Nova vest
Tenis

Subota, 06.09.2008.

07:03

Serena: Jelena je najizdržjivija teniserka

Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u finale US Opena, pobedom nad Ruskinjom Dinarom Safinom, sa 6:3, 6:2 i igraće sa Jelenom Janković za titulu šampiona. Amerikanka već ima dve titule u Njujorku, 1999. i 2002. godine, a u intervjuu za zvaničan sajt turnira govorila je između ostalog i o predstojećem duelu sa Jelenom Janković.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Da li osećaš da se od tebe očekuje da pobediš u finalu?

"Ne. Od mene se očekuje da se pojavim i dam sve od sebe. Nemam šta da izgubim, jer ću igrati protiv nekoga ko je bolje rangiran od mene. Ona je pod velikim pritiskom jer joj je ovo prvo finale, a ja uživam u svakom trenutku".

Prošli put kada su igrala sa Jelenom, u Majamiju, njena izdržljivost ju je održala u meču. Jel to njeno najjače oružje?

"Da. Apsolutno. Ne znam previše ljudi na turneji koji mogu da se održavaju u poenu kao što to ona radi".

Da li si zabrinuta zbog moguće kiše u subotu?

"Da! Ne znamo da li žemo igrati u subotu, ali ja sam spremna. Nadam se da ćemo igrati. Ako ne, biću spremna za nedelju, ponedeljak... Nije bitno koji dan".

Koja je razlika između Serene koja se pojavila niotkuda 2007. i osvojila Australian Open i Serene koja sada igra mnogo sgurnije i beleži dobre rezultate u nizu?

"Razlika je upravo u tome. Sada igram mnogo konstantnije. Dosta sam radila. Pomogli su mi i dublovi. Uvek je zabavno igrati u dublu".

Da li je meč protiv Safine bio onako lak kako rezultat pokazuje?

"Teško je reći... Mislim da jeste. Ona (Safina) je igrala dobro i radila neke stvari koje su dobro funkcionisale, a što se mene tiče, samo je bilo pitanje vremena kada ću ući u ritam".

Možeš li da opišeš kakva si bila kada si osvojila prvi gren slem, u Njujorku 1999. godine. Koliko davno ti se to sada čini?

"Ne čini mi se kao da je bilo previše davno, ali je evo prošlo skoro 10 godina, što je malo čudno. Drago mi je da sam i dalje ovde. Devet godina kasnije i dalje se borim".

A 2002?

"Te pobede se čak ni ne sećam".

Koja je razlika u tvom pristupu poenima, pristupu igri nekada i sada?

"Kada sam bila mlada nisam imala šta da izgubim. U svakom meču sam bila autsajder. U isto vreme, imala sam samopouzdanje. Te godine sam osećala da ću pobediti. To samopouzdanje mi je ostalo do danas".

Da li si ikada imala sumnju da ćeš se vratiti u poziciju da osvojiš US Open?

"Apsolutno ne. Uvek sam osećala da imam igru na duge staze. Osećam se kao da ponovo počinjem. Uzbuđena sam oko svakog meča".

Misliš li da možeš da stigneš Štefi Graf po broju osvojenih gren slem titula. Dosta si daleko iza nje (22 – 8).

"Jedini način da je stignem je da igram ne samo singl, nego i dubl. Moj cilj, ipak, nikada nije bio da imam najviše titula, već da se lepo provedem i dam sve od sebe, ali da to je neverovatan cilj. Ona (Graf) mi je bila jedna od omiljenih teniserki kada sam odrastala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve