Tijana Bošković za B92.net: Turnir će biti jak i zanimljiv

Tijana Bošković, jedna od najboljih odbojkašica sveta, govorila je za B92.net uoči Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: Milan Tomiæ

Ponedeljak, 12.07.2021.

19:00

Tijana Bošković za B92.net: Turnir će biti jak i zanimljiv
Profimedia/Naoki Morita/AFLO SPORT

Izabranice Zorana Terzića žele da najsjajnim odličjima sa Svetskog i Evropskog prventva, pridodaju i onu sa Igara.

Boškovićeva kaže da pripreme za velika takmičenja nisu lake, ali da su neizbežne ukoliko se želi najviši plasman.

"Zadovoljne smo. Izuzetno je naporno, ali dobro, to je nešto na šta smo navikli, što je normalno u ovom delu priprema. Drago mi je što su svi maksimalno fokusirani da odradimo pripreme što je bolje moguće, kako bismo u Tokiju bile u najboljem izdanju", rekla je Tijana Bošković za B92.net.

Odbojkašice su na prošlim Igrama u Riju osvojile srebro, a u finalu su poražene od selekcije Kine posle četiri seta.

"Uvek nam je cilj da budemo na visini zadatka, da se pokažemo što bolje. Verujem u naš kvalitet, rad. Znamo svi za šta smo sposobne, pokazale smo to prethodnih godina. Nadam se da ćemo na kraju takmičenja biti zadovoljne rezultatom."
Pedja Milosavljevic/Starsport
Pandemija koronavirusa, koja je prošle godine otkazala takmičenja, klupska i reprezentativna, na neki način joj je dobro došla kako bi se odmorila i oporavila za nove izazove.

"Prethodne godine nismo imale reprezentativna takmičenja. Drago mi je što sam imala vreman da odmorim, jer sam se već osećala umorno. To slobodno vreme mi je dobro došlo. Drago mi je što sam imala vremena da provedem sa porodicom, da napunim baterije za sezonu koja je bila naporna i duga, ali i za reprezentaciju."

Boškovićeva je već šest godina članica turskog Ezačibašija. Prošla sezona nije bila baš najbolja, pošto je ova ekipa završila na četvrtom mestu u plej-ofu.

"Prethodnom sezonom nisam zadovoljna, iako rezultat nije bila prioritet, zbog ekipe koja je bila jako mlada, možda i najmlađa u ligi. Mislim da smo mogle da izborimo bar to 3. mesto i Ligu šampiona, ali dobro, nadam se da će sledeća sezona biti bolja."

Teško je reći ko je najveća konkurencija.

"Ne bih mogla da izdvojim jednog protivnika. Biće izuzetno jak turnir. Dosta reprezentacija ima visoke ambicije. Sa nekima od njih smo se sastajali na najvažnijim takmičenjima. Turnir će biti zanimljiv i neće biti lakih utakmica", zaključila je Boškovićeva.

Odbojkašice Srbije nalaze se u grupi sa Brazilom, Japanom, Južnom Korejom, Kenijom i Dominikanskom Republikom, protiv kojih se sastaju u nedelju, 25. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: