"Novak ima veliku šansu za Zlatni slem, ali lakše ga je dobiti u Tokiju"

Miša Zverev, teniski analitičar i brat Aleksandera Zvereva, uveren je da Novak Đoković ima ogromnu šansu za Zlatnin slem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2021.

19:00

Foto: Profimedia/Rodrigo Reyes Marin/ZUMA Press Wire

Novak je do sada osvojio tri grend slema u 2021. godini, u Tokiju na Olimpijskim igrama ima dve pobede u singlu i ide ka tom jasno zacrtanom cilju.

Njegov naredni protivnik je Alehandro Davidovič Fokina iz Španije i Zverev kaže da Novak odlično zna šta je potrebno da čini u nastavku turnira.

"Novak zaista ima šansu za taj Zlatni slem. Osvojio je tri slema u ovoj sezoni i što je bliže tom uspehu, jasnije se vidi linija cilja, vidi se svetlo na izlazu iz tunela. Teško je jer morate iznova da se koncentrišete svaki put, tako da nije lako promaći ravnotežu između razmišljanja o široj slici i onog što vas sutra čeka na terenu. Ipak, on je gospodar u ovim situacijama - pokazao je u prošlosti kada je potrebno da se fokusira i kako, te odigra najbolje kada je najpotrebnije", rekao je Miša Zverev za Eurosport.

On ipak dodaje da je broja jedan lakše ugroziti sada u Tokiju.

"I dalje mislim da je lakše pobediti Novaka u Tokiju nego na US Openu, svašta može da se desi u kraćem meču. Recimo probudi se i nema dobar osećaj za lopticu, ima loš prvi set i izgubi ga, može iznenada da se dogodi da protivnik odigra sjajan drugi set. Na grend slemu, čak i kada igrači osvoje prva dva seta kao Museti i Cicipas u Parizu, on je i dalje mentalno i fizički jak za preokret, što ga čini neverovatnim. Sa Novakom sada, mentalno ide ruku pod ruku sa fizičkim. Kombinacija tehničkih sposobnosti, fizičke snage i mentalne čvrstine, ako pogledate ceo paket, niko od njega sada nije jači", zaključio je Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: