Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.09.2007.

13:06

Federer: Novak dosta napredovao

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Najbolji svetski teniser Rodžer Federer izjavio je da impresioniran napretkom Novaka Đokovića u poslednjih godinu dana, pred duel ta dva tenisera u finalu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u Njujorku. Federer i Đoković do sada su igrali pet puta, uz četiri pobede Švajcarca, s tim što je Đoković dobio poslednji duel, u finalu turnira u Montrealu.

"On je među nama već duže vreme. Igrači ga dobro poznaju, a ja sam već pet puta igrao sa njim. Đoković je neverovatno napredovao. Sećam se kada smo prvi put igrali, u Monaku pre godinu dana. Pobedio sam ga u tri seta. Međutim, od tada je imao odličan niz i zaista je poboljšao svoju igru u poslednjih godinu dana", rekao je Federer.

Federer je Đokovića uporedio sa Nikolajem Davidenkom, koga je pobedio u tri seta u polufinalu US Opena.

"Odlično igra sa osnovne linije. Ima dobar servis, forhend i bekend. Sličan je Davidenku, samo sa boljim servisom. Odigrao sam nekoliko fantastičnih mečeva protiv njega. U Montrealu je bilo teško. Međutim, dobio sam oba meča koja su igrana na tri dobijena seta. Ipak, ovi momci brzo napreduju i to sam osetio u Montrealu. Nadam se da ću ga ovog puta pobediti", dodaje Švajcarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d