Vilson

Kompanija ‘Vilson Sporting’ vodeća je u proizvodnji teniskih reketa. Osnovana je u Čikagu 1913. godine pod imenom ‘Ešlend proizvodnja’, što je bila filijala tada kompanije za preradu mesa Vilson. U jednom trenutku preduzeće je postalo poznato po imenu Tomas Vilson koji je bio izvršni direktor kompanije.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2008.

14:28

Default images

Osnovana je u Čikagu 1913. godine pod imenom ‘Ešlend proizvodnja’, što je bila filijala tada kompanije za preradu mesa Vilson. U jednom trenutku preduzeće je postalo poznato po imenu Tomas Vilson koji je bio izvršni direktor kompanije.

Osamnaest godina kasnije ime je promenjeno u ‘Vilson Sporting”. Tokom 30-ih godina 20. veka kompanija je na Pauel aveniji zapošljavala oko 800 ljudi. Ali, sredinom veka, Vilson je postala vodeća kompanija sportske opreme u Americi.

Sedište kompanije je 1957. pomereno iz Čikaga u predgrađe River Grouva. Od 1967. Vilson postaje zasebna kompanija i godišnja prodaja tada je porasla na 100 miliona dolara.

Kompanija je zaista dobila na značaju kada je Džek Krejmer, poznat kao ‘otac modernog tenisa’, postao savetnik. Krejmer je bio prvi profesionalni teniser svetske klase. Tokom 40-ih godina 20. veka on je bio konstantno prvi igrač sveta. 1949. godine prvi put je sklpljen dogovor između teniskog igrača i kompanije kada je Krejmer potpisao jedan reket. Taj reket je lansirao Vilson na čelo industrije.
KSix-One tour 90 reket
Reket je bio predivno dizajniran. Korišćene su najmodernije tehnologije i najbolji materijali za njegovu izradu. Danas je potpuno normalna stvar da takvi reketi budu uz profesionalne tenisere, ali taj odnos proizvođača i igrača u to vreme bila je prva revolucija.

Na današnjem tržištu teniski reketi marke Vilson povezuju se sa nekim od najboljih igrača sveta kao što su Rodžer Federer i Novak Đoković u muškoj i Serena i Venus Vilijams u ženskoj konkurenciji.

Postoji nekoliko različitih vrsta reketa, koji su pravljeni za različite tipove igrača. Novak Đoković trenutno koristi ‘KBlade Tour’ reket. Ovaj reket je lak, pogodan je za spinove, al i za izlaske na mrežu. Koriste ge igrači koji igraju agresivan tennis što je svakako slučaj sa Novakom.

Sa druge strane, Federer koristi ‘KSix-One’ koji se od Novakovog reketa razlikuje u nijansama. Ovaj reket pruža potpunu kontrolu igraču, i izdvaja se preciznošću.

Ipak, i pored svih ovih atributa koje poseduju ovi novi reketi, bez velikog umeća i puno treninga neće vam ništa pomoći ni najbolji reket na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: