Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.08.2010.

15:28

Manuel ‘Manolo’ Sintron – emotivac vezan za domovinu

Portoriko je zemlja sa lepom košarkaškom tradicijom, a već celu deceniju deo iste je i Manuel ’Manolo’ Sintron. Prvo je radio kao asistent Huliju Torou u periodu 2001-2006. godine, a potom je postao selektor Portorika. Kao trener je radio isključivo u Južnoj i Centralnoj Americi, a sada se od njega očekuje da bude bolji od Kine i Obale Slonovače i tako dovede Portoriko do drugog kruga Svetskog prvenstva u Turskoj.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Manolo Sintron Vega rođen je u 1963. godine u Ponseu, prestonici istoimene pokrajine na jugu Portorika. Kao profesionalni košarakaš igrao je jedino u rodnoj zemlji za nekoliko klubova uključujući Leones de Ponse, ekipu čiji je sada trener.

Trenersku karijeru počeo je u Venecueli, u kojoj je ostavio dubok trag predvodeći ekipe Karakasa, Manatija, Toros de Arague i Marakaja. Radeći u Venecueli, osvojio je nekoliko nacionalnih titula, a u Portoriku mu je to samo jednom pošlo za rukom – 2004. godine u svom prvom mandatu sa Leones de Ponse.

Pošto je promenio nekoliko portorikanskih klubova, Sintron je bio trener tima Halkones Rohos iz Verakruza, a sada se vratio Leonesima i rodnom Ponseu.

Veoma je uspešan kao selektor Portorika – na Panameričkim igrama 2007. godine osvojio je srebrnu medalju, iste godine bio je treći na Prvenstvu Amerike iza SAD-a i Argentine, da bi dve godine kasnije takođe na PA uzeo srebrnu medalju. Godine 2008. Portoriko je očekivano bio najbolji na Šampionatu Centralne Amerike.

Sintron je strastven i emotivan trener, zbog čega je u Portoriku omiljen i među navijačima i među igračima. Njegova košarkaška filozofija zasniva se na čvrstoj i agresivnoj odbrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve