Sabina Lisicki

Sabina Lisicki je 18-godišnja nemačka teniserka koja je postala profesionalac 2006. godine. Trenutno je 80. na WTA listi, a njen najbolji renking je 76. pozicija koju je imala 9. juna ove godine što je značaj napredak u odnosu na početak godine.

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 20.08.2008.

13:49

Default images

Na prva dva velika turnira u karijeri u 2006. godini, u Majamiju i Berlinu, mlada nemačka teniserka je eliminisana u prvom kolu od Kamil Pin odnosno Mare Santanđelo. Na turniru treće kategorije u Istanbulu, Lisicki je pobedila drugog nosioca Kristinu Brandi na startu, ali je već u narednoj rundi poražena od Monike Nikulesku. Tokom prve profesionalne godine uglavnom je igrala na ITF turnirima gde je tri puta, u Nantu, Hamiltonu i Torontu, eliminisana u četvrtfinalu. Godinu je završila na 497. mestu na WTA listi.
Posle dobrih igara na početku 2007. godine na turnirima u Kanadi i SAD, popravila je renking za 173 mesta. U Dohi je izgubila već u prvom kolu od Slovakinje Husarove u tri seta 5:7, 6:4, 6:1. Na turniru treće kategorije u Budimpešti stigla je do drugog kola. Na Otvorenom prvenstvu Berlina ponovo je eliminisana u prvom kolu ubedljivim porazom 6:2, 6:1 od Francuskinje Severin Bremon. Na ITF turniru u Madridu plasirala se u finale ali je u borbi za titulu ipak pobedila domaća teniserka Marija Hose Martinez Sančez. Do kraja 2007. godine uspela je da osvoji dva ITF turnira, u Džersiju i Torontu. Takmičenje u Velikoj Britaniji završila je bez ijednog izgubljenog seta. Zahvaljujući tim trijumfima, ’skočila’ je i na WTA listi i stigla do 198. mesta.

Njen prvi gren slem bio je Australijen Open u januaru 2008. godine. Takmičenje je počela u kvalifikacijama koje je uspešno prošla i obezbedila mesto u glavnom žrebu. Veliko iznenađenje priredila je već u prvom kolu pobedom nad šesnaestim nosiocem Dinarom Safinom. U dugom kolu imala je lakši posao, do je u trećem poražena od Karoline Vozniacki iz Danske u tri seta 4:6,6:4,6:3. U Dohi i Indijan Velsu eliminisana je u prvom kolu. Lisicki je igrala odličan tenis na turniru prve kategorije u Majamiju. U trećem kolu bila je bolja od petog nosioca Ruskinje Ane Čakvetadze, ali je u sledećoj rundi izgubila od Jelene Dementijeve. U Berilnu eliminisana je u drugom kolu. Među stotinu najbolji teniserki dolazi u maju ove godine. Prvo učešće na Rolan Garosu završila je u drugom kolu pošto je izgubila od Agnješ Savaj u dva seta 7:6, 6:3. Na Vimbldonu je eliminisana već u prvom kolu od Francuskinje Marion Bartoli u dva seta 6:2, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: