Ljubičić: "Pogrešna taktika me odvela u poraz"

Hrvatski teniser Ivan Ljubičić izgubio je od Huana Ignasija Čele meč trećeg kola US opena, a posle meča je podrobno analizirao uzroke poraza.

"Čela me je iznenadio neverovatno kvalitetnom igrom sa osnovne linije, a veliki napredak je napravio i na servisu. Ipak, mislim da je glavni razlog poraza njegova konstantno dobra igra sa bazne linije. Imao sam brejk loptu u četvrtom setu, da sam iskoristio tu šansu sve bi bilo drugačije. Nisam uspeo, idemo dalje, šta je tu je".

Izvor: NO SO

Ponedeljak, 03.09.2007.

01:16

Default images

Ljubičić je očekivao više oscilacija u igri rivala.

"Konstantno je držao loptu u igri, to nije bio slučaj u prethodnih 6 navrata, kada bi po pravilu 'pukao' u jednom trenutku. To i jeste opasnost kada nekoga pobedite toliko puta, on ima manji pritisak i veću želju da dobije. Čela je pokušao drugačijim pristupom i problem je adaptirati se na inovacije koje je uneo".

Dvanaesti nosilac glavni uzrok eliminacije vidi u svojoj taktici.

"Bio sam nervozan na početku. Taktički sam odigrao pogrešno, očekivao sam da će popustiti, ali nije, pogodio je ključnu forhend dijagonalu, što mu je dalo podstrek da odigra još bolje. Ranije je bilo potrebno da samo držim loptu u igri i on bi pogrešio. Sada to nije bio slučaj, pošto je mnogo popravio sve udarce".

Na 5:0 za Argentinca u odlučujućem setu Ljubičić je krenuo na sve ili ništa, ali bilo je malo verovatno da će to doneti preokret.

"Video sam da defanzivnom taktikom ne ide, pa sam morao da krenem mnogo ofanzivno. Bila je to jedina solucija, ali to nije moja igra i teško je bilo očekivati rezultat. Zadovoljan sam kako sam igrao tokom celog turnira i na najboljem sam putu da ponovim dobar kraj sezone. Nadam se da će me povrede zaobići i da postoji mogućnost da se plasiram na Masters treći put zaredom, to bi bilo veliko dostignuće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: