Filipović: Savršen kraj je da ponovimo uspeh iz Rija

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović, razgovarao je sa novinarima uoči starta Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On je rekao da bi bilo idealno kada bi naši momci ponovili uspeh iz Rija 2016. godine.

"Znamo kakav smo pritisak stavili sebi u Riju, ova generacija imala je imperativ osvajanja zlata i sada kad se opraštamo bilo bi idealno da ponovimo taj uspeh. Znali smo svi da po kvalitetu i prikazanim utakmicama i rezultatima, logičan sled jeste da se u Riju završi kako jeste, hvala Bogu. Ali znamo i svi kako je počelo. Zahvaljujući nama pre svega, bili smo najveći krivci, zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se sve ponovi, ali u sportu se ne ponavlja tako lako", izjavio je Filipović na zvaničnoj konferenciji srpskog olimpijskog tima u Tokiju.

On je dodao i da je svestan da je ovo poslednja velika šansa ove gdneracije.

"Većina nas će završiti reprezentativne karijere posle ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve. Nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je poslednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vredan toga i nemamo šta da izgubimo", kaže Filip.

Kada je u pitanju startni duel protiv Španije, koja je u poslednje vreme dobijala neke važne utakmice, Filipović je istakao da nisu bauk.

"Dosta je bilo priče o Špancima, sjajna su generacija sa impozantnim rezultatima poslednjih godina, ali još ništa nisu osvojili i to je generacija koja dolazi. Imali smo sa njima par utakmica koje smo mogli da okrenemo, ali to je prošlost, nebitno. Spremni smo, videćemo koliko", istakao je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.