USO: Otkazan 12. dan zbog kiše

Jak vetar i kiša na US Openu sprečili su tenisere 12. dana kada je trebalo da budu odigrana ženska polufinala i finiš meča Nadal – Gonzales.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

22:04

Default images

Meteorolozi nisu bili optimistični i na kraju je odlučeno da tokom petka uopšte neće biti tenisa. To u svakom slučaju najviše škodi Rafaelu Nadalu i Fernandu Gonzalesu, ali i organizatorima.

Španac i Čileanac počeli su u četvrtak svoj duel četvrtfinala koji je prekinut u drugom setu taj-brejka. Prvi je dobio Nadal takođe nakon 13 gemova. Ovaj duel je pomeren za subotu i ceo turnir mogao bi zbog toga da se završi dan kasnije, u ponedeljak.

Nadal je sa kišom na US Openu imao problema i prošle godine kada je njegov duel polufinala protiv Endija Marija prekinut u trećem setu i završen je tek u nedelju.

Organizatori su planirali da duel Nadal – Gonzales bude nastavljen na stadionu ’Luis Armstrong’ kako bi svi mečevi bili završeni što pre. U tom slučaju žensko polufinale Voznijacki – Vikmajer bilo bi pomereno na treći teren ’Grendstend’, dok bi na centralnom terenu ’Artur Eš’ čim stane kiša i osuši se teren svoj meč počele Kim Klajsters i Serena Vilijams.

Taj plan je propao, a i plan za subotu uslovljava vreme pošto su meteorolozi najavili kišu i pretposlednjeg dana US Opena. Na ’čekanju’ su takođe i muški i ženski dublovi. Muškarci su u subotu trebali da igraju finale parova, dok je kod dama u na redu bilo polufinale.

Ovo prakitčno znači da bi srpski teniser Novak Đoković, koji je trebalo u subotu da igra polufinale protiv Rodžera Federera, na teren mogao tek u nedelju...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: