Španija favorit za zlato – posle Srbije pala i Crna Gora

Posle Srbije, vaterpolisti Španije savladali su i Crnu Goru 8:6 (3:2, 2:1, 2:2, 1:1), u drugom kolu olimpijskog turnira.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2021.

10:28

Španija favorit za zlato – posle Srbije pala i Crna Gora
Foto: Profimedia

Ovo je prvi trijumf Španaca protiv crnogorske selekcije još od Svetske lige 2016. godine.

Crna Gora je povela golom Dušana Matkovića, ali su Španci preokrenuli pogocima Blaja Maljaraka i Alberta Munarisa

Održavali su minimalno vođstvo, a onda na dva minuta i 23 sekunde do kraja druge četvrtine prvi put imali dva gola prednosti (5:3).

Početkom treće četvrtine "furija" stiže do plus tri – 6:3. Bio je to period u kojem je Španija dominirala, a seriju su prekinuli Aleksandar Ivović i Matković.

Vać na startu poslednje četvrtine Španci postižu gol sa igračem više i ponovo dolaze do tri gola prednosti (8:5), za koju se ispostavilo da je bila i nedostižna.

"Imali smo nekih loših momenata, ali nismo koristili dobre šanse u prve dve četvrtine, neke zicere... Imali smo priliku da mi držimo meč pod kontrolom, a imali smo dva-tri gola minusa. Pokazali smo energiju i sposobnost da se vratimo, nije bilo dovoljno. Španci su odlična ekipa, brzo su zatvarali Ivovića, moramo da popravimo napad, morali smo brže da igramo",
rekao je selektor CG Vladimir Gojković.

Najefikasniji u reprezentaciji Crne Gore bio je Matković sa tri pogotka. Aleksandar Ivović je postigao dva, a u listu strijelaca upisao se i Stefan Vidović.

Kod Španaca po dva gola Maljaraka, Alvara Granadosa i Bernata Sanauže.

Crna Gora u narednom kolu, u četvrtak (8.30 h) igra protiv Hrvatske.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: