Nova vest
Tenis

Sreda, 27.08.2008.

00:50

Moda na US Openu

Manekenke imaju modnu pistu, glumice imaju crveni tepih, a kada je reč o teniserkama one svoje najnovije haljine pokazuju na centralnom terenu. Poslednjih nekoliko godina prisutan je trend promovisanja haljina, suknjica, majica i šortseva koji podsećaju na one za večernje izlaske, koktele i sl.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Ruska teniserka Marija Šarapova izjavila je da je US Open najbolje mesto da se prikažu najnovije kreacije jer je taj turnir jedan od najliberalnijih kada je reč o odevanju.

’’To je mesto na kome možete da uradite nešto zabavno i nešto što izlazi iz uobičajenih kalupa. Tu je najbrojnija publika i to je ono o čemu ljudi govore. Srećna sam što sam i igrala i pobedila u haljini Odri Hepbern’’, rekla je bivša šampionka Otvorenog prvenstva Amerike koja se ove godine ne takmiči zbog povrede ramena.

Ta haljina sa kristalima, satenskom mašnom ispod grudi i prorezom na leđima je započela talas kreacija sličnim onima sa ’crvenog tepiha’. Kompanija Tiffany & Co, koja se bavi proizvodnjom nakita, izbacila je na tržište minđuše koje se zovu Marija Šarapova i prodaju se širom sveta. Ona ih je nosila tokom ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Serena Vilijams, koja je poznati modni buntovnik, oblači ove godine na US Openu haljinu koja ima tu sofisticiranu notu koktel-haljine. Crvene je boje, širi se od struka i ima rupicu na leđima. Neke ranije odevne kombinacije izazivale su velike polemike.

Rodžer Federer je prošle godine imao zanimljiv stajling. Za mečeve u dnevnim terminima oblačio je plavo-belu kombinaciju, a za večernje duele majicu, šorts i patike u crnoj boji. Ove godine takođe se odlučio za dve varijante dnevnu crvenu polo majicu sa izvezenim inicijalima RF i večernju tamno sivu. Slično je bilo i sa Marijom Šarapovom. Ona je belu haljinu nosila danju a crvenu sa crnim Svarovski kristalima uveče.

Jedan od dizajnera firme Nike Kolin Sandieson kaže da je na US Openu zabavna atmosfera kao ni na jednom drugom gren slemu i navijači žele tenisere koji izgledaju kao zvezde.

Veliku pažnju prošle godine je privukla domaća teniserka Betani Matek koja je pojavila u opremi sa leopard printom! Bilo je to zaista drugačije od svega što su gledaoci imali prilike ranije da vide. Ona je inače sklona smelim odevnim kombinacijama. Ruskinja Marija Kirilenko potpisala je ugovor sa Stelom Mekartni i Adidasom koji se brinu za njenu opremu i često je na listi najelegantnijih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve