Nova vest
Tenis

Subota, 11.09.2010.

04:02

Vera Zvonarjova: “Svaki meč sa Kim je težak izazov”

Plasmanom u finale US Opena Ruskinja Vera Zvonarjova je ponovila svoj najbolji plasman na nekom Gren slemu, pošto se prethodno borila za titulu na ovogodišnjem Vimbldonu. Zvonarjova će se u finalu sastati sa prošlogodišnjom šampionkom Belgijankom Kim Klajsters, a do te prilike je došla trijumfom nad Dankinjom Karolinom Voznijacki.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle meča sa prvim nosiocem na poslednjem Gren slemu sezone ruska teniserka je rekla da je do trijumfa protiv trenutno drugog reketa sveta došla zahvaljujući umerenoj igri.

Napravila sam odličan balans, bila sam dovoljno strpljiva i agresivna. Zbog vetrovitih uslova nekad ne može da se igra lepo i zato niko ne očekuje da prikažete svoj najbolji tenis. U tome sam uspela, bila sam strpljiva i iskoristila sam svoje šanse kada mi se ukazala šansa”.

Zvonarjova je istakla da joj je iskustvo igranja u finalu Vimbldona pomoglo na US Openu i njenom putu do borbe za titulu.

To finale je nešto čega ću se uvek sećati. Ali, sada gledam napred, Vimbldon je prošlost i ja imam to iskustvo. Radovala sam se ovom meču, isto je i sa sledećim. Biće to samo još jedan meč, igraću poen po poen i neću razmišljati ni o čemu drugom”.

Finalni meč ženskog singla igra se u subotu kasno uveče po srednjeevropskom vremenu. Zvonarjova je Klajstersovu pobedila u poslednja dva susreta i to posle tri seta.

Svaki meč protiv Kim je težak izazov. Odlično se kreće na terenu, ima mnogo iskustva i osvojila je titulu prošle godine. Znam da će biti teško, igrale smo nekoliko mečeva u poslednjih nekoliko meseci i ja sam imala više sreće, tako da ću pokušati isto i ovoga puta”, rekla je Vera Zvonarjova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve