Nova vest
Tenis

Utorak, 02.09.2008.

20:22

Rafael Nadal: "Očekujem težak meč sa Fišom"

Španac Rafael Nadal izjednačio je svoj najbolji rezultat na US openu, pošto je pobedom nad Amerikancem Semom Kverijem plasirao u četvrtfinale. Nadal u intervjuu govori o meču sa Kverije, budućem suparniku Fišu, problemu sa kolenima...

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Da li je bio težak meč sa Kverijem?

„Prilično težak meč, naročito posle mojih propusta u drugom setu. Do tada sam igrao normalno, ništa specijalno, ali ni loše. Imao sam meč pod kontrolom i zaista ne znam šta se dogodilo. Vetar je dosta uticao da izgubim sigurnost na servisu. Ali, na 5:4 vetar je išao u moju korist i ipak sam izgubio. Posle izgubljenog seta postalo je ’ludo’, ali bitno mi je da sam u taj brejku trećeg seta odigrao vrlo dobro“

Koliko je trijumf na Olimpijadi pozitivno uticao na tvoje samopouzdanje na tvrdim terenima? Izgleda a ti beton sada paše kao nikada ranije.

„Dobro, u meču sa Kverijem nije baš tako delovalo. Trijumf u Pekingu jedan je od najbitnijih u mojo karijeri, ali postizao sam dobre rezultate na betonu i pre Olimpijade. Pobedio sam u Torontu, igrao polufinale u Sinsinatiju, Indijan Veslu, Melburnu, finale u Majamiju...“

Kda dolaziš na Gren slem, da li računaš sa tim da će neki meč biti posebno težak i u kojem nećeš igrati tako dobro?

„Ne razmišljam na taj način pre turnira. Najvažnije je da pobedim, čak i kada ne igram dobro. Tako je bilo u ponedeljak sa Kverijem“.

Etjen de Vilije se povlači sa pozicije rukovodećeg u ATP-u. Šta ti misliš, koje bi promene trebalo uvesti?

„Za mene je najvažnije da bude više komunikacije sa igračima, da se mi više pitamo nego u prošlosti. Drugo, da De Vilijeov naslednik bolje poznaje tenis. On jeste uveo dosta promena, bilo je i pozitivnih, ali mislim da njegov sledbenik mora mnogo više da se konsulltuje sa ljudima koji zaista poznaju tenis“.

Da li je turnirski kalendar jedan od problema?

„Takmičenja startuju prvog januara i završavaju se 20. decembra ili krajem novembra. To će uvek biti problem, pošto niko ne može da igra u top formi 11 meseci godišnje. Ipak, kalendar nikako ne može biti lošiji od ovogodišnjeg, tako da će bilo šta biti napredak“.

Kako ćeš se suprotstaviti Mardiju Fišu, da li spremaš posebnu taktiku za njegov servis-volej stil?

„Fiš je veoma dobar teniser. Igrao je finala u Indijan Velsu i Nju Hejvnu, što znači da je opasan na tvrdim podlogama. Trenutno igra odlično, ima vrlo dobar sefvis, bekhend i volej. Ima mnogo samopouzdanja i moraću da igram na visokom nivou ako želim da pobedim“.

Prošle godine si se u Njujorku žalio na problem sa kolenima. Da li je sada to u redu?

„Da, dobro se osećam. Imao sam probleme u finalu Vimbldona i ovde u Njujorku. To je, ustvari, najveća nevolja, što su me ti problemi spopali baš na Gren slemovima. Fizički sam zaista u savršenom stanju u proteklih nekoliko godina, ali brinem se zato što se sve više igra na betonskoj podlozi, koju telo najteže podnosi. Uvek kad idem kod doktora, on ima još mnogo posla, a to nisu dobre vesti za sport“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve