Martin za B92: "Radimo na psihi"

Tod Martin, novi čovek u stručnom štabu Novaka Đokovića, kaže za B92 da će sa srpskim teniserom prevashodno raditi na psihološkoj spremi.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2009.

22:22

Default images

"Na duge staze, želim da od mene nauči neke nove stvari. Takođe, hoće da nauči neke stare stvari ali na nov način, na način koji će njemu da pomogne. Želim Đokovicu da pomognem u pshiloskom aspektu tenisa, i najbolji teniseri na svetu uvek u tome mogu da napreduju".

Od specijalnog izveštača B92 Nikole Olića

Martin kaže da želi da pomogne Novaku da nadgradi očigledan talenat.

"Ima puno razloga zašto je Đokovic imao toliko uspeha u poslednjih nekoliko godina. Ja sam veoma dobro upoznat sa njima. Jedan od razloga je njegov trener, mislim da ima vrlo dobrog glavnog trenera. Novak ima srce i pamet za uspeh u svetu tenisa. Svi ti elementi su vrlo važni, ali oni i dalje mogu da se poprave. Želim u tome da mu pomognem".

Amerikanac ističe koncentraciju kao presudni faktor u duelu sa Federerom.

"Igrao je mnogo puta protiv Federera, i to baš ovde u Njujorku. Mislim da ih publika obojicu voli i poštuje, tako da će obojica imati podršku. Znamo da Đokovic ima kvaliteta i talenta da pobedi Federera, samo je veoma važno da se dobro koncentriše i da veruje u sebe. Onda bilo koga može da pobedi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: