Federer preko Đokovića do finala

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Novaka Đokovića 7:6, 7:5, 7:5 i plasirao se u finale poslednjeg, četvrtog gren slema u sezoni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.09.2009.

01:18

Default images

Federer je sjajno igrao, vraćao skoro sve lopte koje je slao odlični Đoković i na kraju pobedio u jednom od najboljih mečeva u sezoni. Federer je poslednja dva seta dobio u 12. gemu jer su oba tenisera odlično servirala ali je Švajcarac na kraju imao najviše sreće i strpljenja. Federer će u finalu igrati protiv Del Potra, svog šestog rivala u finalima US Opena.

Prvi set na 'Artur Ešu' bio je izjednačen do rezultata 3:2, kada Đoković dolazi do prve brejk lopte koju je odmah iskoristio i poveo 4:2. Međutim, Federer odmah u sledećem gemu uzvraća i oduzima servis srpskom teniseru. Pošto ni jedan igrač ne dolazi do novog brejka, prvi set je odlučen u taj-brejku koji Švajcarac dobija sa ubedljijvih 7:3.
FoNet
U istom tempu odigran je i naredni set u kojem su prvi i četvrti teniser sveta sigurno servirali sve do 12. gema. Tada Federer dolazi do dve brejk lopte ali Novak popravlja servis i dolazi do set lopte. Federer po ko zna koji put idealno pogađa polje iz skoro nemoguće situacije, i iskoristivši Đokovićevu veliku grešku na mreži dolaži do treće brejk lopte koju sa dva odlična forhenda pretvara u drugi set.

Bez brejk lopti polufinalisti su odigrali i treći set do završnice. Đoković je set na svoj servis otvorio gemom bez izgubljenog poena, a završio ga je as udarcem. Federer takođe lako osvaja poena ali je imao i veliku pomoć mreže koja mu je tokom celog meča bila veći saveznik nego srpskom teniseru.

Na devetom gemu Đoković dolazi do dve brejk lopte, prve posle drugog seta. Odlučujući momenat mogao je biti čelendž koji je posle nove greške sudija Novak zatražio i naravno dobio, jer nakon toga Fedeks pravi dve neiznuđene greške, ali uspeva da sačuva obe brejk lopte i na kraju dobije gem.
FoNet
Kao i prethodni, i treći set je odlučen na dvanaestom gemu. Federer je došao do 30 ništa, Đoković sledeći poena sjajno odigrao, izbacio Švajcarca sa terena, lobovao ga, ali je najbolji teniser sveta uspeo sve da vrati i spektakularnim udarcem kroz noge dođe do tri meč lopte, a već prvu je iskoristio za svoje šesto uzastopno finale na US Openu.

Meč je svakako obeležen velikim brojem sudijskih grešaka, u glavnom u korist Federera, a Đoković, iako je uspešno koristio čelendže nije uspeo da pobedi sjajnog Federera ni posle trećeg vezanog duela u Njujorku.



Veliko finale na Flašiing Medouzu na programu je u ponedeljak od 19 časova. Rožer Federer će pokušati da osvoji US Open šesti uzastopni put, a rival će mu biti Huan Martin Del Potro koji je u drugom polufinalu ekspresno eliminisao Rafaela Nadala. Del Potro je šesti različit rival Federeru u finalu US Opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: