Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.08.2010.

15:00

Bo Mekejleb - Od Mersina do naslednika Mekintajera

Do prošle godine za ovog momka kome je san da kad-tad zaigra u NBA ligi znali su samo pasionirani ljubitelji košarke u Turskoj. Dobre preporuke i skauting Partizana dovele su ga u Beograd, ostalo je istorija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novopečeni reprezentativac Makedonije, sada popularno nazivan i Lester Mekejlebovski, odlučio se da igra za južne susede, jer mu pasoš omogućava lakše pronalaženje kluba u Evropi.

Briljantna sezona u Partizanu u junu mu je donela višegodišnji ugovor sa Montepaskijem iz Sijene.

Vrlo atraktivan za gledanje, sa ekplozivnim prodorima, mekom rukom i velikom energijom koju unosi u igru,ovaj momak iz Luizijane, stigao je u Beograd iz turskog Mersina gde je uz 17 poena imao i 5 asistencija po meču.

Ipak, u ekipi gde se igra za tim, potvrdio je kvalitete. Prelazak iz Mersina gde je bio prva napadačka opcija, u Partizan gde je na prvom mestu morao da organizuje napad i igra u odbrani, nije mu previše spustila prosek: sezonu je završio sa prosečno 13 poena, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.



Vrhunac njegovih dana u Partizanu bila je utakmica sa Olimpijakosom na F4 u Parizu, gde je bio jedan od najboljih u drugom poluvremenu tog meča, ali su crno-beli ipak za dlaku ostali bez finala. Mekejleb nije ostao bez unosnog ugovora, on je po izboru Simonea Pjaniđanija legitimni naslednik Terela Mekintajera.

Makedonija je odigrala nekoliko dobrih utakmica na EP u Poljskoj, nema ih u Turskoj, ali pojačani Markisom Grinom, Mekejlebom i mogućim povratkom Džeremaje Mesija, uz podršku Pere Antića i Todora Gečevskog, Makedoniju bismo kroz dodatne kvalifikacije lako mogli da vidimo naredne godine na EP u Litvaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve