Rukometašice Rusije pobedile Španiju, Francuska bolja od Brazila

Rukometašice Rusije pobedile su na Olimpijskim igrama u Tokiju selekciju Španije sa 34:31 (18:17), u poslednjem kolu Grupe B.

Izvor: SN

Ponedeljak, 02.08.2021.

09:23

Rukometašice Rusije pobedile Španiju, Francuska bolja od Brazila
EPA-EFE/Tibor Illyes

Aktuelne olimpijske prvakinje je predvodila Ana Vjahireva sa sedam golova, dok su po četiri gola upisale Polina Kuznjecova, Ksenija Makejeva i Jekaterina Iljina.

Bolja od ostalih u selekciji Španije bila je Marta Lopes Herero sa upisanih sedam golova, a Nereja Pena je dodala šest golova.

Francuska je u istoj grupi savladala Brazil (29:22), i tako je uspela da se plasira u četvrtfinale turnira, dok su u Grupi A Južna Koreja i Angola odigrale nerešeno (31:31).

Prvo mesto u Grupi B ranije je osigruala Švedska, druga je Rusija, dok je Francuska treća.

Za poslednje mesto u četvrtfinalu iz ove grupe bore se Španija i Mađarska, a selekcija Mađarske bi pobedom nad Švedskom došla do prolaza dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: