Dimitrov i Vandevigova pobednici

Bugarin Grigor Dimitrov i Amerikanka Koko Vandevig pobednici su US opena u juniorskoj konkurenciji.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 08.09.2008.

01:00

Default images

Dimitrov je u finalu savladao domaćeg takmičara Devina Britona sa 6:4, 6:3 i tako sovojio drugu Gren slem titiulu u ovoj sezoni ,pošto je prethodno trijumfovao i na Vimbldonu. Vandevigova je u finalu nadigrala Venecuelanku Gabrijelu Pas rezultatom 7:6 (7-3), 6:1.

Dimitrov je bio postavljen za trećeg nosioca, a pobedu protiv Britona osigurao je dobrom igrom sa osnovne linije i većom brzinom od rivala.

„Devin me je namučio u prvom i naročito na početku drugog seta. Ali, našao sam način da ponovo uspostavim svoju igru i to je bilo presudno“, izjavio je 17-godišnji Bugarin, kojem je ovo bio poslednji juniorski turnir, pošto planira da se posveti seniorskoj karijeri.

Koko Vandevig, koja je u prvoj rundi seniorskog turnira izgubila od Jelene Janković, uspela je donese SAD-u trofej iz juniorske konkurecije. Vandevigova na putu do trofeja nije izgubila nijedan set, a savladala je redom Jelenu Černjakovu, Kristi An, Katarinu Piter i Tamarin Hendel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: