Uertas promašio produžetke protiv SAD

Selekcija Sjedinjenih Država zabeležila je i treću pobedu na SP u Turskoj, ali je Brazil “pao” mnogo teže nego prethodni rivali Hrvatska i Slovenija.

Izvor: AK

Ponedeljak, 30.08.2010.

22:41

Default images

Amerikanci su slavili 70:68 (22:28, 21:18, 18:13, 9:9), a Marselinjo Uertas propustio je šansu da “kariokama” donese produžetak.

Brazil je sjajno šutirao za tri i veći deo meča bio u prednosti, Amerikanci su u poslednjoj četvrtini preokrenuli rezultat. Na samom kraju je Bilaps postigao odlučujuće poene, a Uertas promašio slobodna bacanja za dodatnih pet minuta.

Amerikance je ponovo predvodio Kevin Durent sa „dabl-dablom“ od 27 poena i deset skokova, Bilaps je ubacio 15, a Rouz 11 poena. Spliter je bio fenomenalan u Brazilu sa 13 poena i 10 skokova, a najefikasniji je bio Vinisius sa 16 poena.

Košarkaš Brazila je tri sekunde pre kraja sjajno okrenuo svog čuvara uz faul šutirao, ali se lopta odbila od obruča pa nije prošla kroz mrežicu. Dobio je samo slobodna bacanja ali je promašio već prvo. Zbog toga je namerno morao da promaši i drugu, a posle odbitka lopta je došla ponovo u njegove ruke. Umesto da odmah šutirao od se odlučio na dodavanje, a njegov saigrač iz teške situacije nije uspeo da pogodi koš za produžetak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: