Jelena: "Protiv Venus moram mnogo bolje"

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2007.

12:08

Default images

Najbolja srpska teniserka uspela je da izbori mesto među osam najboljih na US Openu. Jelena Janković mučila se sa Austrijankom Sibil Bamer, ali je u ključnom trenutku pojačala tempo i ubedljivo dobila odlučujući set.

„Na kraju meča, u trećem setu, podigla sam malo nivo igre. Uspela sam da se motivišem i pružim maksimum“.

Ključni problem za našu teniserku bio je u neobičnom tretmanu koji ima na US Openu – iako je po rasporedu trebalo da igra od 15 časova, njen meč počeo je u 22 časa. Iako je treća na svetu, Jelena je morala da ceo dan provede čekajući priliku da izađe na teren.

„Stvarno mi je bilo jako teško, bila sam ceo dan u klubu, trebalo je da igram od tri ili četiri sata, a izašla sam na teren u deset uveče. Bila sam sasvim usporena, nisam mogla da odigram dobro, ali sam uspela da se izvučem i okrenem sve u svoju korist“.

Zanimljivo je da je teren Artur Ashe bio prazan punih sat i po pred početak večernjeg meča Enan – Safina, ali Jankovićeva i Bamer nisu dobile dozvolu da na njega pređu (iako je ta mogućnost bila predviđena rasporedom), već su ostavljene da čekaju još puna tri sata, dok svoj duel nisu završili Vavrinka i Džinepri. Ali, ako organizatori ne tretiraju srpsku teniserku kako plasmanom na WTA listi zaslužuje, publika je od starta US Opena uz nju.
AFP
„Publika je na mojoj strani od prvog kola, i to mi zaista mnogo znači. Puno sam zahvalna svojim navijačima. I kada mislim da ne mogu da izdržim, da više nemam snage, oni me nekako izdignu i njihova podrška u najbitnijim trenucima pomaže mi da se vratim u meč i pobedim“.

Posle četiri relativno laka meča sa upadljivo slabijim rivalkama, Jelenu čeka prvo ozbiljno iskušenje – Venus Vilijams. Venus je ubedljivom pobedom nad Anom Ivanović sprečila srpsko četvrtfinale.

„Moram da podignem nivo igre, da igram najbolje što mogu da bih je pobedila. Pobedila sam je u naša tri poslednja meča, prošle godine na Vimbldonu i dva puta ove godine. Znam kako da je pobedim, ali moram da podignem svoj nivo igre, jer stvarno nisam zadovoljna time kako sam odigrala od početka ovog turnira. Uspela sam da pobedim u sva četiri meča, ali će sa Venus biti drugačije. Moraću od početka da igram svoju igru i budem u najboljoj formi da bih je pobedila“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: