Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.09.2010.

22:39

Krstić kritikovao KSS, želi samo Ivkovića

Kapiten Srbije Nenad Krstić kritikovao je rad Košarkaškog saveza Srbije istakavši da Dušan Ivković mora da ostane selektor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija je na Mundobasketu u Turskoj zauzla četvrto mesto, ali će verovatno svi pamtiti samo polufinalni meč i nesrećan poraz od Turske.

Razočarani reprezentativci su se vratili u Beograd u ponedeljak gde ih je dočekalo nekoliko stotina navijača, a glavno pitanje u narednom periodu biće da li Ivković ostaje vođa tima.

Kapiten Krstić nijednog trenutka nije krio da je iskusni stručnjak jedina prava opcija za seniorsku selekciju.

“Najvažnije je da ostanemo na okupu, sa selektorom na čelu. Razumem i njegov ugovor sa Olimpijakosom, kao i finansijske probleme u KSS, ali bi bila katastrofa da ode. On je jedina srpska opicija na čelu reprezentacije. Vratio je seniore iz ‘mrtvih’, jer smo pre tri godine igrali kvalifikacije za EP, a prošle doneli medalju posle sedam godina posta. Da se ne vraćam na ono što smo uradili u Turskoj”, rekao je Krstića za "Novosti".

Krstić se naravno osvrnuo i na KSS od kojeg itekako zavisi rad i uspesi nacionalnog tima.

“Žao mi je što moram da pričam o nekim lošim stvarima vezanim za Savez, ali tamo mnogo toga ne funkcioniše, praktično ceo KSS. Ne sumnjam da ima ljudi kojima to odgovara, ali bez adekvatne baze u Savezu, ne mogu se ni od reprezentativnih kategorija očekivati čuda. Ne tražim da podnesu ostavku predsednik Dragan Kapičić, ili generalni sekretar Zoran Gavrilović, ali smatram da bi trebalo da obezbede normalne uslove za funkcionisanje. Ukoliko imaju problema da obezbede neophodna materijalna sredstva, zar im nije palo napamet da je za takav posao potreban profesionalni menadžer!”

“Voleo bih da se bivši košarkaški asovi uključe i pomognu da finansije ne budu jedan od gorućih problema”.

Finansijski aspekt nije jedino što je Krstić kritikovao u KSS.

“Potrebna je komunikacija sa igračima preko cele godine, a ne samo uoči i tokom velikih takmičenja. Mislim da ne tražimo mnogo. Iako govorim u svoje ime, to je mišljenje i svih ostalih reprezentativaca. Svi mi volimo Srbiju, želimo da se KSS na adekvatan način uključi u nacionalni projekat. Ne bih voleo da budem pogrešno shvaćen, nikoga ne mrzim, ali voleo bih da odem u Savez i popijem piće. Ne kažem da to sada ne mogu, ali..”.

Krstić nemože da prežali poraz od Turaka.

“Mislim da ga nismo zaslužili. Presudile su neke stvari koje nemaju veze sa kvalitetom. Uopšte nemam dilemu da smo bolji od Turaka, ali je domaćin očigledno ‘morao’ u finale. Za meč sa Litvanijom nismo imali snage, mada mi je žao što nismo osvojili barem bronzu”, istkakao je Nenad Krstić.

Na pitanje da li bi odustao od igranja za Srbiju ukoliko na klupi više ne bi sedeo Dušan Ivković, Krstić je odgovorio:

“Ja ću uvek igrati za svoju zemlju, a ako ne bude Ivkovića, bilo bi to veliko lično razočaranje. Ne kažem da je on jedini stručnjak, ali je mnogo uradio za ovu selekciju i, da ponovim, bila bi velika greška da ne bude sa nama i kada se sledeće godine budemo spremali za EP u Litvaniji. To je kvalifikaciona godina za OI u Londonu. Uopšte me ne zanima koliko će trebati KSS da to završi. Što se mene tiče, može i u junu sledeće godine, samo da nas Duda vodi”.

Krstić je tokom finalne runde u Istanbulu apostrofirao problem ulaznica.

“Prava je bruka i sramota da naš Savez nije mogao da obezbedi i neku minimalnu količinu ulaznica. Nije stvar u novcu, u svakom trenutku sam bio spreman da platim, ali nisam mogao između dve utakmice da trčim po karte za sestru ili druga”.

I kada je prvi put prozvan zbog ulaznica, Zoran Gavrilović, v.d. generalnog sekretara KSS, je tvrdio da je nabavio sasvim dovoljno kompleta od četvrtfinala do kraja SP.

“Pre odlučujućih utakmica pitao sam reprezentativce koliko im je potrebno kompleta za celodnevni program. Čak sam nabavio i nekoliko više od onoga što im je bilo potrebno i to od kolega iz hrvatske federacije”, rekao je Gavrilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve