USO: Del Potro razbio Nadala!

Argentinski teniser Huan Martin del Potro prvi je finalista US opena, pošto je deklasirao trećeg nosioca Rafaela Nadala 6:2, 6:2, 6:2 za 2 časa i 20 minuta.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2009.

20:41

Default images

Del Potro je bio potpuno dominantan i nije dozvolio Nadalu nijedan brejk od pet brejk lopti. U prva dva seta Argentinac je pravio brejkove za vođstvo 3:1, a u trećem za 2:0. U svakom bitnom poenu Del Potro je bio odlučniji, servis ga je odlično služio, pa je zasluženo došao do prvog Gren slem finala.

Prvi set Del Potro je dobio rezultatski ubedljivo, ali stanje na terenu bilo je neuporedivo uzbudljivije.

U početku su se igrali dosta dugi poeni, a Nadal je forsirao bekhend rivala i slajsom ga terao da se što više savija u kolenima. Ipak, Argentinac je imao odgovor, sjajno se kretao i bio vrlo precizan sa osnovne linije.

Nadal je češće nego inače izlazio na mrežu i pravio je nekarakteristično mnogo neiznuđenih grešaka (11).

Prvi brejk Del Potro pravi za 3:1 posle odličnog napada dijagonalom i lošeg voleja Nadala. Španac je imao tri dve vezane brejk šanse da se vrati u set, ali Del Potro je bio neustrašiv – servis ga je uglavnom služio kad je bilo najpotrebnije, a bio je i agresivan u ključnim poenima.

Drugi set bio je kopija prvog – Del Potro je prvi došao do brejka (3:1), iako je Nadal prvi imao prilike pre toga. Španac je imao u dva gema 0:30, još jednu brejk loptu, ali je Del Potro ponovo igrao na visokom nivou u prelomnim poenima.

Nadal je delovao isuviše nervozno, nekoliko puta se vidno iznervirao, imao je problema sa drugim servisom i tajmingom. Baš kao i u prvom setu, nakon teško sačuvanog servis-gema, Del Potro pravi novi brejk i dolazi do vođstva 2-0 u setovima.

Treći set bio je samo formalnost. Nadal je delovao iscrpljeno i bespomoćno i nije imao rešenje za razigranog Del Potra. Argentincu je samopouzdanje bilo na maksimumu, i bekhendom i forhendom je pravio 'vinere' , pa Španac ni u jednom trenutku nije bio ni blizu preokreta.

U finalu će Del Potrom igrati sa pobednikom susreta Federer - Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: