Ubitačan finiš Litvanaca srušio Španiju!

Košarkaši Litvanije naneli su drugi poraz aktuelnom prvaku sveta, selekciji Španije sa 76:73 (11:22, 24:21, 18:21, 23:9).

Izvor: AK

Utorak, 31.08.2010.

22:57

Default images

Iako je veći deo meča imala prednost, u trećem periodu i 18 poena, „furija“ je zakazala u finišu meča postigavši samo devet poena u odlučujućoj četvrtini.

Velikoj pobedi Litvanije najviše je doprineo Linas Kleiza sa 17 poena i 8 skokova, Pocius i Maciulis su postigli po 13 poena, a Kalneitis 12 uz 5 asistencija. Mark Gasol i Juan navaro su postigli po 18p za Španiju.

Gasol je imao i osam skokova, ali je bolji skakač u timu Serđa Skariola bio Rudi Fernandez sa 9 uhvaćenih lopti, a imao je i 13 poena. Hose Garbahosa je dodao 11 poena, a potpuno jhe razočarao Riki Rubio sa samo tri poena i dve asistencije uz šut 1/7 iz igre.

Španija će se zbog ovog poraza verovatno sastati sa Grčkom u osmini finala i to će biti veliki derbi između dva kandidata za medalje.
Beta
U prvom poluvremenu Španija je funkcionisala fantastično, Litvanci nikako nisu mogli da se odbrane od „pik end rola“ i na niskom postu. Dok su tražili rešenje za napad „furije“, erospki i svetski šampion je već vodio sa 15 poena, a na poluvremenu 43:45.

Troma tranzicija Litvanaca u odbranu dozvolila je rivalu da povede sa 18 poena razlike u trećoj četvrtini. Međutim, „zeleni“ se nisu predali pa su serijom u finišu perioda smanjili zaostatak na 11 poena pred odmor. Potom su Litvanci za samo tri minuta u finalnom periodu potpuno smanjili deficit i došli na 64:61, a dominirali su u krađi lopti.

Martinas Pocius je trojkom izjednačio polovinom četvrtine. a minut i po pre kraja Linas Kleiza doneo prvu prednost svom timu na meču još od 6:4 u uvodnim minutima. U penal završnici Litvanci su imali više strpljenja i stigli do velikog trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: