Nova vest
Tenis

Utorak, 02.09.2008.

23:06

Jelena Dementijeva: "Jankovićeva je najkonstantnija na WTA Turu"

Ruskinja Jelena Dementijeva plasirala se u polufinale US opena ubedljivom pobedom nad Pati Šnider – 6:2, 6:3. Dementijeva je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu, a u Njujorku još nije izgubila ni set.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Da li ti život može biti bolji nego što je sada?

„Osećam se divno. Očekivala sam težak meč protiv Šniderove i vrlo sam zadovoljna kako sam igrala. Bila je velika borba u drugom setu, izugbila sam servis i bilo je vrlo važno da ponovo napravim brejk. Bila sam vrlo srećna kada sam to učinila“.

Da li igraš dovoljno dobro da dođeš do finala?

„Videćemo... Vrlo sam uzubđena što sam u polufinalu, ali moram još da poboljšam igru ako želim da uđem u finale. Ako budem igrala sa Jelenom Janković, biće to neverovatno težak meč jer je ona najkonstantnija teniserka na Turu“.

Igraš treći put finale u Njujorku. Pretpostavljam da imaš više samopouzdanja, pogotovo zbog zlata na Olimpijadi?

„Naravno da je bolji osećaj pobeđivati u dva seta. Seaćm se kada sam ovde igrala finale (2004), imala sam nekoliko tvrdih mečeva, koje sam dobijala sa 7:6 u trećem setu. Teško je ući spremanu finale kada provedeš mnogo vremena na igralištu. Dodatno vreme za odmor je uvek dobra stvar“.

Očigledno je da ti je igra sada na vrlo visokom nivou, kao što nije bla ranije. Možeš li nam izdvojiti stvar koja je napravila razliku?

„Strpljenje je ključno, oduvek sam bila strpljiva kroz karijeri. Vredna sam i uvek se trudim da razmišljam pozitivno, čak i kada mi ne ide, što nije tako redak slučaj. Uvek sam iz svih problema izlazila još jača, a za to je najviše zaslužna moja porodica i ostali ljudi koji me okružuju. To je za mene najbitnije“.

Igrala si finale Gren slema, osvojila zlato na OI... Da li osećaš da si već ispunila cilj u karijeri?

„Ne, želim još da poboljšam igru, još nisam na vrhuncu. Moram da ubedem jača, da unapredim servis. Tako sam daleko od savršene teniserke, pa prostora za rad uvek ima. A, i vrlo sam motivisana“.

Čini se da igraš znatno ofanzivnije i agresivnije nego ranije.

„Da, na tome sam najviše radila, zaista sam želela više da napadam. Ne može se samo odbrambenom taktikom biti ’broj 1’ i osvojiti Gren slem torfej, zato sam morala nešto da promenim“.

Tenis trenutno nema dominantnu teniserku kao što je bila Žistin Enan... Ko je najbliži toj poziciji?

„Pa, već sam rekla, mislim da Jelena Janković pruža najkonstantnije partije trenutno, mada Venus Vilijams zaista igra odlično ove sezone. Igra dobro i ovde. Ipak, trenutno nema onog pravog ’broja 1’. Ne znam, možda je konkurencija prevelika, nisam sigurna... san mi je da budem prva na svetu, ali prevashodno se koncentrišem na svoju igru“.

Do sada si imala relativno lake rivake, ali svesna si da će sa Jankovićevom, ako prođe, biti sasvim druga priča.

„Naravno, protiv nje je uvek teško, imali smo mnogo neizvesnih dvoboja. Neverovatno dobro se kreće po terenu, sve vraća i soldna je sa osnovne linije. Zato moram da budem agrasivna, da uđem u teren, pošto se protiv nje ne ispalti čekati grešku, retko ih pravi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve