Popovič: Iznenađenje?! Ne razumem tu reč

Selektor košarkaša SAD Greg Popovič začudio se što je poraz od Francuske opisan kao iznenađenje.

Izvor: MS

Nedelja, 25.07.2021.

18:38

Popovič: Iznenađenje?! Ne razumem tu reč
Photo: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Francuska je u A grupi Olimpijskih igara u Tokiju, u sjajnom meču, savladala SAD rezultatom 83:76.

Amerikanci su pretrpeli prvi poraz na OI posle 17 godina, ali bez obzira na to Popovič ne smatra da je to velika stvar.

"Ljudi ne bi trebalo da budu iznenađeni da Francuska, Australija, Španija, Litvanija, nije važno ko, jer se jaz smanjuje svake godine. Ne razumem reč 'iznenađenje'. Sve je više vrhunskih igrača po celom svetu. Morate da date poštovanje francuskom timu jer je igrao sjajno, bili su bolji od nas. Jednostavno", počeo je Popovič.

Poraz od Francuske nije iznenađenje, isto kao što nije bio ni onaj na Svetskom kupu pre dve godine kada je takođe "Ludi Srbin" bio na klupi, smatra Popovič.

Pohvalio je Džrua Holideja, NBA šampiona sa Milvokijem, koji je stigao na meč samo dan pre početka i to posle leta od 13 sati. I bio najefikasniji u svom timu sa 18 poena.

"Nisam doktor ili psiholog da objasnim to. Uradio je šta je uradio. To je samo dokaz njegovog karaktera. Bio je odličan, držao nas je u igri i pokazao je ko je. Morate da mu izrazite poštovanje", zaključio je Popovič.

Amerikanci priliku za popravni imaju protiv Irana, dok se Francuska sastaje sa Češkom u 2. kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: