Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.09.2008.

07:04

JJ: "Greške su me skupo koštale"

Jelena Janković nije uspela da osvoji titulu u svom prvom Gren slem finalu. Serena Vilijams slavila je sa 2:0.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Jelena je bila prilično razočarana posle meča, ali je izjavila da je sama kriva za poraz. Razgovor sa našom teniserkom obavio je Nikola Olić, specijalni izveštač B92 sa US Opena.

Kako si se osećala pre meča, da li je bilo treme?

"Osećala sam se super pre meča i bila veoma uzbuđena što igram svoje prvo Gren Slem finale u karijeri. Dala sam sve od sebe i dala svoj maksimum. Imala sam dosta šansi u oba seta. U drugom sam propustila dosta set lopti što me veoma boli. Da sam uspela da uđem u treći ko zna šta bi onda bilo. Videla sam da ju je stigao umor, više nije mogla da izdrži. Ja sam veliku šansu propustila, ali šta je tu je", rekla je Jankovićeva.

"Dve sjajne nedelje su iza mene, pogotovo što pre turnira nisam znala šta da očekujem, jer nisam bila fizički potpuno spremna. Nisam imala mnogo vremena za trening, ali sam vredno radila tokom turnira i to se isplatilo. Molim Boga da ostanem zdrava i nastavim da treniram i napredujem i usavršavam svoju igru".

Većina šampiona ne osvoji titulu iz prvog pokušaja. Da li je nervoza bila presudna?

"Nije bilo nervoze, ali smo igrale duge poene i to me dosta zamaralo. Napravila sam nekoliko grešaka koje mi se ne bi dogodile u normalnim uslovima. Ne znam šta se tačno desilo, ali to je tenis. Neke lopte sam želela da pošaljem na jednu, a one su završavale na drugoj strani. Napravila sam nekoliko loših odluka i to me je koštalo meča. Ove dve nedelje su bile jako naporne. sada želim da se dobro odmorim i provedem neko vreme sa mamom i bratom. Posle toga ću nastaviti da treniram i vraćam se na posao", izjavila je Jelena Janković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve