Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.09.2008.

00:46

Krov i na US openu?

Organizatori US opena najverovatnije će staviti pokretni krov vredan 100 miliona dolara na stadion Artur Eš.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Izvršni direktor Američkte teniske asocijacije (USTA) Arlin Kantarijan ubeđen je da će najveći teniski stadion na svetu uskoro moći da bude prekriven. „U ovom trenutku više je pitanje kada ćemo staviti krov, nego da li ćemo. Prošle sedmice smo imali treću proveru izvodivosti te ideje i veliki smo optimisti, ponajviše zbog nove tehnologije koja nam omogućuje prozirnost i manju težinu“, pojasnio je plan Kantarijan.

Kiša sve do subote nije ometala održavanje turnira, a onda je počela da pada u najgorem trenutku. Polufinalni meč Rafael Nadal – Endi Mari pomeren je za nedelju, baš kao i žensko finale između Jelene Janković i Serene Vilijams.

Prvi put se od 1987. na US openu dogodilo da je dodatni dan (ponedeljak) potreban kako bi se takmičenje okončalo. Zbog toga je vrlo verovatno da će u Njujorku kopirati Vimbldon, pošto u Londonu stavljaju krov za narednu sezonu.

„Naš odbor je odobrio razmatranje ove ideje i preneli smo je na ozbiljnije nivo. Ipak, teško je razumno opravdati trošak od 100 miliona dolara kada je bilo samo devet otkazanih termina u poslednjih 20 godina“, dodao je Kantarijan.

„Mislimo ipak da je turnir postao tako popularan i cenjen, da stavljanjem krova moramo omogućiti održavanje mečeva nezavisno od vrmenskih prilika“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve