Liban - uz trenera Boldvina sve je moguće

Pripreme Libana za šampionat sveta su bile veoma teške, ali sa trenerom Tabom Boldvinom sve je moguće. Boldvinu će Svetsko prvenstvo u Turskoj biti treće uzastopno, ali i prvo sa Libanom.

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2010.

15:56

Default images

Na prethodna dva vodio je Novi Zeland, a 2002. godine igrao je sa 'Tol Bleksima' polufinale kada je poražen od budućeg šampiona, tadašnje Jugoslavije.

Liban u Tursku dolazi posle sjajnih izdanja na prethodnom šampionatu 2006. godine kada je pobedio Venecuelu i napravio senzaciju pobedivši Francusku.

Ogroman uspeh za Libance u Turskoj će biti ukoliko prođu grupu u kojoj su Kanada, Francuska, Litvanija, Novi Zeland i Španija. Lider reprezentacije Libana Fadi El Katib ima puno problema sa povredama, a ukoliko on ne bude u potpunosti spreman za prvenstvo, znatno veću odgovornost moraće da preuzmu Roni Fahed, Met Freiže i Džekson Vroman.

Očekivanja u Libanu od košarkaške reprezentacije nisu velika, pa samim tim i ekipa ima slobodu rada. Selektor Boldvin oslanja se najviše na iskusnije igrače, a ono što će Libanci svakako pokušati da izbegnu je neprijatno iskustvo iz Indijanopolisa 2002. godine kada nisu zabeležili nijednu pobedu.



Međutim, Liban je definitivno sposoban da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja, i zbog toga ih sigurno niko neće olako shvatiti, a posebno ne Novi Zeland koji zna koje kvalitete poseduje Tab Boldvin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: