Nova vest
Tenis

Subota, 25.08.2007.

14:11

'Večita treća', Kristin Meri Evert

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kristin Meri Evert, Amerikanka rođena na Floridi 1954, osvojila je u karijeri 18 Gren slem titula, rekordnih sedam na Rolan Garosu, šest puta bila šampionka Otvorenog prvenstva SAD u tenisu. Kris Evert pobedila je na ukupno 157 turnira.

Igrala je od 1972. do 1989. godine, bila prva na WTA listi skoro pet godina, a u brojnim anketama i pokušajima da se napravi spisak najboljih, Kris Evert je ‘večita treća’ iza Navratilove i Graf.

Otac Džimi, profesionalni trener, počeo je da uči Kristin tenisu kada je imala pet godina, sa 15 godina bila je najbolja teniserka SAD u svom uzrastu, a dominaciju u juniorskoj konkurenciji nasledili su prvi pokušaji u svetu profesionalnog tenisa.

Prvi turnir koji je igrala bio je u Šarlotu 1970. godine, a na US Openu je debitovala sa 16. U polufinalu je izgubila od Bili Džin King i najavila da neće lako gubiti na Flešing Medousu.

Igrala je najbolje na šljaci, bila savršeno precizna sa osnovne linije, a zahvajujući dobrom dvoručnom bekendu i odličnom kretanju uspela je da se izbori za to da pobeđuje i na brzim podlogama iako nikada nije imala servis kao konkurentkinje.

Uz odličnu igru i sjajne rezultate, gracioznošću, dobrim izgledom i sjajnim sportskim nastupom stekla je veliki broj poštovalaca i obožavalaca.

Velika ljubavna priča sa Džimijem Konorsom završena je otkazivanjem venčanja zakazanog za 8. novembar 1974. godine. Posle zabavljanja sa glumcem Bartom Rejnoldsom i sinom predsednika Forda Džekom, udala se za britanskog tenisera Džona Lojda i postala Kris Evert Lojd.

Taj brak potrajao je do 1987. godine, a u drugom, sa nekadašnjim predstavnikom SAD u skijanju, Endijem Milom, dobila je tri sina. Razvela se 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve