Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.09.2007.

01:13

Ana Ivanović: "Servis najveća razlika"

Srpska teniserka Ana Ivanović završila je učešće na US openu u četvrtom kolu, posle poraza od Venus Vilijams. Glavne razloge poraza i planove za budućnost iznela je u razgovoru sa izveštačem B92 Nikolom Olićem.

"Znala sam da je Venus agresivna teniserka i da voli da dominira poenima. Zato sam pokušala sam da prva nametnem svoj ritam, htela sam da stvorim pritisak stojeći malo bliže prilikom riterna. Međutim, moj servis nije bio dovoljno dobar, njen je bio odličan i mislim da je to bila najveća razlika".

Izvor: NO SO

Autor:NO SO

Default images

Upravo će servis biti segment igre na kojem će Ana ozbiljnije raditi u budućnosti.

"Pre turnira sam htela da promenim tehniku, da bih snažnije sevirala. Radiću još na tome, mislim da sam na dobrom putu i na to ću se skoncentrisati u narednom periodu".

Ivanovićeva je razočarana zato što nije kontrolisala igru i nije sprovela u delo smišljenu taktiku.

"Bila sam frustrirana činjenicom da nisam imala kontrolu nad mečom. Trebalo je što više da izlazim na mrežu i ja da budem ta koja diktira poene. Znala sam da to ne radim kako treba i zbog toga mi je pala koncentracija u drugom setu".

"U prvom setu sam propustila šansu na početku seta i ona je to posle kaznila. U drugom sam pokušala malo da promenim tempo, 'podigla' sam lopticu nekoliko puta da bih omogućila sebi više vremena da uđem u ritam. Ipak, ona je u potpunosti dominirala, pravila je 'vinere' iz svake pozicije, zaista je odlična igračica".

Ana je potom iznela planove za bližu budućnost.

"Uzeću nekoliko dana odmora, pa putujem u Luksemburg 22. septembra. Onda mi je u planu turnir u Štutgartu, nedelju dana pauze, pa Cirih i, ukoliko se plasiram, pripreme za Masters. Moštda ostanem u Njujorku još dan-dva, ali stvarno jedva čekam da dođem u Beograd, pošto dugo nisam bila tamo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve