Finale Klajsters - Voznijacki

Belgijanka Kim Klajsters i Dankinja Karolina Voznijacki igraće u finalu ovogodišnjeg US Opena.

Izvor: B92

Nedelja, 13.09.2009.

08:43

Default images

U jednom od najbizarnijih finiša mečeva u istoriji Kim Klajsters je savladala branioca trofeja Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:4, 7:5. U poslednjem gemu meča Belgijanki je na meč loptu dodeljen poen zbog toga što je prethodno Vilijamsova pretila linijskom sudiji koji je dosudio prestup tokom njenog drugog servisa.

U drugom polufinalu, u duelu dve 19-godišnjakinje, Karolina Voznijacki bila je bolja od još jedne Belgijanke Janine Vikmajer sa 6:3, 6:3.

Vilijamsova je linijskom sudiji zapretila rečima "kunem ti se bogom uzeću ovu lopticu i zabiću je u tvoje grlo, jel čuješ? Kunem se bogom", rekla je Vilijamsova nakon što je sudija dosudio prestup kod drugog servisa pri rezultatu 5:6 i 15:30.

Nakon što je linijski sudija (inače azijatkinja) to prijavio glavnom, Vilijamsova je dodala: "Nisam rekla da ću te ubiti, da li si ozbiljna?"

Ovaj epilog sjajnog polufinala je možda više štete naneo pobednici Kim Klajsters koja bi verovatno trijumfovala i bez dva poklon poena. Bio je to praktično duel dva branioca trofeja. Vilijamsova je osvojila titulu prošle godine, dok je Kim Klajsters na US Openu pobedila 2005. godine, ali se nakon toga povukla iz tenisa.

"Očigledno je da sam pomalo zbunjena zbog onoga što se dogodilo, samo zato što sam bila veoma skoncentrisana na tenis. Htela sam da osvojim taj poslednji poen. Stvari su se ipak završile malo drugačije", rekla je Belgijanka.

Beta
Kim Klajstes je prva majka koja je stigla do finala gren slema nakon Evon Gulagong koja je to uradila 1980. na Vimbldonu. Na kraju duela Klajsters - Vilijams izostalo je radovanje pobednice.

"Kada igrate poslednji poen meča, bez obzira da li je to greška protivnika ili viner, osećaj je sjajan. Što se toga tiče, izostao je normalan osećaj dobijanja meča", dodala je Klajsters.

Serena Vilijams, koja je ove godine trijumfovala na Australijan Openu i Vimbldonu, nije mogla da veruje šta se dogodilo.

"Cele godine igram i nijednom mi nije dosuđen prestup tokom servisa, a na ovom turniru odjednom su počeli da sude to. Rekla sam nešto zbog čega sam dobila kaznu. Na moju nesreću to je bilo na meč loptu", rekla je Vilijamsova.

U meču koji je zbog kiše odložen za više od sedam sati 19-godišnja Janina Vikmajer napravila je 40 neiznuđenih grešaka, najviše iz svog najboljeg udarca – forhenda. Sa druge strane njena vršnjakinja Karolina Voznijacki čekala je priliku, napravila je samo 14 grešaka i u relativno laka dva seta je prošla u finale.

Karolina Voznijacki je tako ušla u istoriju svoje zemlje pošto je postala prva teniserka iz Danske koja je ušla u neko finale gren slema.

"Ušla sam u finale US Opena, ne mogu rečima da opišem moje osećanje. Toliko sam uzbuđena, ovo je ostvarenje sna", rekla je Voznijacki. "U finalu nemam apsolutno ništa da izgubim", dodala je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: