Los Anđeles

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2008.

13:28

Default images

Turnir u Los Anđelesu ima veliku tradiciju pošto se održava još od 1927. godine.

Od 1975. godine tunrir se održava i u ženskoj konkurenciji. Traje nedelju dana, i održava se na terenima Kalifornija univerziteta (UCLA) od 4. do 10. avgusta.

Nagradni fond je sada oko milion dolara, i turnir je ušao u U.S Open seriju kao četvrti po redu posle Indijanapolisa, Stenforda i Toronta. Mečevi se igraju na stadionu ’Štraus’ koji je kapaciteta šest ipo hiljada mesta. Drugi teren može da primi hiljadu ipo posetilaca.

U poslednjih deset godina Los Anđeles su osvajali najveći igrači u svetu tenisa. Najdominantiniji je Andre Agasi koji je čak četiri puta od 1998. godine trijumfovao. Turnir su u poslednjoj deceniji osvajali još i Pit Sampras, Majkl Čeng, Vejn Fereira, Tomi Has, Radek Štepanek, i ove godine Huan Martin del Potro.

Godina 2008: Pobednik je bio fenomenalni Huan Martin del Potro, koji je u Los Anđeles došao posle uzastopno osvojenih Kicbila, Štutgarta. U drugom kolu turnira Del Potro je savladao Italijana Stopinija, a u nastavku je igrao protiv tri domaća tenisera.

Prvo je slavio protiv Amera Delića sa 7:6, 6:2, potom je na red došao Mardi Fiš koji je prosto počišćen sa terena – 6:2, 6:1, a u finalu je savladan nekada prvi reket sveta, i prvi nosilac turnira Endi Rodik.

U prvom setu Argentinac je bio furiozan dobivši ga 6:1, a drugi je ušao u taj-brejk gde je Del Potro pokazao da je dobar i pod pritiskom. Na kraju je bilo 7:2 u ’dodatnom gemu’.

Na ovogodišnjem izdanju nije bilo najvećih imena svetskog tenisa najviše zbog Igara u Pekingu, pa je drugi nosilac bio Španac Fernando Verdasko koji je razočarao porazom već na startu od Florana Sere. Ništa bolje nisu prošli ni četvrti kosturaš Felisijano Lopes, odnosno sedmi nosilac Španac Karlos Moja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: