Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.08.2008.

00:30

Andreas Sepi

Italijan Andreas Sepi ima 24 godine. Profesionalac je već šest sezona, do sada nije osvojio nijednu ATP titulu, i trenutno je 33. na svetu. Najbolji plasman imao je u julu ove godine kada je bio 27. Sepi je u dosadašnjoj karijeri osvojio milion i 632 hiljade dolara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na početku karijere Sepi nije nagoveštavao veliki potencijal. 2002. godine, kada je imao 18 godina, stigao je jednom do četvrtfinala na čelendžerima (Rim), a sezonu je završio sa skorom 7-11 na turnirima te kategorije.

Naredne godine igrao je i dva ATP turnira (Kicbil i Bukurešt), a uspeo je da stigne i do finala na čelendžeru u Oberštugenu gde je poražen od Vasalo Arguela.

Svoju prvu pravu ATP sezonu Sepi je imao 2004. godine. Od 14 mečeva dobio je pet, a najbolji rezultat sezone imao je u Palermu gde je ’specijalnom pozivnicom’ stigao do četvrtfinala. Te godine je i debitovao na Gren slemu pošto je na U.S. Openu pobedio Šitlera u prvom kolu pre nego što je poražen u drugom.

Narednu godinu, koju je završio na 69. oziciji na ATP listi, Sepi otvara drugom rundom u Milanu. Poražen je na startu mastersa u Majamiju, ali je u Monte Karlu i Rimu stigao do drugog kola. Veliki uspeh usledio je na Mastersu u Hamburgu gde je stigao do četvrtfinala pobedivši Šitlera, Kanjasa i Novaka. U julu je stigao do četvrtfinala na dva uzastopna turnira (Gštad i Štutgart). Nakon toga je usledio i najveći uspeh sezone, pošto je u Palermu stigao čak do polufinala. Pobedio je Berdiha, Sabaua i Sangvinetija, da bi u borbi za finale izgubio od Andreeva.

Prva godina u kojoj je zabeležio 20 ATP pobeda bila je 2006. Sezonu je počeo četvrtfinalom u Adelaidu, a već naradne nedelje igrao je i polufnale u Sidneju. Sredinom februara posle nekoliko odličnih rezultata stigao je do tada najboljeg plasmana u karijeri (52. mesto). U četvrtfinalu tog tornira savladao je Lejtona Hjuita, što je ujedno bila i prva pobeda nad nekim Top 10 igračem.

Usledio je tunir u Zagrebu gde je stigao među osam najboljih, a nedelju dana kasnije igrao je i polufinale ’čelendžera’ u Bergamu. Na turniru u Notingemu poražen je u polufinalu od Bjorkmana, a iste sezone igrao je i u četvrtfinalu Valensije.

Proša sezona bila je treća u nizu koju je sepi završio u prvih 75. Italijan je 2007. pobedio 22 puta, a najveći rezultat ostvario je u Gštadu gde je u finalu izgubio od Matijea u tri seta. Sezonu je završio osvojivši 351 hiljadu dolara, čime je prešao milion ukupno.

Omiljene podloge Sepija su šljaka i beton. Sepi retko izlazi na mrežu, ima solidne osnovne udarce, a forhend se ipak izdvaja kao najjače oružje. Dok je odrastao idol mu je bio Huan Karlos Ferero.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve