Nova vest
Tenis

Utorak, 11.09.2007.

20:19

Đoković: "Do kraja godine drugi"

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković stigao je u Beograd, posle najvećeg uspeha u karijeri – plasmana u finale US Opena. Đokovića je na aerodromu Nikola Tesla dočekala prepuna konferencijska sala, predvođena premijerom Vojislavom Koštunicom. Posle razmene prigodnih poklona Đoković je pola sata odgovarao na novinarska pitanja. „Na početku sezone bio sam šesnaesti igrač sveta, što je tada bio veliki uspeh".

"Odlično sam počeo sezonu i nastavio niz dobrih rezultata. Znao sam da imam kvalitet za sâm svetski vrh, ali da budem iskren, nisam očekivao da ću toliko brzo stići do trećeg mesta na svetu. Sada imam šanse da do kraja sezone dostignem Nadala i potrudiću se da to učinim“.

Novak se osvrnuo na upraov završeni US open, posebno na finalni meč sa Rodžerom Federerom.

"U Njujorku sam igrao protiv prvog tenisera sveta, mentalno najjačeg i najboljeg igrača, Federera. Imam za čim da žalim, jer sam imao mnogo propuštenih prilika, ali je to za mene novo iskustvo", rekao je Đoković .

Paralelno sa velikim teniskim usponom Đoković je stekao status vrhunske svetske zvezde. U njegovoj loži tokom US Opena sedeli su velikani sporta i šou-biznisa Marja Šarapova i Robert De Niro. Najbolji srpski teniser najavio je da bi već krajem godine oni mogli da budu gosti našeg glavnog grada.

Pozvao sam De Nira na meč sa Australijom, ali neće doći zbog obaveza. Međutim, imamo ideju, čija realizacija još uvek nije izvesna, da u decembru u Beogradu napravio humantirani turnir svih najboljih srpskih tenisera i teniserki. To bi bila dobra prilika da nas i De Niro poseti“.

U narednih nekoliko dana Đoković će moći da se odmori, ali već sledećeg petka on će predvoditi reprezentaciju Srbije u kvalifikacionom meču za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa sa Australijom.

"Očekujem da mečevi protiv Australije u 'Beogradskoj areni' biti veoma zanimljivi. Kako su me infiormisali, hala je rasprodata za sva tri dana i atmosfera će biti sjajna. Lejton Hjuit je odličan igrač, ali mu ne odgovara šljaka", rekao je Đoković.

Na kraju konferencije našeg tenisera su ispred aerodromske zgrade dočekale obožavateljke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d