Francuzi sa penala do trećeg trijumfa

Francuski košarkaši zadržali su maksimalan učinak u grupi D pošto su sa 68:63 (15:15, 13:13, 18:20, 22:15) savladali selekciju Kanade.

Izvor: AK

Utorak, 31.08.2010.

20:57

Default images

Iako je bila potpuno ravnopravan protivnik, Kanada ponovo nije izdržala u poslednjih deset minuta pa je trećim porazom verovatno završila učešće na SP.

Odbrana Kanade nije imala rešenja za Nikolu Batuma koji je postigao 24 poena i imao sedam skokova. Sa druge strane čak trojica igrača severnoameričke selekcije imala su dvocifren broj poena, ali to nije bilo dovoljno.

Pored Batuma, najbolji Francuz bio je Nando De Kolo sa osam poena, šest skokova i pet asistencija. Najefikasniji Kanađanin bio je Kendal sa 15 poena, 13 je ubacio Olinik, a 11 Anderson.
Beta
Kanada je snažno otvorila duel i povela 8:3, ali su Francuzi potom uzvratili serijom 6:2 i izjednačili na 15:15 na kraju četvrtine.

Neizvesna borba nastavljena je u i drugom delu meča, iako se Kanada mnogo mučila sa tranzicionom odbranom rivala. Sa druge strane, ni Francuzi nisu imali odgovor na pozicionu odbranu Kanade koju su predvodili Džoel Entoni i Kendal. I ovaj period je završen bez pobednika pa je na poluvremenu bilo 28.28.

Tek početkom drugog poluvremena Francuzi su zapretili rezultatskim begom, ali su Kendal i mladi Olinik postigli nekoliko bitnih koševa i doneli svojoj reprezentaciji minimalnu prednost pred završnih deset minuta (48:46).

Ekipe su bile izjednačene u skoro svim parametrima, osim u slobodnim bacanjima koja su i odlučila pobednika. Iako je Kanada imala bolji procenat pogođenih, njeni igrači su ubacili samo devet. U samoj završnici Kanađani su ubacili 7/10 (3/6 u poslednjih pet minuta), a Francuzi maksimalnih 8/8.

Francuska u sredu igra derbi grupe sa Litvanijom, i ovaj meč mogao bi da odlučio o prvom mestu. Kanada se sastaje sa Novim Zelandom sa minimalnim šansama za dalji plasman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: