Kei Nišikori

Japanac Kei Nišikori ima samo 18 godina, i već osvojenu jednu ATP titulu. Profesionalac je od prošle godine, a u aprilu 2008. već je uspeo da se probije među najboljih 100 na svetu (bio 99. u aprilu). Trenutno je na 125. poziciji na ATP listi.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2008.

19:40

Default images

Sa samo 16 godina osvojio je ’fjučers’ u Meksiku, a igrao je i dva polufinala na turnirima te kategorije. 2006. je imao i debi na ’čelendžeru’. Bilo je to u Ekvadoru kada je izgubio u drugom kolu.

Prošle sezone mladi Japanac je izgubio u finalu ’fjučersa’ u _Americi od Donalda Janga, a na sledećem turniru, na ’čelendžeru’ u Karsonu, takođe je stigao do finala. Na tek svom drugom nastupu na ATP turniru, stigao je do četvrtfinala. Bilo je to u Indijanapolisu, a pre poraza od Tursunova, pobedio je Falu i Berera. Sledeće nedelje dobio je Gabašvilija u Vašingtonu, a u drugom kolu ispao je od Benetoa.

Tekuću sezonu počeo je na turniru u Delrej Biču. Kao kvalifikant i 244. igrač sveta pobedio je redom Majera, Delića, Rejnoldsa, Kverija, i u finalu prvog nosioca Džejmsa Bljeka. U polufinalu i finalu dobio je mečeve pošto je izgubio prvi set. Tim uspehom Nišikori je postao prvi Japanac još od Šuza Matsuoke 1992. godine koji je osvojio aTP turnir.

Sa 18 godina, jednim mesecom i 19 dana, postao je najmlađi teniser posle Lejtona Hjuita koji je osvojio turnir. Australijanac je 1998. godine sa samo 16 godina, 10 meseci i 18 dana osvojio Adelaid.

Počeo je da trenira sa pet godina, a sa 14 se iz Japana preselio u Ameriku kako bi trenirao u čuvenoj akademiji Nika Bolitijerija. Trenira u elitnoj grupi juniora među kojima je i naš Filip Krajinović. Mladi Japanac se u vrh svetskog tenisa probio neverovatno brzo. Igra desnom rukom, ima dvoručni forhend, i na početku kariere teško je izdvojiti njegovo najjače oružje. Odlično se kreće ima solidan servis i veoma dobar forhend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: