Nova vest
Tenis

Utorak, 09.09.2008.

04:26

Endi Mari: "Biću zadovoljan kad se slegnu utisci"

Škot Endi Mari je na US openu igrao svoje prvo Gren slem finale. Izgubio je sa 3:0 u setovima od Rodžera Federera, a mladom Britancu krivo je zbog propuštenih prilika u drugom setu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Teško je zaustaviti legendu kada igra tako dobro kao što je danas Federer igrao?

„Igrao je odlično, u prvom setu nisam imao nikakvih šansi, ali mi je žao zbog drugog u kom sam imao dosta prilika. U jednom trenutku je promašio iz bekhenda, trebalo je to da bude moj gem, ali nije ispalo tako. Šteta, sigurno bih dobio na samopouzdanju da sam tada napravio brejk. Nisam imao početnu prednost ni u jednom od setova i to je otežalo posao“.

Koja osećanja kod tebe sada preovlađuju?

„Trenutno sam razočaran, voleo bih da sam neke stvari bolje uradio u finalu. Ipak, mislim da ću za nekoliko dana, kada sredim utiske, biti prezadovoljan ovim turnirom. Trudiću se u budućnosti još više i nadam se da će mi to doneti dobre rezultate“.

Držao si se za koleno nekoliko puta u toku meča. Šta nije u redu?

„Nekada imam problema sa kolenima u toku meča, ali to ni na koji način nije uticalo na ishod meča“.

Sada si 4. teniser na svetu. Da li se osećaš drugačije posle ove večeri?

„Konstantno sam bolji ove godine. Pravim napredak svakog meseca, bolji su mi rezultati i logično je da mi se i rang popravi. Osvojio sam Sinsinati, sada sam igrao finale ovde u Njujorku...“

Šta je Rodžer radio sada što nije u prethodnim mečevima, pa te je tako lako dobio?

„Pravio je mnogo manje grešaka. Ranije mi je poklanjao neke poene, a sada to nije bio slučaj. Uz to, procenat prvog servisa bio mi je vrlo nizak, što je njemu omogućilo da diktira igru, pogotovo na strani na kojoj je vetar meni duvao u lice“.

Koliko ti znači podrška sa tribina?

„Bilo je fantastično, baš su me lepo bodrili u prošla 3-4 meča. Artur Eš je najveći stadion na svetu, a publika je vrlo glasna. Kada sam kao klinac gledao ovakve mečeve, nisam imao osećaj da su svi tako bučni. Nadam se da sam sada osvojio publiku i da će i ubuduće navijati za mene“.

Rodžer ima jednu Gren slem titulu manje od Samprasa. Može li da ga prestigne?

„To zavisi od mnogo stvari. Federer ima 27 godina, što znači da mže da bude u vrhu još oko 4 godine. Videćemo kako će ostali igrači napredovati, ali ne bih se iznenadio ako bi Rodžer oborio rekord“.

Na terenu si rekao da osećaš da je Rodžer najbolji teniser svih vremena. Šta je to što ga izdvaja od drugih?

„On nikada ne ispada rano na velikim turnirima, a na ATP listi je dominantan u poslednjih pet godina. Dobar je i na Rolan Garosu, Federer je definitivno bolji igrač od Samprasa na šljaci. Amerikanac je takođe bio izvrstan teniser i teško je pričati o ovoj temi. Ipak, da nije Nadala, Federer bi sigurno osvojio Pariz i to je prilično jak argument u njegovu korist“.

Šta ste vas dvojica pričali na mreži po zavšetku meča?

„Rekao mi je da je ovo bio sjajan turnir za mene, a ja sam mu odgovorio da se slažem sa svima da je imao užasnu godinu. Šalim se, naravno. Igrao je polufinale u Melburnu, finale RG-a i Vimbldona, zlato na OI i sada je osovjio US open. Mnogo ga poštujem“.

Odlaziš kući sa milion dolara. Da li ti se čini nestvarnim sa 21 godinom zaraditi toliki novac?

„Da, ko bi rekao. To je baš mnogo novca za nekoga mojih godina, ali i za bilo koga. Nadam se da ću imati još ovakvih dobitaka“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve