgnuti na US Open-u.

zoran

pre 13 godina

(Mvts, 29. avgust 2010 15:53)

Potpuno si u pravu.
KAo bivsi profesionalni sportista , meni je jasno da Novak ne trenira dovoljno.
Svi njgeovi problemi dolaze zbog nedovoljnog posvecivanja radu van terena.
Njegov maksimum je dosegnut. Jedina sansa da se nesto promeni je promena trenra, ali Novak zna da bi to donelo mnogo ozbiljniji rad pa to i ne radi.
Nema u sportu mnogo tajni. Onome ko zna da gleda je sve jasno kada vidi kako telo sportiste govori, van njegovi izjava na konferenciji za stampu. jezik tela se ne mzoe sakriti.

Nole legendo!

pre 13 godina

Uh, kako volimo da napadamo i kritikujemo, ali cim nas Nole osvoji turnir, tu smo odmah da se busamo u grudi i kazemo to je NAS Nole, Srbin i sl... Dajte ljudi, svi teniseri prolaze kad tad kroz neke faze krize u svojoj karijeri, Novak je mlad, ima tek napunjenih 23, karijera je tek pred njim.. On je veliki potencijal i talenat, bice br. 1 ja to garantujem, a grend slemovi tek predstoje.... Samo napred Nole!!!!!!!!!!!!!!

Dragan Petrovic

pre 13 godina

za komsiju Rvata: Dobio je bas vaseg Cilica u Davis cupu koji je tada bio na granici za top 10 igraca, ali to naravno nije nikakav reper za kvalitet njegove igre, jer budimo realni izmedju Noleta i Cilica je zaista velika razlika u klasi.
Takodje, ne vidim odakle ti ideja da je ovde dominantno misljenje da Nole u ovakovom izdanju moze da osvoji US OPEN? veruj mi , tu smo mi mnogo realniji od vas, stovani susjedi

laki

pre 13 godina

ma ljudi, on odkada je promenio reket nije vise onaj stari Nole.... Agresivan Tenis? to je bilo nekada pre jedno 3 god.... Decko je pogresio, uzeo je silne pare od "head-a", ali zato nema vise materijal koji je za njegov stil igre,,, forhend cao, servis cao, volley cao (vec od uvek)... ali dobro zato je je skupio para.... tuzna istina!!!

Milos Radisavljevic Smederevska Palanka

pre 13 godina

Drago mi je zbog njega. Ne svidja mi se ni on, ni njegova porodica. Prenaduvana je prica oko tenisa u nasoj zemlji.Toliko sjajne igrace/ice imamo, a samo su uzeli 2 gren slema. Toliko o tome.

Negativni

pre 13 godina

Mislim da Novak nije bez sansi.Osim Mareja,koji je trenutno dominantan na betonu,ne vidim igraca koji je mnogo iznad ostalih.Jedina nepoznanica je Nadal,koji je zadnja dva turnira odigrao vise vezbajuci snazne udarce sa osnovne linije a manje trudeci se da stize nemoguce i da proklizava.Mislim da se Nadal namerno cuvao za USO,i da ce tamo dati sve od sebe,a ako udje u finale,onda je turnir 90% njegov.Djokovicev mec protiv Rodika nije merilo jer mi se cini da je USO i njemu glavni cilj,tako da mislim da ce igrati mnogo bolje.Federer je,definitivno,na kraju karijere,ali to ne znaci da nece da razbije svakog ko ga potceni.Protiv njega se mora igrati iz sve snage.Ipak,glavni favorit je,po meni Marej,bar do finala.A u finalu...

Zanatlija

pre 13 godina

Kad smo već kod Toronta možete da napišete i da Serbian White Eagles (Српски бели орлови) zauzimaju prvo mesto u Kanadskoj prvoj fudbalskoj ligi?

Hrvat

pre 13 godina

Srbi vi ste fenomen od naroda Novak ove godine nije dobio NITI JEDNOG igraca iz top 20 i vidim neki ovdje ga vide sa osvojenim US Openom ROFLMAO LOL pa nas Cilic je dobio ove godine vise puta igraca iz top 10 pa smo realni i kazemo da NEMA sanse osvojiti US Open al dobro treba sanjariti to je ljepo.

ja

pre 13 godina

@ambrozije
Ne znam da li si me pogresno razumeo ili ne, ali ja sam kada sam rekao da je Federer odigrao mec zivota, mislio na taj mec prosle godine u polufinalu US Opena, a ne na ovaj nedavni u Torontu.
Ok mozda sam malo i preterao, ali to je svakako bio jedan od 10 najboljih Federerovih meceva u karijeri.
Nadji snimak tog meca i uporedi ga sa tim istim mecevima i protiv Agasija i Safina i bilo kog treceg.
Videces da je ovaj mec sigurno Federer odigrao kvalitetnije nego te meceve. Uz sav taj kvalitet, jos mu je i polozilo sve za rukom i pogadjao je sve sto se moglo pogoditi, pa cak i ono sto se nije moglo pogoditi (na primer onaj viner kroz noge u predzadnjem poenu).
Federer jeste vrhunski teniser, ali ni on nije u stanju da ceo mec odigra beskprekorno i bez greske. I kod njega su sasvim normalne oscilacije i padovi u igri.
To proslogodisnje polufinale je stvarno odigrao bez greske i jednostavno sa takvom igrom niko ne bi mogao da ga pobedi, pa cak da su sa druge strane bila 2 Djokovica, 2 Nadala i 2 Mareja.
Ni Novaku u tom mecu nema sta da se zameri. Pruzio je svoj maksimum, ali jednostavno je Federer imao svoj dan.

Da se takvi mecevi tesko ponavljaju, videlo se vec u sledecem mecu u finalu protiv Del Potra.
Federer je u tom finalu Del Potru pruzio bar 5-6 lepih sansi. Argentinac je 3-4 vesto iskoristio i na kraju uzeo i titulu.
U mecu protiv Djokovica Federer protivniku nije dao ni jednu jedinu priliku i Djokovic jednostavno nema za cim da zali, sem za tom losom srecom da bas protiv njega Federer odigra besprekorno.
Djokovic nikada nije bio teniser kojeg je pratila sreca i ja sam se odavno pomirio sa tom cinjenicom.
Sve uspehe koje je napravio u svojoj karijeri, napravio je iskljucivo na trud, znoj i kvalitet koji je pokazivao. Mogao bih na prste jedne ruke da nabrojim Djokoviceve meceve u kojima je imao srece, a i ti retki mecevi su uglavnom bili nevazni, na manjim turnirima i u pocetnim kolima.

Ivana

pre 13 godina

'Podizanje skulpture, samom sebi,pisanje knjige o osovjeno GS-u, jasno govori o tome gde se zapravo Novak nalazi. To sve govori u dubokim ,neresenim, problemima koje ovaj mladi covek ima.'

Napisa ovo gore neko ko misli da ima pravo da deli savete, a nije upucen u desavanja oko tenisa!

Nije Novak sam sebi podigao sklupturu, vec su indenticne dobili svih 8 ucesnika zavrsnog mastersa u Sangaju 2007.g.

Federer sa svojom sklupturom:

http://www.index.hr/images2/federer_statua.jpg

ambrozije

pre 13 godina

@ja
Federer odigrao protiv Novaka meč života????? Joj,joj svašta li ljudi pišu! Pa Federer posljednje 2-3 godine igra na 60-70% svojih mogućnosti. To što je on toliko dobar pa je i ovakav sposoban osvajati najveće turnire,to je nešto drugo. Pogledaj fedove mečeve prije 4-5 godina sa Agassijem,Safinom itd, pa ćeš jasno vidjeti koliko je fed bio brži,eksplozivniji,bolji.Njegovi najbolji mečevi su davno iza njega,a to što je on genijalac pa može i ovakav osvajati najveće turnire...to je Federer.Nole je odličan igrač,ali Fed je za njega neka druga dimenzija kojoj Nole nije ni blizu niti će ikada biti. Fed je osvojio 16 grand slamova!!! Ljudi 16!!! Pa Nole ima samo jedan. Možda do kraja karijere osvoji još 2-3,ali ako se i to desi,to je ništa prema Rogerovih 16. I siguran sam da će Roger osvojiti više do kraja svoje karijere nego Nole do kraja svoje. Da je Fed odigrao svoj meč karijere,Nole ni bi osvojio 3 gema. Onaj jedan atraktivan potez kroz noge ne znači automatski da je to i njegov najbolji meč. Jedan je Federer, a ovakvih kao nole je bilo na stotine i još će biti.

Hrvat

pre 13 godina

Srbi vi ste fenomen od naroda Novak ove godine nije dobio NITI JEDNOG igraca iz top 20 i vidim neki ovdje ga vide sa osvojenim US Openom ROFLMAO LOL pa nas Cilic je dobio ove godine vise puta igraca iz top 10 pa smo realni i kazemo da NEMA sanse osvojiti US Open al dobro treba sanjariti to je ljepo.

Milos Radisavljevic Smederevska Palanka

pre 13 godina

Drago mi je zbog njega. Ne svidja mi se ni on, ni njegova porodica. Prenaduvana je prica oko tenisa u nasoj zemlji.Toliko sjajne igrace/ice imamo, a samo su uzeli 2 gren slema. Toliko o tome.

Miroslav

pre 13 godina

koga još zanima Novak !!!!!!

Gomila drugih tenisera igraju i ponašaju se kao normalni ljudi, samo naš superStar se uvek prenemaže ili busa u grudi !!!!!!!!!

Skromnost (normalnost) šta to beše Novače

ja

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa autorom clanka, da bi taj mec u Torontu protiv Federera, tacnije drugi i treci set tog meca, trebali da budu zvezda vodilja za Novaka na US Openu.
Ako bude uspeo da tako igra na US Openu, ali ne u pojedinim delovima meca, vec konstantno tokom celih meceva, onada je titula sasvim realna.
Gledajuci ostale kako igraju, na takvu Novakovu igru niko nema odgovor.
Medjutim pravo je pitanje da li Djokovic moze da odigra ceo mec na tom nivou i ne samo jedan mec vec nekoliko meceva za redom: cetvrtfinale, polufinale i finale.
Nekada je mogao da odigra mnogo konstantnije mnogo duze i teze meceve. Sada su vidne oscilacije u njegovoj igri u toku samih meceva.
Bez obzira na sve, da biste osvojili neki gren slem, a pri tome se ne zovete Federer, ipak moraju da vam se poklope neke kockice.
Prethodna dva puta na Australia Openu Novak je igrao odlicno, ali oba puta zavrsio ucesce na turniru iskljucivo zbog zdravstvenih problema.
Na US Openu konstantno pruza najbolje partije, ali i tu jednostavno nema srece.
Iz poslednja 3 ucesca ima jedno finale i 2 polufinal i sva 3 puta je gubio od Federera.
Prosle godine je Novak mozda odigrao i najbolji mec u polufinalu, ali je jednostavno Federer odigrao mec svog zivota u tom polufinalu.
Sudbina je takva da ga i ove godine ceka Federer u polufinalu. Valjda je doslo vreme da napokon pobedi i Federera na US Openu.
Mada ni to polufinale uopste nije sigurno, jer je pitanje da li ce Djokovic stici do polufinala, a jos vece pitanje da li ce to uspeti Federeru.
Ta druga GS titula ce biti u Novakovim rukama pre ili kasnije.
Zato je realno ocekivati i nadati se da to mozda bude bas za 15 dana.
Nadajmo se da ce Djokovic biti u dobroj formi, ali i da se nece opet desti da neki teniser bas protiv njega ponovo odigra mec svog zivota, kao Federer prosle godine.

zoran

pre 13 godina

Clanak ne prenosi pravu situaciju.
KAo prvo Novak nije u krizi poslednjih nekoliko meseci vec najmanje dve godine. Njegova karijera je na silaznoj putanji i sa ovakvom igrom pisati o mogucnosti osvajanja GS je smesno.
Novak je napravio nis gresaka, kako organizacinih tako i tehnickih. On jednostavno nema coveka koji ima hraborsti da mu kaze u oci o svim njegovim greskama.NAsao je Vajdu, trenera, koji je vise rodjak no trenr. Emotivnom telu Novaka to odgovara i tako zajedno tonu.
Prevelika zelja da se uzme sto vise novca u sto kracem vrmenu donosi krah u karijeru ovog talentovanog mladica. Podizanje skulpture, samom sebi,pisanje knjige o osovjeno GS-u, jasno govori o tome gde se zapravo Novak nalazi. To sve govori u dubokim ,neresenim, problemima koje ovaj mladi covek ima. Tu pre svega treba da radi jedan veoma dobar psiholog i takodje jedan potpuno novi trener koji ima stav trenera a ne stav druga iz ulice. No, meni se cini da Novak nije spreman na tako nesto, jer taj rast na jednom suptilnijem planu je mnogo tezi od rasta na spoljasnjem teniskom. Na njegovu zalost ,zbog nemogucnosti unutrasnjih promena nece biti ni ovih spoljasnjih. Tako nas Novak sve cesce spominje zdravlje kao glavni razlog svojim neuspesima. No, kako je lepo primetio engleski komentator, gde su bili ti problemi kada je pobedjivao sve redom i kada je u toj istoj vrucoj Australiji osvojio GS.
Voleo bih da se vrati na stare staze, ali ne postoji ni najmanji nagovestaj tako necemu. Ako dogura u 3-4 kolo US turnira bice veliki uspeh, sve preko toga ce biti cudo.

Mr.Error

pre 13 godina

Mislim da je Novak jako blizu da uzme gren slem. Jeste da tu vlada Rodzer, ali mislim da mu se Novak moze revansirati za poslednji poraz. Ali svakako nece biti lak posao da dodje do finala. Tu su Rodik, Marej, Federer... Nadala nisam spomenuo jer ako se njih dvojica sastanu, Novaku dajem vecu sansu za prolazak u sledece kolo. Samo da se ne zivcira, ne baca reket, da ne psuje kako to on ume. samo polako i smireno.
Ako igra kako ume, videcemo ga ponovo u Beogradu sa jos jednim odlicjem:)

Tenis je više od sporta!

pre 13 godina

Da li ste mogli da napišete manje optimističnu analizu Novakove igre? Dobro, očigledno je da je u krizi, ali i ona mora jednom da se okonča - možda je ovo baš taj trenutak.
Potpuno je normalno za svakog tenisera da ima uspone i padove, kako tokom karijere, tako i tokom jedne teniske sezone. Kako su svi tako brzo zaboravili Novakovu fantastičnu formu pred kraj prošlogodišnje sezone, kada je čak i Federer rekao da je Novak favorit za osvajanje Masters finala (što Federer vrlo retko radi). Međutim, tu je već došlo do pada forme, a došlo je i do povrede ramena.

Što se meča sa Federerom u Torontu tiče, Novak je malo lošije počeo meč, ali je Federer igrao odlično od samog starta, pa je prvi set bio gotov već za 20-ak minuta.
Ali, ako malo razmislite, kakve su šanse bilo kog tenisera u meču na dva dobijena seta - protiv Federera, pri rezultatu 1-6 0-2?! A da je Novak uspeo da iskoristi jednu od tri brejk lopte u poslednja dva Federerova servis gema, gotovo sigurno bi i dobio taj meč!

Upravo taj meč, i to ne samo druga dva seta, već baš taj preokret koji je uspeo da napravi, je, meni bar, veliki razlog za optimizam pred poslednji Grend Slem u sezoni...

Tužno je koliko je Novak malo cenjen u svojoj zemlji, i kao sportista i kao jedna divna mlada osoba...

laki

pre 13 godina

ma ljudi, on odkada je promenio reket nije vise onaj stari Nole.... Agresivan Tenis? to je bilo nekada pre jedno 3 god.... Decko je pogresio, uzeo je silne pare od "head-a", ali zato nema vise materijal koji je za njegov stil igre,,, forhend cao, servis cao, volley cao (vec od uvek)... ali dobro zato je je skupio para.... tuzna istina!!!

Zanatlija

pre 13 godina

Kad smo već kod Toronta možete da napišete i da Serbian White Eagles (Српски бели орлови) zauzimaju prvo mesto u Kanadskoj prvoj fudbalskoj ligi?

zoran

pre 13 godina

(Mvts, 29. avgust 2010 15:53)

Potpuno si u pravu.
KAo bivsi profesionalni sportista , meni je jasno da Novak ne trenira dovoljno.
Svi njgeovi problemi dolaze zbog nedovoljnog posvecivanja radu van terena.
Njegov maksimum je dosegnut. Jedina sansa da se nesto promeni je promena trenra, ali Novak zna da bi to donelo mnogo ozbiljniji rad pa to i ne radi.
Nema u sportu mnogo tajni. Onome ko zna da gleda je sve jasno kada vidi kako telo sportiste govori, van njegovi izjava na konferenciji za stampu. jezik tela se ne mzoe sakriti.

Miko

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa tekstom.Bio sam veliki optimista posle Toronta,prije svega zbog oporavka servisa i jake zelje za preokretom.Pokosio me ovaj mec sa Rodikom jer sam mislio da su ovakvi mecevi, kad se mucimo mi gledajuci a oni igrajuci,proslost.Mislim da je kriza krenula od servisa i da bi sada konacno trebala da bude proslost.
Nole ,molim te budi onaj stari-agresivan i pristojan na terenu.Da smo ponosni na tebe i kada izgubis.Mada bi bilo bolje da povezes par dobrih meceva i da slavimo zajedno.
Mislim da ti vise nego tezak zrijeb ide na ruku.Bices fokusiran samo na sledeceg rivala,bilo ko da je,to ce biti plus.Srecno

Milko

pre 13 godina

Ovo je najbolji tekst napisan o Novaku Djokoviću, ikada.
Navijam za Novaka Djokovića, u sedmoj sam deceniji života, imam samo dve slike-postera pored kompjutera; Novak Djoković i Sv. Velikomučenik Georgije.
Novak Djoković postigao je jako mnogo u muškom tenisu. Ko zna kada će ga neko iz Srbije nadmašiti?
I da li će?
Tu nema mesta za kritiku i nezadovoljstvo.
Mnogo nam je radosti priredio.
Ali ostaje neki žal, trag neke tuge, jer svi mislimo da je mogao više.
Da li je?
Mada mislim da je Novak Djokovič odigrao svoje najbolje partije i postigao svoje najbolje rezultate, ostajem uz njega.
Biće to povremeno još dobrih partija.
Još radosti, za one koji ga vole i umeju da se raduju.

Negativni

pre 13 godina

Mislim da Novak nije bez sansi.Osim Mareja,koji je trenutno dominantan na betonu,ne vidim igraca koji je mnogo iznad ostalih.Jedina nepoznanica je Nadal,koji je zadnja dva turnira odigrao vise vezbajuci snazne udarce sa osnovne linije a manje trudeci se da stize nemoguce i da proklizava.Mislim da se Nadal namerno cuvao za USO,i da ce tamo dati sve od sebe,a ako udje u finale,onda je turnir 90% njegov.Djokovicev mec protiv Rodika nije merilo jer mi se cini da je USO i njemu glavni cilj,tako da mislim da ce igrati mnogo bolje.Federer je,definitivno,na kraju karijere,ali to ne znaci da nece da razbije svakog ko ga potceni.Protiv njega se mora igrati iz sve snage.Ipak,glavni favorit je,po meni Marej,bar do finala.A u finalu...

Miodrag Kukrika

pre 13 godina

Izvanredna analiza Djokoviceve igre.Nadam se da ce Djokovic i njegov trener Marjan Vajda procitati analizu i prihvatiti kritiku.

Nole legendo!

pre 13 godina

Uh, kako volimo da napadamo i kritikujemo, ali cim nas Nole osvoji turnir, tu smo odmah da se busamo u grudi i kazemo to je NAS Nole, Srbin i sl... Dajte ljudi, svi teniseri prolaze kad tad kroz neke faze krize u svojoj karijeri, Novak je mlad, ima tek napunjenih 23, karijera je tek pred njim.. On je veliki potencijal i talenat, bice br. 1 ja to garantujem, a grend slemovi tek predstoje.... Samo napred Nole!!!!!!!!!!!!!!

Mvts

pre 13 godina

Ja sam bio na tom mecu tj. gledao sam mec uzivo i nisam nista posebno primetio kod Novaka. Jednu drugu stvar sam primetio kod Gogera. On je u 2 setu potajno gledao Novaka dok su sedeli na stolicama, cekajuci da primeti Novakov pad (umor, disanje,..) i da onda zavrsi. Medjutim to vece je bilo svezije i Novak se drzao koko toliko.
Hteo bi da dodam jos jednu stvar. Isao sam ar dana pre turnira da gledam treninge igraca pa naravno i naseg Novaka. Primetio sam jednu stvar da Novak ima relativno "neozbiljan" pristup treningu. To je onaj nas mentalitet i kritike pema Vajdi koji je vise nego rodjak kako ovde neki pisu nego trener. Pratio sam Novakov trening sa Nadalom i videlose kako Nadalov tim prati svaki njegov udarac i analiziraju to u razgovou izmedju poena. Kod Novakovog tima primetna je konfuzija. Vajda je je u jednom trnutku video sta Nadalov tim radi pa je i on skocio sa stolice i poceo da mu nesto pokazuje. To mi je zapalo za oko iako Novak stalno prica da puno trnira itd..itd. ja mislim da on mozda provodi puno vreme na treningu ali koliko efikasno je veliko pitanje.
Takodje treba uzeti i faktor zdravlja koji ako je prisutan zadace velike probleme Novaku. Ali konfuzija postoji, kao sto sam napomenu gore njegov trening (a cinimi se i drugi trninzi) izgleda nisu na onom profesinalnom nivou kakv treba da postoji kon vrhunskih igraca.

Dejan

pre 13 godina

@Hrvat,

Pa zar nsu taj tvoj Cilic i tvoj Ljubicic u Top 20. Njih dere kako stigne bez problema, cak i u centru Splita.
Slazem se sa tobom da ove sezone nije pobedio tako reci nikoga jakog/vaznog, da su mu sanse na USO realno male (1/4 finale je puna kapa) ali porediti ga sa Cilicem koji od Australije malte ne nije prosao prvo kolo je zaista smesno...

nfs

pre 13 godina

Kada bi imao vise volje da igra i pobedjuje, bila bi drugacija slika. Sve deluje isforsirano, nema zelje u njegovim ocima i tada se razvlaci po terenu i zaista je mucno gledati ga. Mislila sam da bar protiv Rodika ima motiv da igra fantasticno, ali to nije bio slucaj. Lako dopusta protivnicima da grade samopouzdanje (Rodik dobio 4 poslednja duela). Cinjenica je da moze mnogo bolje, ali samo kada ima jasan cilj i zelju da to i ostvari. Nadam se da ce se trgnuti na US Open-u.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

za komsiju Rvata: Dobio je bas vaseg Cilica u Davis cupu koji je tada bio na granici za top 10 igraca, ali to naravno nije nikakav reper za kvalitet njegove igre, jer budimo realni izmedju Noleta i Cilica je zaista velika razlika u klasi.
Takodje, ne vidim odakle ti ideja da je ovde dominantno misljenje da Nole u ovakovom izdanju moze da osvoji US OPEN? veruj mi , tu smo mi mnogo realniji od vas, stovani susjedi

Misha999

pre 13 godina

Hrvat

E pa ako nije dobio ni jednog igraca iz top 20, ne znam koji je Cilic bio za vreme susreta u Splitu ove godine, ne znam koji je bio Mihael Juzni u Dubaiu... Istina je da nije dobio nijednog igraca iz top 10, a ne 20, tako se sledeci put bolje informici kada nesto pises! I da, mi se i mozemo bar nadati da ce Novak da osvoji GS, jer vec ima jedan, a vas Cilic nema nijedan, tako da ti je glupo poredjenje!

Ivana

pre 13 godina

'Podizanje skulpture, samom sebi,pisanje knjige o osovjeno GS-u, jasno govori o tome gde se zapravo Novak nalazi. To sve govori u dubokim ,neresenim, problemima koje ovaj mladi covek ima.'

Napisa ovo gore neko ko misli da ima pravo da deli savete, a nije upucen u desavanja oko tenisa!

Nije Novak sam sebi podigao sklupturu, vec su indenticne dobili svih 8 ucesnika zavrsnog mastersa u Sangaju 2007.g.

Federer sa svojom sklupturom:

http://www.index.hr/images2/federer_statua.jpg

ja

pre 13 godina

@ambrozije
Ne znam da li si me pogresno razumeo ili ne, ali ja sam kada sam rekao da je Federer odigrao mec zivota, mislio na taj mec prosle godine u polufinalu US Opena, a ne na ovaj nedavni u Torontu.
Ok mozda sam malo i preterao, ali to je svakako bio jedan od 10 najboljih Federerovih meceva u karijeri.
Nadji snimak tog meca i uporedi ga sa tim istim mecevima i protiv Agasija i Safina i bilo kog treceg.
Videces da je ovaj mec sigurno Federer odigrao kvalitetnije nego te meceve. Uz sav taj kvalitet, jos mu je i polozilo sve za rukom i pogadjao je sve sto se moglo pogoditi, pa cak i ono sto se nije moglo pogoditi (na primer onaj viner kroz noge u predzadnjem poenu).
Federer jeste vrhunski teniser, ali ni on nije u stanju da ceo mec odigra beskprekorno i bez greske. I kod njega su sasvim normalne oscilacije i padovi u igri.
To proslogodisnje polufinale je stvarno odigrao bez greske i jednostavno sa takvom igrom niko ne bi mogao da ga pobedi, pa cak da su sa druge strane bila 2 Djokovica, 2 Nadala i 2 Mareja.
Ni Novaku u tom mecu nema sta da se zameri. Pruzio je svoj maksimum, ali jednostavno je Federer imao svoj dan.

Da se takvi mecevi tesko ponavljaju, videlo se vec u sledecem mecu u finalu protiv Del Potra.
Federer je u tom finalu Del Potru pruzio bar 5-6 lepih sansi. Argentinac je 3-4 vesto iskoristio i na kraju uzeo i titulu.
U mecu protiv Djokovica Federer protivniku nije dao ni jednu jedinu priliku i Djokovic jednostavno nema za cim da zali, sem za tom losom srecom da bas protiv njega Federer odigra besprekorno.
Djokovic nikada nije bio teniser kojeg je pratila sreca i ja sam se odavno pomirio sa tom cinjenicom.
Sve uspehe koje je napravio u svojoj karijeri, napravio je iskljucivo na trud, znoj i kvalitet koji je pokazivao. Mogao bih na prste jedne ruke da nabrojim Djokoviceve meceve u kojima je imao srece, a i ti retki mecevi su uglavnom bili nevazni, na manjim turnirima i u pocetnim kolima.