Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.08.2010.

13:48

Mohamed Hdidan, božanstvo u dresu Tunisa

Posle U20 Afričkog prvenstva, svi skauti su verovali da je pred Mohamedom Hdidanom blistava budućnost. Ovaj tinejdžer je 2004. godine izabran u program ’Košarka bez granica’, upisao se u srednju školu Vinčendon, a 2005. godine je učestvovao i na ’Najki hup samitu’.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Interesovanje brojnih koledža je raslo, ali je Hdidan, ipak, odlučio da je četiri godine suviše dug vremenski period u njegovoj karijeri, pa je 19-godišnjak 2005. godine doneo odluku da se vrati u Tunis i zaigra u ekipi Stad Nabulijen.

Navijači na njega gledaju kao na božanstvo i Hdidan je, bez sumnje, jedan od najboljih igrača reprezentacije Tunisa, sa besprekornom tehnikom i fantastičnom kontrolom lopte. Bez obzira na visinu od 2,06 reč je o pravom krilu. Njegova najveća mana su slobodna bacanja, o čemu svedoči i podatak da je na prošlogodišnjem prvenstvu Afrike penale šutirao katastrofalnih 31 odsto.

Od njega se očekuj mnogo na Svetskom prvenstvu u Turskoj i to će biti druga prilika za popularnog ‘Hamudija’ da svetu pokaže svoj raskošni talenat.

Hdidan (2,06m, 110kg) je rođen 27. aprila 1986. godine. Igra na poziciji krila i trenutno nastupa za ekipu Stade Nabeulien, za koju igra još od tinejdžerskih dana.

Hdidane je sa nacionalnim timom Tunisa osvojio bronzanu medalju na Afričkom prvenstvu 2009. godine, pa se Tunis tako, po prvi put u svojoj istoriji, plasirao na Svetsko prvenstvo. Mohamed je tokom tog turnira prosečno postizao 8,8 poena, uz 3,9 skokova. On je, takođe, nastupao i na prvenstvu Afrike 2007. godine, a igrao je i za selekciju do 20 godina, sa kojom je 2004. učestvovao na Svetskom prvenstvu.

Njegov stariji brat Bešir takođe igra za reprezentaciju Tunisa, baš kao i njihov rođak Anis, a sva trojica igraju i u istom klubu – Stad Nabulijenu..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve