Nadal vodi, nastavak u petak

Četvrtfinalni meč na US openu između Rafaela Nadala i Fernanda Gonsalesa prekinut je zbog kiše pri vođstvu Španca 1-0 u setovima i 6:6 u drugom.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

03:30

Default images

Treći teniser sveta spasao je dve set lopte u prvom setu i slavio u taj brejku sa 7-4, a u pauzi je tražio medicinski tajm-aut zbog povrede trbušnih mišića. U drugom setu je Nadal propustio tri set lopte, a u taj brejku je pri prekidu bilo 3-2 za Španca. Nastavak meča odložen je za petak. Pobednik će u polufinalu igrati sa Huanom del Potrom, koji je savladao Marina Čilića.

Neočekivano za dvoboj Nadala i Gonsalesa, ali u prvih 11 gemova nije bilo nijedne brejk prilike. Španac je bio suveren na svoj servis izgubivši samo jedan poen, a Gonsales je samo u jednom gemu u ranoj fazi meča imao iole ozbiljnijih problema.

U 12. gemu malo je nedostajalo da Čileanac povede u setovima jer je propustio dve set lopte. Nadal je, prema očekivanjima, neprestano forsirao bekhend rivala, ali Gonzov bekhend proradio je uprvao u finišu i munjevitom paralelom stiže do brek i set lopte.

Čileanac olako propušta šansu – na ne naročito jak i dubok drugi servis Nadala, Gonsales se izmiče na forhend i zabija lopticu u sredinu mreže.

Ipak, novim snažnim bekhendom, ovoga puta po dijagonali, Gonsales dolazi do nove set lopte, a Nadal je spasava svojim karakterističnim receptom za krizne situacije – slajs servisom 'izbacuje' suparnika sa terena, a potom šalje lopticu u suprotnu stranu.

Ubrzo se ušlo u taj brejk, koji je protekao u nervoznoj igri obojice, što je rezultiralo velikim brojem grešaka. Seriju je počeo Gonsales sa dva očajna forhenda, što je uz dva precizna servisa Nadala, bilo dovoljno za 4-0 za Španca.

Tada treći nosilac uzvraća, pravi tri greške u nizu i vraća rivala u igru. Ipak, Nadal ne dozvoljava potpuni preokret – pravovremeno izlazi na mrežu, potom Gonsales šalje loptu u aut za 7-4 i vođstvo Nadala posle 56 minuta igre.
U pauzi između dva seta Španac je zatražio medicinski tajm-aut zbog povrede trbušnih mišića. Nadal je delovao rovito samo u prvih nekoliko poena drugog seta, nastojao je da što više skrati poene, ali takvo stanje nije dugo trajalo i Majorčanin se vratio prepoznatljivoj igri.

Baš kao i u prvom setu, Nadal je bio bliži brejku, ali sve do desetog gema nije napravio nijednu brejk priliku u meču. Tada je, pri vođstvu 5:4, došao do dve uzastopne brejk i set lopte zahvaljujući neverovatnoj upornosti, ali i duploj servis greški Gonsalesa.

Ipak, Čileanac se izvukao sa dva servis-vinera, a vetar je duvao sve jače i vidno uticao na igru. Nadal dolazi do treće set lopte i, kada je imao inicijativu, kesa proleće terenom i poen je morao da bude ponovljen. Gonsales je spasao tu priliku, a onda sa dve identične forghend dijagonale došao do 5-5.

Nedugo zatim se ponovo ušlo u taj brejk, u kojem Nadal vodi 3-2, a kiša ponovo pada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: