Ričard Vilijams otac pit-bul-gatora

Ričard Vilijams opisao je svoju ćerku Serenu kao mešavinu pit-bul terijera, Majka Tajsona iz mlađih dana i aligatora.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.09.2008.

12:36

Default images

Ričard Vilijams, koji je trener svojim ćerkama, bio je fasciniran željom za pobedom, koju je Sernea pokazala u finalu US Opena sa Jelenom Janković. Amerikanka je posle fantastične dvočasovne borbe savladala srpsku teniserku 6:4, 7:5, praveći preokret u oba seta, uz četiri spašene set-lopte u drugom.

"Njena želja za pobedom je neverovatna. Serenu bih opisao kao mešavinu pit-bul terijera, Majka Tajsona iz mladjih dana i aligatora. Mislim da joj ova titula znači više nego bilo koja druga", rekao je Ričard Vilijams.

"Osećam kao da imam novu karijeru, osećam se mlado i puna energije i želim da igram svake nedelje na svakom turniru. Osećam da mogu mnogo da postignem u karijeri i nikada nisam igrala ovako dobar tenis", rekla je Serena Vilijams posle finalnog meča.

Vilijams je rekla da je zadovoljna povratkom u dobru formu, pogotovo što se tokom poslednjih godina mučila sa povredama.

"Tokom cele godine radila sam naporno. Ponekad se probudim u šest sati ujutro i čekam da svane, kako bih počela sa treninzima. Niko ne zna koliko truda sportisti ulažu i verujte trud se isplati", rekla je.

Serena Vilijams se vratila na prvo mesto WTA liste posle pobede u Njujorku, ali i učešća na mnogobrojnim turnirima ove sezone.

"Odigrala sam mnogo mečeva, i za kratko vreme sam uspela da se vratim medju prvih pet svetskih teniserki. Želim da osvojim dvocifreni broj Grend slem titula, za sada ih imam devet i osećam da to mogu da uradim. Na Otvorenom prvenstvu Australije igram dobro, volim Vimbldon, a moram da osvojim još jedan Rolan Garos", dodala je ona.

Upitana da opiše trijumf u Njujorku, američka teniserka kratko je rekla: "Magija. Sve je bilo magično, ali neću se ovde zaustaviti".

Za pobedu na otvorenom prvenstvu SAD Serena Vilijams je dobila 1,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: