Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.08.2010.

10:14

Đoković: „Vajda je i dalje moj trener“

Najbolji srpski teniser Novak Đoković spreman dočekuje US Open, a u Njujorku odlično demantuje raskid saradnje sa Marjanom Vajdom.

Glavni razlog za spekulacije oko Vajde je to što se Slovak trenutn ne nalazi u Njujorku sa Đokovićem, kojeg na startu poslednjeg Gren slema sezone očekuje meč sa sunarodnikom Viktorom Troickim.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kada se desi nešto nepredviđeno prave se razne konstrukcije. Jedina istina je da Marjan ima privatne probleme, zbog kojih je hitno morao da se vrati u Slovačku. Između nas nema nikakvih sporova i on je i dalje moj trener“.

Upravo zbog Vajdinih problema u štabu Đokovića se našao selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

Drago mi je što je selektor Obradović tu uz mene i što je prihvatio poziv da pomogne u trenutku kada Vajda nije u mogućnosti“.

Već u prvom kolu US opena Đokovića očekuje susret sa Troickim, što znači da će Srbija sigurno imati bar jednog predstavnika u narednoj rundi u konkurenciji tenisera.

Sport je ponekad jako surov. Pre samo dve nedelje sastali smo se u Sinsinatiju. Teško je kada moraš da igraš protiv nekoga ko ti je jako blizak. Međutim, obojica smo profesionalci i sve ćemo učiniti da pobedimo. Poseban značaj duelu daje što se igra na Gren slemu na tri dobijena seta. Biće jako teško“.

Upravo US open je turnir na kojem je Đoković prikazao najkonstantije partije, a on to pripisuje podlozi koja odgovara njegovom stilu igre.

Ovo jeste moja omiljena podloga, koja potpuno odgovara mom stilu igre. Volim i atmosferu u Njujorku. U poslednje tri godine sva tri puta sam gubio d Federera, možda i najboljeg igrača svih vremena. Imam velike ambicije, ali idem korak po korak. Za sada razmišljam o duelu sa Viktorom“, rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve