Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.08.2010.

14:52

Mensa Bonsu - Nedovoljno dobar za NBA, odličan za EL

Velika Britanija je zemlja koja je decenijama bila sinonim za fudbal. Mnogo toga se promenilo poslednjih godina, pa i podatak da su Ostrvljani u košarci topovska hrana za bilo koga.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon 2009.godine i EP u Poljskoj gde su svima bili “tvrd orah”, sada smo već došli do toga da mnogi žale zato što u Turskoj neće videti i dvojicu igrača sa Ostrva. Jedan je Nana Papa Yaw Dwene "Pops" Mensah-Bonsu, drugi Luol Deng.

Mensa Bonsu, rođen u Totenhemu u Londonu, već se može smatrati pravim svetskim putnikom. Vrlo eksplozivan igrač, fantastičnog skoka i snage, prve košarkaške korake učinio je kao i mnogi, u SAD.



Još kao srednjoškolac, preselio se u Nju Džersi, gde je igrao "srednjoškolski basket", pre nego što je upisao psihologiju na koledžu “Džordž Vašington”, gde je godinama pružao zavidne nastupe, pre nego što se povredio 2005, što je verovatno uticalo na činjenicu da nije odmah upao u NBA draft.

Nakon toga u par navrata pokušavao je da završi u NBA ligi, prvo 2007, kada je potpisao ugovor sa Dalas Maveriksima, za koje je, doduše, morao da igra u razvojnoj D-ligi.

Iako je na kraju debitovao u NBA-ju, mnogo više su ga cenili u Evropi, gde je nastupao za nekoliko klubova. Igrao je za Beneton, Granadu, Huventud, a posle novih ideja o nastupanju u NBA, nakon pokušaja u Sparsima, Raptorsima i Roketsima, posle epizode u CSKA, ovoga leta je prešao u Kaha Laboral.

Bio je lider ekipe Velike Britanije u pohodu na EP 2009. Ubacivao je u kvalifikacijama 12 poena uz 10 skokova i 2 blokade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve