Nova vest
Košarka

Nedelja, 12.09.2010.

21:39

Ivković: "Ne znam da li ću ostati"

Selektor Srbije Dušan Ivković nije očekivao da će njegov tim da izgubi od Litvanije u meču za treće mesto, ali da je protivnik igrao u velikoj formi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ivković je priznao da nije uspeo da tim oporavi od poraza u polufinalu i spremi ga za poslednji meč na Mundobasketu.

"Nismo igrali košarku za koju smo se spremali. Mnogi igrači nisu spavali. Testirao sam ko je spreman, ali mnogo njih nije izdržalo. Probao sam dva puta, a treći put nisam mogao. Prihvatam odgovornost da nisam mogao da spremim tim za ovu utakmicu".

"Nisam očekivao da ćemo biti četvrti. Litvanija je potpuno zasluženo pobedila, imala je svoj dan i igrala u velikoj formi", rekao je Ivković.

"Hoću da se zahvalim igračima, koji su vredno radili. Okupili smo se 28. juna, pokazali brzu košarku. Stručni štab je radio sjajno, hvala i njima. Ovo takmičenje je izvanredno organizovano. Veliko hvala i turskom savezu", rekao je Ivković.

Novinare u Istanbulu je zanimalo da li će selektor ostati na toj poziciji, ali Ivković, kao i pre šampionata, nije imao jasan odgovor.

"Bio sam verovatno jedan od retkih trenera koji je uradio sve svoje ugovore. U ovoj situaciji nisam mogao, jer je postojala viša sila. Imamo organizaciju koja nema pare za profesionalnog trenera. U ovoj situaciji ne mogu ništa da kažem. Želeo bih ovo da radim, naravno, ako su u Savezu, koji ne postoji, zadovoljni mojim radom. Ne znam da li ću nastaviti", rekao je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve